Nagyon könnyen lehet az interneten pókerezni. Sok fogadóirodánál megtaláljuk, csak annyi a teendőnk, hogy letöltsük az általuk ajánlott szoftvert. Nagyon sok és változatos pókerturné létezik ahol jó kis pénzt nyerhetünk, játszhatunk barátaink ellen stb. Az általam ajánlott póker weboldalak nagyon jók, én már mind kipróbáltam őket.

Az általam ajánlott weboldalak a világon nagyon ismertek. Az egyik legismertebb játéktípus a Texas Holdem. A világ bármely pontjáról játsszák, a nap bármelyik pillanatában bemehetünk és játszhatunk mások ellen.

Hol pókerezzek?

Bet365
Útmutató Fogadás Útmutató
Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
PokerStars
100%-os kezdőbónusz akár 600 dollár értékben Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os kezdőbónusz akár 600 dollár értékben

Freeroll turnék

Léteznek, ún. freeroll turnék ahol ingyen játszhatunk. A teendőnk csak annyi, hogy elindítsuk a szoftvert, bejelentkezzünk és feliratkozunk a következő ingyenes turnéra.

Általában 10-15 ezer személy iratkozik fel és az első 260 helyezett kap pénznyereményt. Nem kell megijednünk a 10-15 ezer embertől, hisz ez a játék kezdete után nagyon gyorsan lecsökken 6-7 ezerre, hisz nagyon sok játékos már az első körben kiesik.

Egy turné órákig eltarthat, bizonyos időnként meg 5 perces szünetek vannak. A játék addig tart míg valamelyik játékos egyedül marad az asztalnál, vagyis győztes lesz. Ha kiestünk a játékból akkor továbbra is bent maradhatunk és végig nézhetjük a turnét (drukkolhatunk barátainknak stb.).

A póker általános törvényei:

A pókert 52 lappal játsszák, Jokerek nélkül. Pókerben nagy szerencsére van szükségünk, igaz léteznek profi játékosok, de általában az esély ugyanaz mindenki számára, hisz a lapok véletlenszerűen jönnek ki.

Öt lapot osztunk mindenkinek; a játékosok kiválasztják a megtartani kívánt lapokat, a többi helyett pedig újat húznak. Ezt háromszor lehet megtenni.

Az egyszerre kicserélhető lapok száma általában tetszőleges - vagyis akár mind az ötöt is lehet -, de van olyan szabályrendszer, ahol legfeljebb hármat szabad. Természetesen nem kötelező a csere.

A játékosok sorban beteszik tétjeiket; a téteket mindenkinek tartani kell, vagy pedig bedobni lapjaikat, s ezzel kiszállni a leosztásból. Ha senki sem kíván tovább emelni, felfedik a lapokat, s a legmagasabb értékű elviszi az összes tétet.

A figurák érték szerint csökkenő sorrendben

royalflös(royal flush) - 10, J, Q, K, A azonos színben

flös(straight flush) - öt azonos színű, egymást követő l

póker(four of a kind) - négy azonos értékű lap

full house - három azonos értékű és két azonos értékű lap

színflös(flush) - öt azonos színű lap

sor(straight) - öt egymást követő lap különböző színekben

drill(three of a kind) - három azonos értékű lap

két pár(two pairs) - két-két azonos értékű lap

egy pár(one pair) - két azonos értékű lap

üres kéz(high card) - semmilyen figura

A legnagyobb értékű kártya nyer.

Azonos figurák közül a következő nyer:

royalflös: nincs döntés
flös, póker, sor, drill: amelyik a legmagasabb értékű lapokból áll
full: amelyiknek háromlapos része a legmagasabb értékű
színflös, üres kéz: amelyiknek legnagyobb lapja a legmagasabb; ha ez egyforma, a következő  s í. t.; ha mind egyforma, nincs döntés
két pár: amelyiknek nagyobb értékű párja a legmagasabb értékű; ha ez megegyezik, a másik pár dönt
egy pár: amelyik a legmagasabb értékű lapokból áll; ha ez megegyezik, a többi három lap közül a legmagasabb, a többi kézben nem szereplő lap dönt

Ha a legmagasabb figurák között nem lehet dönteni, a tét az asztalon marad,
s a következő leosztás győztese viszi azt is.

Valószínűségi táblázat

52 lapból 2 598 960 kombinációt lehet képezni.