TippmixPro Teniszfeladás szabályai

Teniszfeladás szabályai a Tippmixprónál

2023 okt 26. 08:13 Szólj hozzá!

Segédeszközök fogadás feldolgozása

Előfordulhat egy-egy teniszmeccs során, hogy az egyik fél feladja sérülés miatt, ami az ellenfele győzelmével jár együtt. Sportfogadásban nem ilyen egyszerűen zajlik a dolog, a külföldi irodák eltérő módon kezelik a félbeszakadó meccseket. A Tippmixpro nem törli automatikusan a fogadásokat, de kissé bonyolult szabályzatot alkalmaz.

Ha félbeszakad, kiértékelik a tippet

Az alapvető hozzáállás a Tippmixpro részéről az, hogy egy adott játszma, mérkőzés attól a pillanattól lejátszottnak minősül, hogy az első játék befejeződött. Ha például az első játszma lemegy, és utána adja fel az egyik fél, akkor a mérkőzés lejátszásra került, tehát kiértékelik.

Tenisz alap fogalmak:
Játék = Game / Játszma = Szett (angolul Set) / Mérkőzés = Match

A be nem fejeződött játék törlésre kerül, mintha meg sem történt volna. Ha például két nyert játszmáig tartó mérkőzés esetén, 6:4 3:6 2:2 30:30-as állásnál az egyik fél feladja, akkor ezzel feladta a 3. játszmát, és magát a mérkőzést is.

Ebben az esetben eredményt hirdetnek a mérkőzésre, a 3. játszma győztesére, a lejátszott játszmák számára, ami eszerint a példa szerint 23 lesz, hiszen 6+4+3+6+2+2, és a 24. játék nem fejeződött be.

Játékok számában a huncutság

Bonyolódik azért a helyzet, hogy ne legyen egyszerű. Szóval a 24. játék nem ért véget, de 23 játékig kiértékelnek mindent. Ha például arra fogadott valaki, hogy 22,5-nél több játék lesz, az örülhet, hiszen nyertes lett a tippje, viszont aki arra tett fel pénzt, hogy 22,5-nél kevesebb, az vesztett.

Ezen a ponton jön egy csavar, mert akik a 23,5-ös határt játszották meg, alatt vagy épp felett (több vagy kevesebb) formában, azoknak a fogadásai törlésre kerülnek.

Ezt kell tehát megjegyezni, hogy a befejeződött játékok számáig terjedő tippek kiértékelődnek, amire már nem volt lehetőség a feladás miatt, hogy megtörténjen, a példában a 24 vagy több játék, azokat törlik.

Gyakorlatilag úgy fogalmaznak szabályzatukban, hogy amennyiben a feladás pillanatában volt lehetőség arra, hogy több kimenetel megvalósuljon, akkor azokat törlik, illetve ha csak egy kimenetel lehetett volna már nyertes, akkor azt annak tudatában kiértékelik. Az összes többi lehetőség vesztes.

Ha feladja, elveszti a mérkőzést

A teniszmérkőzés pontos végeredményére történő fogadás esetében, a feladó fél személye és a feladás ideje nagyon fontos tényező lehet. Ha egy szett (játszma) lemegy, akkor a pályán elért eredmény szerint hirdetik az adott szett nyertesét, de a csavart a későbbi feladás hozza.

Ha például Nadal feladja a meccset a második szettben, de nyeri az első szettet, akkor az erre vonatkozó fogadás nyertes lesz (1. szett/játszma nyertese Nadal), de a mérkőzést elveszíti a spanyol a feladás miatt.

Emellett pedig a lejátszott szettek, játszmák valós mennyiségéig terjednek a kiértékelések az alatt-felett (angolul over-under) fogadások.

Amennyiben a második szettben nyerésre álló, és első szettet is nyerő fél adja fel, akkor vesztes kimenetelnek minősül a 2-0 és a 0-2 szettvégeredmény, míg a 2:1 illetve 1:2 törlésre kerül, mivel a harmadik szett nem kezdődött meg. Logikát ne itt keress, szabályzat és telefonos ügyfélszolgálat szerint is ez történik.

Sötétedés miatti elmaradás

Egy teniszmérkőzés nem csak a felek miatt maradhat el, hanem a természeti körülmények miatt is, így például a fény hiánya vagy eső miatt is. Ha egy mérkőzést elhalasztanak vagy félbeszakad (például sötétedés vagy eső miatt), de az adott torna keretein belül lejátsszák, a Tippmixpro megvárja az esemény befejezését, és hivatalos eredményt hirdet.

Ha egy mérkőzés a párosítás megváltozása miatt marad el, akkor is törlik, ha torna későbbi szakaszában valóban létrejön a párosítás. Amennyiben a párosítás tényleg megvalósul a későbbiekben, akkor új eseményként szerepel a kínálatban, amelyre külön fogadhatunk a korábbiaktól függetlenül.

A hagyományos papíralapú Tippmix is ezeket a különleges szabályokat használja feladott teniszmeccs esetén.

Tenisz fogadások (hírek, előzetesek, tippek egy helyen) 


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

  • Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek