Európa-bajnokság: Szokásos mezőnyhajrá

Nagy Bence
2019 aug 8. 20:30
Szólj hozzá!

Kerékpár Európa-bajnokság Pascal Ackermann Dylan Groenewegen

Továbbra is mostohán kezelik az Európa-bajnokságot. Férfiak mezőnyversenye csak három éve létezik, eddig mezőnyhajrák döntöttek a győztes kilétéről. Ez nagy valószínűséggel idén sem lesz másképp. 

Európa-bajnokság: Alkmaar

Mark Cavendish és Pascal Ackermann feladta a lengyel kört, hogy készüljenek az Eb-re. Kezdik egyre komolyabban venni a versenyzők ezt a versenyt? A szervezők még nem minden esetben állnak a helyzet magaslatán. Ugyanakkor a sprinterek aktuális elitje ott lesz Hollandiában, hogy összemérje az erejét, ugyanis nagy valószínűséggel mezőnyhajrára kerül sor vasárnap. Alkmaar nem a hegyeiről ismert, cserébe a sík versenyhez oldalszél párosulhat. 

Az országok között óriási csata várható, hiszen a hazaiak Dylan Groenewegen révén a legnagyobb favorittal rendelkeznek, nekik érdekük a mezőnyhajrá, ahogyan az íreknek, olaszoknak, briteknek, franciáknak, norvégoknak, de még a belgáknak is. Utóbbi nemzetnél két olyan sprinter vesz részt Eb-n, akik akár még meglepetést is okozhatnak. Jasper Philipsen már a Tour de France-on is bizonyította, hogy fiatal kora ellenére képes felvenni a versenyt a legjobbakkal. 

Ahogyan az UAE-nél, úgy lehet a válogatottban is segítő szerepe hárul rá. Tim Merlier az elmúlt években nem igazán mozdult ki a Benelux államokból, de egyre több sprintet nyert, ráadásul a belga bajnokságon sem talált legyőzőre. Abban a hajrában Wout van Aert és Jasper Philipsen volt az ellenfele, szóval érdemes lesz figyelni a 26 éves belgára. Merlier vagy Philipsen nagy valószínűséggel nem a győzelemért harcolnak majd, arra ideális esetben a Groenewegen - Viviani - Bennett - Ackermann négyes pályázik. 

Alexander Kristoff (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Groenewegen előtt szokásos módon Teunissen helyezkedik majd, felvezetése tehát jól sikerülhet a hollandok sztárjának. Ackermannak ott lesz Selig, míg Viviani Sabatiniban bízhat. A megszokott emberek lehetnek elől, Bennett és Cavendish halászhat majd a zavarosban. Utóbbi borzalmas formában, nem igazán kapta még el a fonalat. Franciáknál érdekes lehet, hogy Démare vagy Coquard kapja meg a lehetőséget. A táv kifejezetten rövid, ami talán még kedvezhet az olyan sprintereknek is, mint Christopher Lawless. 

Alexander Kristoffnak hiába lesz kiváló vonata (Halvorsen, Bystrom és Grondahl Jansen), formája egyelőre pocsék. Viviani egy londoni sikerrel hangolt az Eb-re, de a szél nem mindig a barátja, amiből Alkmaarban bőven kijuthat neki is, illetve a mezőnynek is. Ellenben Ackermann kifejezetten jó ilyen időjárási viszonyok között, lengyel körön két győzelemmel hangolt, minden adott számára egy jó szerepléshez. A 6.00-os szorzójában bőven lehet érték, ráadásul ő kedveli a "rövidebb" napokat. 

A németet érdemes lehet favorizálnia Groenewegennel szemben. A holland hazai pályán versenyezhet, viszont a Tour de France-on jóval gyengébb volt a vártnál. Nem találta a fonalat, Ewan az utolsó sprintben is simán lehagyta. Ackermann nagyon erős, ez látszódik idén, fejben is rendben van. Ha nem keveredik bukásba és Seligtől kap egy jó felvezetést, akkor még az Eb-t is megnyerheti!

Borítókép: Arnaud Démare (Készítette Nicola Devecchi / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Pascal Ackermann előrébb végez, mint Dylan Groenewegen
    2.05 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 aug 13. 18:10
Már csak 1,5 hét a Vueltáig. Nézegettem a mezőnyt, jónak igérkezik, reményeim lesz izgalom. Egyelőre ez a mezőny:
Sprint: Fernando Gavíria, Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Max Walscheid, Sonny Colbrelli, John Degenkolb, Mark Cavendish.

Ez így nálam egy erősorrend is egyben, nagy csata lehet Gavíria és Bennett között. Saccra 6-7 sprintet számolok, kíváncsi vagyok, hogy
Milan hozzászólt
2019 aug 11. 17:24
Lehet nem ide tartozik, de kérdezném a Romániában élő fórumtársakat, hogy kint milyen kerékpár apróhírdető oldalak vannak?(MTB,országút). Ha valaki tudja megírná privátban. Köszönöm

Nem tudom ha ilyesmire gondolsz, de itt egy link:
https://www.olx.ro/hobby-sport-turism/bicic
SPF Előzetes hozzászólt
2019 aug 10. 22:11
Európa-bajnokság: Szokásos mezőnyhajrá

Egy kontinensbajnokság, amely egyre inkább érdekli a sztárokat! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek