ATP Miami: Shapovalov csak az egyik kanadai

Gyerko Szabolcs
2019 márc 27. 12:31
Szólj hozzá!

Tenisz ATP Miami Masters Denis Shapovalov Frances Tiafoe Felix Auger-Aliassime

Amikor Kanada jött szóba, eddig Milos Raonic és Eugenie Bouchard jutott elsőre eszébe a teniszrajongóknak. Most viszont egy fiatal gárda bizonyítja, hogy ki tud harcolni hasonló figyelmet. Bianca Andreescu, Denis Shapovalov és újabban Felix Auger-Aliassime személyeiben jól néznek ki a kanadaiak esélyeik nagy eredményekre a közeljövőben.

A simléderes beindult Floridában

A 19 éves Denis Shapovalov (ATP 23.) bizonyítja Miamiban, hogy bár még nincsenek ugyanazok az eredményei mint egyes generációtársainak, tud ő olyan szinten teniszezni, hogy legyűrje őket. A Ciliciet verő Andrey Rublev volt az első azok közül, akik ezt tapasztalták, majd jött az Australian Open elődöntőse, Stefanos Tsitsipas és van rá esély, hogy Frances Tiafoe is megérezze a szőke srác lendületes játékának élét.

március 28., csütörtök

Véleményem szerint, az nem vitás, hogy Denis technikailag a legkifinomultabb az ATP Next Gen fiataljai közül, viszont a folytonosság az még kényes kérdés nála. Van amikor az az érzésem, hogy annyira törekszik technikai korrektségre, hogy elvesztődik ebben és a hatékonyságra már nem figyel eléggé. Az várnivaló, hogy a tapasztalatszerzéssel igazítani fogja idővel ezt a részletet. Amit én szeretnék többet látni részéről, az a lábmunkájából eredő több erőgenerálás amit ütéseiben használhat fel. Amúgy a könnyed mozgása tetszik, csak épp néha túl könnyed és van amikor jól jönne a több egyensúly. Kiváló egykezes a fonákját már mindenki ismeri, talán a Stan Wawrinkáéval együtt jelen pillanatban a legmegbízhatóbb, azok közül, akik ezt a klasszikus megoldást használják.

A 21 éves Frances Tiafoe (ATP 34.) a közismeretbe igazán a Ausztrál Open negyeddöntős futamával került be, amelynek alkalmával pár gondolat erejéig írtam játékáról.

Frances Tiafoe (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Bár azóta ugyanannyi meccset veszített mint nyert, a képességei tagadhatatlanok. Ő lesz Shapovalov ellenfele a floridai Masters-torna negyeddöntőjében. Az amerikai srácnak van fizikailag olyan erős játéka mint a kanadai ellenfelének. Minden rövid labdát támad mindkét oldalról, és emiatt veszélyes Shapovalov számára. Az első szervája jól néz ki, jó a helyezésük és erősek is. Denisnek fontos lesz folyamatosan indítványozni (és változatosan játszani), mivel a nehézkesebben védekező Francesnek nem ajánlatos könnyen kezelhető labdát küldeni. Emiatt a kanadai a saját szerváinak hatékonyságára is kell ügyeljen. Mivel Shapovalov balkezes, Tiafoe átlós tenyeresei Denis fonákjára érkeznek és itt az amerikai szabad teret próbálhat meg kiharcolni. Amennyiben elég pontos tud lenni, Shapovalov ütőjén múlhat a továbbjutás.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Felix a másik kanadai negyeddöntős

Az idén a 18 éves, Felix Auger-Aliassime névre hallgató ifjonc próbál és látszólag sikerül is neki helyet kiszorítania magának a világranglista felső részében. A tavalyi idényt még a 108. helyen zárta, és alig telt el pár hónap a 2019-es szezonból, máris az 57. helyre kapaszkodott fel. Igaz, hogy ezt inkább a serénységével érte el, mintsem a leghangzatosabb győzelmekkel. Sokan úgy igazán a Golden Swing dél-amerikai salakos tornáin kezdtek felfigyelni rá. Rióban döntőt játszott és Sao Paulóban pedig negyeddöntőt. Mindkét alkalommal Laslo Djere búcsúztatta. Megemlíthető, hogy Rióban egy Fabio Fognini elleni győzelemmel kezdett, majd Pablo Cuevast mindkét tornán sikerült  kiejtenie. Indian Wellsben jött az első top 10-es győzelme, ahol második meccsén Stefanos Tsitsipast győzte le.

Említett honfitársával szemben stabilabb a lábán, ezért támadó játékában több biztonság van. Mindemellett rugalmas és gyors, könnyen lát meg és használ is ki minden kínálkozó szöget az ellenfél térfelén. Támadásai nem mindig koptatják a pálya vonalait, viszont jól választja ki, hogy hova helyezze ellenfele térfelére a labdát. Próbál minél kevesebbet hátrálni alapvonaltól, viszont a háló közelében is jók a megoldásai. Első szervája bődületes tud lenni, amelyeknek mostanában majdnem 80%-át nyeri és az ambíciója is a helyén van. A Nick Kyrgiost legyőző Borna Coric (ATP. 13.) lesz a következő ellenfele, akinek gyors tempóban és mélyebben (még akkor is ha nem egyből a pályaszélekre) kell majd játszania ahhoz, hogy sikerüljön kényelmetlenebb helyzetbe űznie a kanadait. Mindenesetre figyelemre méltó tény, hogy Felixnek ezeket a jó kis meneteléseit nem befolyásolja a borítás. Pakliban van, hogy Masters-torna elődöntős lesz Miamiban.

március 28., csütörtök

Fogadj a negyeddöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok a Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.27. (11:30).

Borítókép: Denis Shapovalov (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Felix Auger-Aliassime nyer
    2.10 Unibet
  • Denis Shapovalov nyer
    1.56 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

ATP Miami 2019 tippek

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 29. 13:43
Miért fogadj élőben Federer meccsein?

Roger mutatói pénzt hozhatnak a házhoz. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 27. 12:31
ATP Miami: Shapovalov csak az egyik kanadai

A kanadai srácok példát vesznek Andreescutól. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 22. 12:48
ATP Miami: Cilic véget kell vessen a lazsálásnak

Elkapja Andrey Rublev a kissé túl laza horvátot? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek