Hosszútávú fogadások: A Valencia idén megmutathatja

Nagy Bence
2019 aug 15. 15:59
Szólj hozzá!

Foci Valencia CF LaLiga Marcelino

A Valencia ebben a szezonban meglepetést okozhat a spanyol bajnokságban, de most pozitív értelemben, ellentétben az elmúlt szezonnal. 

Mély keret

Az elmúlt évben hatalmasat hajrázott a Valencia. Marcelino állása olykor veszélyben forgott, hiszen sem a támadójáték, sem a védekezés nem állt össze. A bajnokság első felében óriási hullámvölgyek jellemezték a meccseiket, szezon második felére kapták össze magukat. Ezzel sikerült megszerezni a Bajnokok Ligáját érő 4. helyet, amely hosszútávú stabilitást biztosíthat számukra. Elsőre nem tűnik annyira értékesnek, hiszen azért a Valenciát tradicionálisan a top csapatok közé sorolják, de tavaly nagyon szenvedtek. 

Miért értékes a 4. hely? Az igazolások miatt. Egyértelműen vonzóbb célpont így a klub, amely nyáron elsősorban a támadósorát erősítette meg. Santi Mina és Simona Zaza távozott, ami nem tűnik akkora érvágásnak, figyelembe véve az érkezőket. Maxi Gómez a Celta Vigónál bizonyította, hogy gólerős támadó, lehet akár első vagy második opció is. Denis Cheryshev amolyan csodacsere lehet. Egyre több szó esik Florian Thauvin érkezéséről, akiről továbbra sem tett le a klub. Vele már komolyabb ambíciók is lehetnének!

Marcelino (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

Egyelőre azonban Rodrigo megtartása az elsődleges, akit az angol klubok után már az Atlético Madrid is csábít (Diego Costa sérülése miatt). A spanyol válogatott támadó megtartása rendkívül fontos lenne, de ez még egyelőre kérdőjeles (mai nap állt edzésbe a csapatnál). A hátvédsor rendben van, kapuba érkezett a Barcelonából Cillessen, aki egy rendkívül jó halóőr, de nem kapott elég lehetőséget a katalánoknál. Marcelino számára a legfontosabb a biztos védekezés, ezért négy belső védővel kezdi meg a szezont. 

Egyrészt a Bajnokok Ligája miatt van erre szükség, másrészről a bajnokságban is szeretnék stabilizálni a helyüket az élbolyban. Mangala jött a Manchester Citytől,  vele kiegészülve ez egy minőségi hátsó alakzat lehet. José Gayát sikerült megtartani, mögé rutinos csere érkezett, jobboldalon Daniel Wass és Cristiano Piccini válthatja egymást. Középpályán a csapatkapitány, Dani Parejo testesíti meg a rutint, többiek pedig többségében fiatalok, de kellő tehetséggel rendelkeznek. Érdekes lehet majd Carlos Soler szerepe, tőle szintlépést várhatunk. 

Kedvező feltételek

A játékosállomány tehát minőségi, megfelelő egy kettős küzdelemre, ami az őszt illeti. Jobban felkészült Marcelino, mint tavaly, amikor a Bajnokok Ligája belerondított a szezon kezdetébe. Ezzel a kerettel a top4 alap elvárás lehet, de még a dobogó sem tűnik elérhetetlennek. A Barcelonánál komoly belső problémák vannak, Real Madrid egyelőre sötét ló, egyedül az Atlético Madrid az, amely jól jött ki a nyári átigazolási szezonból. Sevilla? Náluk sosem lehet tudni, de egy minőségi Valencia komoly problémát jelenthet a riválisoknak. 

A sorsolás is jónak tűnik, hiszen fokozatos terhelésnek van kitéve a csapat. A Barcelona lesz az első komoly ellenfél szeptember közepén. Épp időben, mert még a katalánok ilyenkor messze vannak a csúcsformától. Október végén Atlético Madrid, majd december közepén Real Madrid. Érdemes megfigyelni a szezon második felét is, mivel a januári Copa del Rey időszak alatt találkoznak a katalánokkal újból. Egy okos húzással (dobják a kupát) meglephetik őket, ahogyan a tavasszal már a BL-re készülő két madridi csapatot is. 

Borítókép: Valencia játékosok gólöröme (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Valencia első négyben végez
    2.50 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 26.32 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 0:11
LaLiga: Visszatértek az Európa Ligából

Melyik csapat viseli jobban a kettős terhelést? Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 11:34
Egy biztos, Real Madrid ellen legalább van egy góllövő, mert tavaly az ő góljával lepte meg a Leganes a madridiakat.  ;D
Röhejes volt amúgy az a bemutatás, eléggé elszúrta, innen lenne szép felállni.  ;D
Theo Hernandez is hasonlóan kezdte a Realba, napokig röhögtek rajta, aztán egész ügyes dolgokat művel mostanság a Milanban.
https://www.youtube.com/watch?
SPF Admin hozzászólt
Tegnap, 9:20
Ha rúg 10 gólt, akkor mindegy hogy tud-e dekázgatni vagy sem. Mondjuk az érdekes kérdés, hogy miért trükközget, ha nem tud lámpalázasan. Mert ugye nyilván csinált már rainbowt, különben meg sem próbálta volna.

Egyébként az ilyen bemutatások olyanok, mint mikor új fóka érkezik az állatkertbe :D

Kapcsolódó cikkek