Hétfőn 18:30-kor veszi kezdetét hivatalosan is a 2017-2018-as KHL szezon alapszakasza. A hagyományokhoz híven nem kis mérkőzéssel indulunk, hiszen a bajnok SZKA Szentpétervár fogadja a CSZKA Moszkva csapatát. Az előszezon alapján gólokban nem lesz hiány, érdemes lesz élőben követni a meccset.

Felkészülési időszak

Az előszezon fényében szinte lehetetlen lenne megmondani, melyik csapat nyerheti meg a nyitó találkozót. A CSZKA 8 mecsset játszott, amit kivétel nélkül meg is nyert, és a nyolc meccs alatt 30 gólt szerezett, ami majdnem 4-es átlag meccsenként. Az SZKA sem rendelkezik sokkal szerényebb mutatókkal így a szezon előtt. Ők 7 meccset játszottak, és csak az orosz B válogatott ellen szenvedtek vereséget (bár ott az is benne van, hogy vereséget is kellett szenvedniük, kitudja ezt). A 7 meccsen 26 gólt ütöttek, ami szinte ugyanolyan átlag, mint a vendégeké. A nyár meglepetése kétségtelenül Vadim Shipachyov eligazolása volt az SZKA-ból. Shipachyov csapata egyik legmeghatározóbb játékosa volt az előző szezon alapszakaszában és rájátszásában is. Idén már a Las Vegas Golden Knights-nál láthatjuk.

SZKA Szentpétervár - CSZKA Moszkva

Kezdjük talán a moszkvai alakulattal, hiszen ők jelentősen átalakultak a nyár folyamán. Csak a nagyobbakat említsük, Sorokin meghosszabbította a szerződését, és továbbra is ő marad az első számú hálóőr. Geoff Platt is szerződést hosszabbított, és bár tavaly nem ment neki annyira mint két éve, azért még ne írjuk le őt. Távozott a csapattól Stephane Da Costa, ahogy Denis Denisov és az NHL-t megjárt Viktor Fasth is elment. Panin, Manin és Jan Mursak is elment, így az már látható volt, hogy komoly átalakításokat terveznek. Érkezett Burdasov az Avangardtól, Grigorenko a Colorado Avalanche-től, Vorobyov a Sibirtől, Kaprizov az UFA-tól és Nesterov a Montreal Canadienstől. Nem rossz kis névsor ez, de jó kérdés hogy mennyire sikerült összeszokniuk, illetve hogy ezáltal erősebb vagy gyengébb lett a csapat. Véleményem szerint kicsit gyengültek, de az előszezon alapján ezt még nem igazán lehet levonni. Azért a Servette, a Lausanne, vagy a Langnau nem CSZKA-szintű csapat, de a Szpartak és a Vityaz sem.

Vadim-Shipachyov-Petersburg-KHL-001

Vadim Shipachyov. Fotó: URALSKIY IVAN/Shutterstock.com

Az SZKA terén is történtek azért átalakulások. A már említett Shipachyovon kívül elment a csapattól Moses és Dadonov is. Koskiranta hosszabbított, szóval az első számú kapus itt ő lesz továbbra is. Maradt Nesterov is (ez egy másik Nesterov) és a Tikhonov testvérek is a csapat részei lesznek idén. Nikita Gusev is hosszabbított, pedig ő mehetett volna az NHL-be is, de Gusev "say NYET", és Ilya Kovalchuk is hosszabbított. Kovalchuk menni szeretett volna az NHL-be, csak az ő esetében az "NHL say NYET". Az élet már csak ilyen. Ha az érkezőkét nézzük, Gavrikov jött a Jaroszlavltól, valamint Kalinin a tengerentúlról. A védelem azért szépen egyben maradt, ami nagy fegyvertény lehet a CSZKA ellen. Ha a tavalyi támadó szekciót nézzük, a négy legponterősebb játékos közül kettő távozott. Ha mindenképpen győztesre kellene fogadni erre a találkozóra, akkor én a hazaiakra voksolnék, de csak végső győztesre, és a házat semmiféleképpen ne toljuk fel rá. A bet365 1.78-at kínál érte jelenleg, de hétfőig ez még valószínűleg esni fog. A gólok számára sincs rossz szorzó, az Unibet a 4.5 overre 1.61-et kínál, ami szerintem bátran fogadható.

Játékos speciál és hosszútávú fogadások

Aki a player special fogadásokat szereti, annak a góllovő opció a javasolt (pontszerzőre nem is lehet a KHL-ben), egy Kovalchuk vagy Gusev gól 2.88-at ér szintén az Unibetnél. Ami még szintén javasolt, az a hazai csapat góljainak száma a 2. harmadban. A tavalyi alapszakaszban az SZKA 60 meccs alatt 86 gólt lőtt csak a 2. harmadban, ami toronymagasan a legtöbb volt a ligában, és nagyon valószínű, hogy idén is ők lesznek a legjobbak ebben a mutatóban. Erre az Unibet 1.48-at ad így előre, amit ajánlott ki is használni. Aki a hosszútávú fogadásokat szereti, annak a szezon megnyerésére 3.00-as szorzót ad a bet365 az SZKA-ra, szintén 3.00-as a CSZKA, de a Metallurg már 7.00, ami kis apróval akár még be is próbálható.

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • SZKA Szentpétervár - CSZKA Moszkva: Gólok száma 4.5 felett
    1.61 Unibet
  • SZKA Szentpétervár - CSZKA Moszkva: SZKA Szentpétervár gólt szerez a 2. harmadban
    1.48 Unibet