ATP Róma: Verdasco sértett bikába szaladt

Gyerko Szabolcs
2019 máj 17. 08:55
Szólj hozzá!

Tenisz Rafael Nadal Masters Fernando Verdasco ATP Róma

Mikor az ember már azt gondolná, hogy Fernando Verdascóból (ATP 38.) kialudt a tűz, pontosan akkor bizonyítja azt a hírnevét, hogy bárkit megverhet egy jó napon. Rómában 24 óra leforgása alatt legyűrte Dominic Thiemet (ATP 4.) és Karen Khachanovot (ATP13.) is, így Rafael Nadal (ATP 2.) lesz ellenfele a negyeddöntőben.

Érdekes tudni, hogy Fernando négy egymás elleni meccsből négyet nyert Thiem ellen, így veretlen az osztrákkal szemben. Erre a statisztikai mutatóra márpedig most különösen büszke lehet, mivel Dominic az a három játékos egyike, aki verte idén Rafát salakon. Most alkalma lesz neki is szembe nézni a nyolcszoros római bajnokkal, aki szintén csütörtökön két ellenfelet porolt el úgy, hogy a két meccsen összesen csak két gémet veszített (Jeremy Chardyt és Nikoloz Basilashvilit leckéztette).

Gladiátorok Rómában

Annak ellenére, hogy Verdasco a 19 hivatalos egymás elleni meccsből csak hármat nyert, elméletileg nem számít könnyű ellenfélnek. Még rengeteg teniszrajongó emlékszik a 2009-es Australian Open mesebeli elődöntőjükre. Minden bizonnyal Verdasco nem bánná ha ez a Masters-negyeddöntő is kemény borításon zajlana, mert a játéka Rafa ellen a gyors játékfelületen sértőbb (a három győzelme honfitársa ellen a 2016-os Ausztrál Openen, Miamiban 2015-ben és a madridi ultra gyors kék salakon 2012-ben jöttek). Bődületesen pörgetett erős tenyerese viszont salakon is teszi a dolgát. Amennyiben ez jól helyezett, nyerő ütésként menetrend szerint zúdul ellenfele térfelére. Bármilyen rövid szögbe is helyezhet vele, mert a hatalmas pörgés pályán tartja a labdát. Tenyerese élesebb, szervája technikailag színvonalasabb a Nadalénál, és mégsem esélyes a meccs megnyerésére, mivel a folytonosság hiánya nagyobb kihatással van általában a meccsek kimenetelére, mint a bravúros megoldásoknak.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Verdasco elsődlegesen inkább a labdamélységre kellene figyeljen és csak azután megoldásainak kiütő erejére, mert salakon nehezebb számára olyan gyakran beütni a rizikós nyerő ütéseket, mint amilyen rendszeresen kell azt tenni Rafa ellen ezen a borításon. Ha sikerül így hátraszorítania Nadalt, azután jöhet a nyerő. Amennyiben labdáinak nem lesz elég mélysége, ellenfele irányítja a játékot, mert Fernando pörgetett magas labdáit Nadal indítványozóan vissza tudja helyezni.

Bár nincs rá különösen szüksége, Nadal nem fog meghívót várni, hogy támadjon és csak akkor vesz majd vissza az iramból ha Verdasco folytonosabban tudja ellentámadásaival eredményesen visszairányítani Rafának oldalra kiszorító labdáit. Ekkor jöhetnek szóba a magasabb, türelmes, nem olyan élesen helyezett, pörgetett labdák Nadal részéről, mert Verdasco ezeket hajlamos a labdamenetekben egy idő után röviden visszaütni. Mégis, Rafának megéri keményen támadni és szögeket keresni a meccs elején, mert annak ellenére, hogy Fernando minden szögből tud hatalmas nyerőt ütni (akár fonákjával is laposan vagy pörgetetten), nem teszi ezt folyamatosan, így ha még el is veszít néhány pontot Verdasco hot shotjai miatt, az összesítés neki kedvezhet.

Rafael Nadal (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Csak gémek kérdése lehet most

Verdasco tehetsége sosem volt kérdéses, ütéseinek biomechanikai szépsége és lendülete egyik leglátványosabb játékossá teszik, de most egy olyan Nadallal került szembe, aki nagyon eredményéhes, mivel idén még nem nyert tornát salakon. (Római tornagyőzelmére 2.00-es az odds). Emellett, Rafának még annak a játékidőnek felére sem volt szüksége ellenfelei legyőzésére, mint Fernandónak volt, és a borítás is Nadalnak kedvez. Vonalat húzva, nem kizárt, hogy Verdascónak sikerül az alkalomhoz illő jó és folytonos játékformát elkapnia, de ennek kicsi a valószínűsége. A mostani helyzetkép szerint, Nadal keményen tud majd kezdeni, ezért ezt az oddsot tartom meggondolandónak:

1. szett játékainak száma 8.5 Alatt: 2.10

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

A negyeddöntők

május 17., péntek

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.17. (08:11).

Borítókép: Fernando Verdasco (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

ATP Róma

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 17. 08:55
ATP Róma: Verdasco sértett bikába szaladt

Fernando is kérne Nadalból, de rossz lehet az időzítés. Olvasd tovább

alexthebest hozzászólt
2019 máj 16. 18:46
A nap mérkőzése :D

Kyrgios földhöz vágta a széket, és otthagyta meccsét.
Dühkitörésbe fulladt Nick Kyrgios mérkőzése a római salakpályás férfi tenisztornán: az ausztrál játékost zavarták a mellette járkálók, káromkodni kezdett, a székbíró pedig úgy döntött, lelépteti – a norvég Casper R
Csenii hozzászólt
2019 máj 16. 16:40
A nap mérkőzése :D

Kyrgios földhöz vágta a széket, és otthagyta meccsét.
Dühkitörésbe fulladt Nick Kyrgios mérkőzése a római salakpályás férfi tenisztornán: az ausztrál játékost zavarták a mellette járkálók, káromkodni kezdett, a székbíró pedig úgy döntött, lelépteti – a norvég Casper Ruud így megnyerte a meccset.

[url=https://twitter.com/tancredipalmeri

Kapcsolódó cikkek