Ahogy várni lehetett, múlt héten a Ferencváros sikerrel vette az első felvonást a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében. A zöld-fehérek a máltai Valletta FC csapatát 3:1-es arányban győzték le, s az utolsó negyedórát leszámítva elégedettek lehetünk a magyar bajnok teljesítményével. Azonban az utolsó 10 perc hagyott maga után kívánnivalót, aminek következtében nem lehetünk 100%-ig nyugodtak a továbbjutást illetően.

Nem sok kellett a hidegzuhanyhoz

A múlt szerdai odavágón a Ferencváros (1.50) hű volt elképzeléseinkhez, s már az első játékrészben két gólos előnyre tett szert a máltai kapus Bonello öngólja és Davide Lanzafame higgadtan értékesített büntetője révén. A kilencedik kerületiek azonban nem álltak meg, s az olasz csatár duplázásával három gólos, megnyugtató előnyt alakítottak ki a második játékrész derekára. Egészen a mérkőzés utolsó periódusáig minden Rebrov forgatókönyve szerint alakulhatott - leszámítva az elpuskázott helyzetek zömét -, amikor is a semmiből a szigetországiak szépítettek Yuri révén, sőt pár minutumra rá Dibusznak földön túli bravúrt kellett bemutatnia egy közeli kapáslövést követően! Ez az óriási mentés gyakorlatilag megakadályozta, hogy az Üllői úton a fieszta helyett lincshangulat alakuljon ki, hiszen egy 3:2-es végeredmény az addig látottak után igencsak hidegzuhanyként érhette volna a Fradi szurkolótáborát.

Dibusz Dénes jó formájának köszönhetően megnyugtató előnnyel utazik Máltára a Fradi! (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Úgy tűnik a háromgólos előny túlzottan megnyugtatta és bealtatta a hazaiakat. Mindemellett a helyzetkihasználással is több gond volt, mint pl. a Ludogorec ellen. Rebrov meccs utáni nyilatkozata szerint minden az elképzelésük szerint alakult, elégedett az eredménnyel, s Máltán minél előbb meg kell lőni azt a bizonyos idegenbeli gólt, hogy szinte pontot tehessünk ennek a párharcnak a végére.

Szívós máltaiak

Az első mérkőzésen látható volt, hogy szerencsére a magyar és a máltai foci között jókora színvonalbeli különbség lakozik. Jóval képzetlenebbek és kevésbé jó fizikummal bírnak a Valletta (5.00) játékosai, mint a mieink. Egyetlen komoly fegyvertényük az az akarat. Ahogy az új bosnyák balhátvéd, Eldar Civic is nyilatkozta debütálását követően: minden párharcba 100%-osan szállnak bele, úgyhogy nem volt egyszerű ellenük játszani. Bár keretük nem annyira ismert, de az bizonyos, hogy az első meccsen Bőle Lukács lekönyöklése miatt kiállított jobb hátvédjük, Steve Borg ezúttal nem fog szerepet kapni.

Ismételten nem könnyű fogást találni az irodákon

Természetesen a visszavágó favoritjának ismételten a magyar bajnok számít. Továbbjutásunk egyáltalán nem kérdés a bukik a szemében (1.03), mindazonáltal jó lesz vigyázni, s az első mérkőzés végén bemutatott rövidzárlatot illő lenne teljesen kiiktatni. Minden bizonnyal Rebrov továbbra is az offenzív focit fogja előnyben részesíteni, s nem akar ráülni a 3:1-es előnyre. Sőt, a Fradi azon lesz, hogy minél előbb megszerezze a hőn áhított idegenben lőtt gólt, hiszen akkor a máltaiaknak már négyet kellene lőni a párharc megnyeréséhez, ami lássuk be, sci-fi regénnyel érne fel.

Véleményünk szerint a zöld-fehérek újfent első játékrészben igyekeznek eldönteni majd a lényegi kérdéseket. Fogadás terén így az egyik legerősebb megérzésünk, hogy lesz gól az 1. félidőben, azonban a 0.5 overre adott szorzó elég satnya (1.28), így érdemesebb az ázsiai piacon 1.0-lás határt megcélozni valamivel korrektebb oddsért (1.60). Így ha csak egy találat esik az első 45 percben, visszakapjuk a tétünket. Ezen logika mentén haladva esetleg a Fradi gólt szerez az első félidőben sem tűnik rossz opciónak. (1.61)

A vendég győzelemre adott oddsot nem reszkíroznánk (1.50). Nem érzünk benne igazán értéket. Fogalmunk sincs, hogy mennyire fontos az FTC-nek nyernie Máltán. Minden bizonnyal igyekeznek behúzni a csörtét, mindazonáltal egy esetleges döntetlennel sem dőlne össze a világ, pláne ha egy korai szerzett gól után esetleg Rebrov elkezdene már most rotálni gondolva a jövő hétvégén rajtoló bajnokság nyitófordulójára. Aki szerint azonban nem kérdés a Fradi sikere, ráadásul a magyarok ezt igyekeznek minél előbb bebiztosítani, annak érdemes lehet megfontolni a mindkét félidőt megnyeri a Ferencváros. Erre 4.00-lás oddsot kínálnak nekünk, amiben azért van némi érték ahhoz, hogy az egységnyi tétet odapakoljuk!

Mindent összevetve óriási, elképzelhetetlen blama lenne az FTC-től, ha az első mérkőzés után rutinból nem tudnák kivívni a továbbjutást. Sajnos azonban a közelmúltban sokszor kapott a magyar foci komoly pofonokat, így kulcsfontosságú, hogy koncentráltan, támadószellemben essünk a máltaiaknak, s a hőn áhított idegenbeli góllal lényegében lezárjuk ezt a párharcot.

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 07. 29. 12:30

Borítókép: Davide Lanzafame és Ihor Kharatin (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Valletta - Ferencváros (FTC lő gólt az 1. félidőben)
    1.61 Bet365