Fotelszurkoló titulus, több mint 2000 hozzászólás és remek meglátások Fogadási stratégiák terén. Érdemes elolvasni! Vágjunk is bele!

Felhasználóneved mihez köthető? Semmi ötletem nincs a sunik szóra!

Így utólag visszagondolva a több sün becézéséből született a sünik, talán mert a Predator film sugallatára a környezetemben egyre többen a süni hajviselet favorizáltuk.

Mit kedvelsz a Sportfogadas.org-on a legjobban? Naplók, tippjátékok, más témák?

Ingyen pénzt :) Jó ,komolyabban pedig a közösség az, ami kiváló. Lehet, hogy ez klisé, de így mar középkorúként úgy vélem nagyon sok a nálamnál okosabb ember a fórumon (ami nem is nagy kunszt), kár hogy nehéz rávenni őket, hogy írjanak vagy hogy helyre tegyék azt, akit kell. Persze itt fontos a kölcsönös tisztelet is. Különben a fórumnak köszönhetem már a több éves barátságot egy szlovákiai magyar felhasználóval. Engem az érzelmi és a racionális szint is megérint egy naplóban, tetszik vagy talán azonosulni is jobban tudok az olyan napolóval, ahol a frusztráció es öröm is egyformán jelen van.

Melyik a legérdekesebb játék szerinted az oldalon, és miért?

Nehéz erre válaszolni, mert sokan vagyunk és sokfélék, nekem a stílusa miatt a Tippjátek az ideális, mert szabályozva van a pont és az odds, vagyis olyan mintha súlyozva lenne a tipp. De azért van itt is kiskapu, szorzó frissítést ki lehet használni, vagy az egységekkel zsonglőrködni pl.8 egységgel lehet 2,95 szorzóra fogadni, ami 15,6 egység pluszt hoz, vagy 6 egységgel 3,95 oddsra fogadni, ami 17,7 profitot ér, ez ugye előny is lehet azok ellen, akik simán tippelnek. Persze ha módosítják a szabályzatot, ez mar érvényét veszti.

Milyen sportágakra fogadsz és miért pont azokra? Vagy sportágfüggetlen vagy?

Fogadást nem keverem a sportág szeretetével, csak focira fogadok , mert azt jobban követem , Erdélyben mindenki ért mindenhez, csak ,hogy ne kelljen szerelőt hívni. Ha őszinték vagyunk akkor egy sorrenddel maris kiderül ,melyik az a sportág ami a legjobban megérint. Nem akarok megsérteni senkit, ez szubjektív vélemény. Minden evő vagyok vagyis sportágfüggetlen ,hoki, kosár, téli Olimpia, nyári Olimpia stb. Viszont meg nem néztem végig egy krikett közvetítést , vagy egy sakk párbajt.

A szorzók mozgása miért fontos, hogyan figyeljünk rá? Mi van, ha esik, mi van, ha növekszik a szorzó?

”Most mi van, ha esik, vagy nő a szorzó”, ez olyan örök érvényű dilemma, pénz, játékos, időjárás, pálya stb.. befolyásolását az szorzókra nézve nehéz jól belőni. Itt véleményem szerint külön kellene választani két dolgot. Ha a tipp megvan és érték is van, és ha a tipp megvan, de nincs érték. Ha megvan a tipp es értek , közben esik az oddsz akkor gyorsan a legnagyobb oddszal kell fogadni. De ha a tipp megvan es növekszik az oddsz akkor várni kell, ameddig csak lehet, majd a legnagyobb oddszon fogadni. Ugyanez érvényes ha a tipp megvan es nincs érték itt, csak akkor kell a szorzok mozgására figyelni ha növekszik.

Egy fogadási stratégia érdemi értékeléséhez mennyi tippre van szükség szerinted?

Sajnos saját tapasztalatból kiindulva 2000 is kevés, inkább több mint 4000 lenne ideális, de csak akkor, ha az úton nem változtattunk semmin. Bármilyen kis korrekció újból kellene, hogy indítsa a számlálót, de mivel idővel minden változik ezért nehéz egy örök érvényű stratégiát kitálalni.

Szerinted a sportfogadók hány százaléka nyerő játékos? Mi a többség legnagyobb hibája?

