Csapataink ritkán látott sikerességgel kezdték meg az idei nemzetközi selejtezőket. Mind a négy magyar együttes talpon maradt, s közülük a legnagyobb bravúrt az a Ferencváros okozta, akik kettős győzelemmel tudták búcsúztatni a bolgárok sztárcsapatát, a Ludogoretset. Ennek következtében az a helyzet állt elő, hogy a zöld-fehérek aktuális, második körös ellenfele papíron jóval gyengébb játékerőt képvisel, mint a múlt héten kiütött razgradi alakulat. Ezzel a lehetőséggel pedig maximálisan élni kell!

Itthon jó lenne eldönteni

Az első körhöz hasonlóan az Üllői útiak (1.14) ismételten hazai pályán kezdik meg a párharcot. Az aktuális vendégek személyében pedig a máltai bajnokot, a Valletta FC csapatát üdvözölhetjük. Mielőtt azonban rátérnénk bővebben az ellenfél bemutatására, muszáj megdicsérnünk ezt a Fradit. A zöld-fehérek a hazai 2:1-es sikert követően a Ludogorets otthonában sem a 0:0-lára játszottak, hanem igenis korán pontot akartak tenni a párharc kimenetelére. A mérkőzés első húsz perce álomszerűen alakult, hiszen az FTC Kharatin és Skvarka találatainak köszönhetően olyan előnyre tett szert, ami - mint utólag kiderült - lényegében le is zárta a továbbjutás kérdését. 

Szerencsére a bolgárok későn ébredtek, és sokat köszönhetünk Swierczok flegma tizenegyesének is. Ha netán ott lengyel barátunk jobban átérzi a büntetőrúgás fontosságát, másként is alakulhatott volna a dolog. Ezt követően a szünet utáni percek újfent megmutatták a Fradi élességét. Hiszen Tokmac révén háromra ugrott a Fradi találatainak száma, ami újabb hidegzuhanyként érte a bolgár fejeket. Pontosan ez a helyzetkihasználás, elszántság, akarat és precizitás hiányzott korábban a Doll-féle FTC-ből. Rebrovot mindenképpen dicséret illeti, hiszen úgy tűnik jól igazoltak a IX. kerületben, s ami még fontosabb a fenn álló rövid idő alatt, sikerült olyan playereket beépíteni a csapatba, mint Skvarka vagy Zubkov, akik eddig tökéletesen pótolják az idény végén eligazolt Gorriarant vagy Petrjakot.

Tokmac gólja pontot tett a Ludogorets elleni párharc végére. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Amennyiben szerda este a Groupama Aréna gyepén az elmúlt két meccsen látott felfogást, és játékot meg tudja ismételten valósítani a Fradi, akkor bizonyosak vagyunk benne, hogy már az első 90 percet követően komoly gondban lesz a máltai csapat.

A Dudelange kivégzői

A Valletta FC (17.00) Málta legpatinásabb, s legerősebb csapatának mondható. Huszonöt bajnoki címükkel úgy véljük egyeduralkodók a szigetországban, s többnyire évről-évre nekiveselkednek a nemzetközi kupaporondnak, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az idei első selejtezőkörben a magyar focit követők számára bizonyára ismert Dudelange-ot ütötték ki. A luxemburgi csapat ellen tavaly ugye a Vidi szenvedett meg rendesen, s bizony a miniállam csapata végül az EL-főtáblát is elérte! 

Mindenesetre attól egyáltalán nem szabad megijedni, hogy a Valletta ki tudta ütni a luxemburgiakat. Értesüléseink szerint ugyanis a kis csapattól szezon végén távozott az edző, s az együttes ütőképesebb játékosai a belga másodosztályba igazoltak. Így tehát nem meglepő, ha a Valletta két döntetlennel (2:2, 1:1) és több idegenben lőtt góllal tovább tudott jutni.

Érdekességként megjegyzendő, hogy a máltaiak történetükben két alkalommal csaptak össze magyar együttesekkel tétmérkőzésen. Egyszer a Haladással a KEK 1975-76-os idényében az 1. körben. Akkor a Hali 1:8-as összesítéssel búcsúztatta őket. Ezt követően pedig a BL elődjének, a BEK-nek 1980-81-es szezonjában a Kispest végezte ki őket 0:11-gyel. Ekkora különbségű győzelmet azonban aligha várhatunk, hiszen ha megnézzük az elmúlt évekbeli eredményeket, azért egy-két csapatnak nem lehetett egyszerű behúzni a kötelező győzelmeket.

Nem könnyű értéket találni

Sajnos fogadási szempontból a párharc kapcsán elég nehéz értékes szorzót találnunk. Természetesen a bukik toronymagasan a Fradit favorizálják a párharcot illetően (1.14), s valljuk be, aligha tudjuk elképzelni a Ludogorets elleni kettős győzelmet látván, hogy ez az FTC pont most ne nyerjen. Bízunk benne, hogy Rebrov óva inti a fiúkat a máltaiak lebecsülésétől. Óriási esély van a zöld-fehérek kezében, hogy játszi könnyedséggel ott lehessenek a BL-selejtezők 3. körében, ha az ütközet első pillanatától kezdve nekimennek a vendégeknek. Mi valami hasonló forgatókönyvvel számolunk, mint a bolgárok elleni idegenbeli meccs első húsz percében. Épp ezért az első félidőtől mindenképpen találatot, sőt találatokat várunk a hazaiaktól. Ennek következtében value-bet terén legerősebb tippnek az ázsiai piacon első félidőben a gólok száma 1.5 over (2.20) tűnik, illetve óvatosabbaknak az 1.0-lás határt ajánljuk megfontolásra (1.475). Mindazonáltal a meccs kapcsán kiadott 1.53-as szorzó is elgondolkodtató a 2.5 overre.

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 07. 23. 17:30 CET

Borítókép: Részlet a Ferencváros - Ludogorets Razgrad BL-selejtezőből (Fotó: Dariusz Grochal / Shutterstock.com)

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ferencváros - Valletta (1. félidő gólok száma 1.5 over)
    2.20 Bet365