Szerintem a sportfogadók 2%-a vagy talán 1%-a nyerő, a többség legnagyobb hibája talán a túlzott önértékelés vagy egó. Leértékeljük azokat az embereket, akik nap, mint nap elvégzik a munkájukat es felveszik a fizetésüket a bukiktol, talán mások a célok. Mi hobbiként közeledünk a fogdásokhoz, miközben nekik pedig a családjuk fenntartása a cél. Másképpen fogalmazva talán több 1000 jelentkezőből okosan versenyvizsgával kiválasztott diplomás emberek ellen tippelünk legtöbbször teljesen egyedül, mindjárt értelmet is nyert az 1%.

Mi alapján fogadsz? Csak statisztika vagy bejátszanak egyéb tényezők, edző személye, hiányzók stb.?

Nem ördögtől való, ha más emberek gondolatait-ötleteit használod. Mivel szerintem diszlexiás vagyok, és nehezebben megy nekem a nyelvtan, meg a nyelvtanulás, de a sors mégis a nyelvek tanulása (nem kis erőfeszítés által) felé billentett, így esélyem van más nemzetek sportfogadói gondolatait is érteni többe-kevésbé. Az angol, francia, román, magyar weblapok böngészése, összességében egy képet ad/adott a mostani futballról, úgy statisztikában, mint a többi tényezőkben. Ezért kétségem van afelől, hogy a saját döntésem szerint fogadok-e, vagy nem, inkább úgy fogalmaznék a pillanatnyi tudásom és információ szerint ez a maximum.

Vannak feltételeid egy fogadásnál? Minimum odds, forma, gólok száma és így tovább?

Igen, el tudom fogadni azokat, akik mikro oddson fogadnak, de én nem hiszem, hogy sikerül többször értéket találni, mint amennyiszer nem. És ha ehhez hozzáadjuk a BR hiányát, meg a gyarlóságot, nem is kell sokat várni, jön a totális bukás. Én a minimum oddsot (értsd a piacon tálalható max) úgy 1,8 körülire lövöm be, maximum határ az nincs. A második kérdésre a válaszom, igen vannak feltételeim, a formát, a gólokat és az xG-t fontosnak találom, de mindent a helyén kell kezelni. Például az xG-nél nem mindegy, honnan, mennyire tiszta helyzetből, milyen erősséggel és ki lövi kapura, mert a 16-osról eldurrantott laszti Lingardtól nem érhet annyit, mint ha De Bruyne lőtte volna, sajnos a jelenlegi xG mutatókban meg ugyanakkora a mértéke.

Adott egy kezdő fogadó, most teszi meg első fogadásait. Milyen úton induljon el, mit tegyen?

Tudom, hogy ez már egy sablon kérdés, én inkább úgy értelmezem, mit javasolnál a fiatalabb kezdő énednek. Regisztrálni a sporfogadas.org-ra! Itt első sorban csak ingyen jatekok által szerzett pénzt szabadna eljátszani fogadóirodáknál, mindenféle tesztekre, szelvényekre.

Soha, de soha nem fogadj saját pénzzel, ha hobbi fogadó vagy, akkor tippelj ingyen, és legyen az elég. Ha komolyan csinálod, akkor nyerjél meg egy-két külföldi tippversenyt, majd ha van egy vastagabb bank, akkor mehet tétnek max 1%-a BR-nak. Ha jó vagy, akkor jönnek az újabb lehetőségek, profit optimalizálás, stb. És ami még fontos, el kell tudni fogadni, hogy lehet egymás után pl. 6 nap is extrém nagy bukó, úgy, hogy minden tipped a legjobb tudásod és piacon talalható legjobb oddson van megrakva. Lehet mérgelődni rajta, de a mérkőzésre semmi hátasa nincs, akkor meg minek. Tudatában lenni a machine learning algoritmusok létezesenek, es elhinni, hogy újabb nyelvek tanulása által több információhoz és tudáshoz segíthet. :)

Melyik a kedvenc focicsapatod és mióta?

Évek alatt változott egy picit, gyermekkent a román harmadik ligában játszó csíkszeredai Rapid, majd talán a 86-os bukaresti katonacsapat, ahol voltak magyar nevek. A rendszerváltás után a szabadabb sajtó lehetővé tette, hogy egyértelműen a Manchester United legyen a kedvencem húszon valahány éve. Most mar többet nem változtatok, azt hiszem.

Szerinted kijut a magyar válogatott az Eb-re?

Igen, valamikor biztosan. Szeretnem, hogy kijussanak, de egy kisebb csoda kell, a bolgárokat legyőzzük , de a másik ágon mindkét nemzet erősebb.