LaLiga: Esélyeshez méltóan

Nagy Bence
2019 aug 17. 15:57
Szólj hozzá!

Foci Atlético Madrid LaLiga Getafe CF

Képes-e élni a Barcelona botlásával az Atlético Madrid? A keretet alaposan megerősítették a nyáron, ideje végre ehhez mérten teljesíteniük!

Atlético Madrid - Getafe

A szakértők és a közvélemény egybehangzó véleménye alapján nagyon pozitív nyarat tudhat maga mögött az Atlético Madrid. A bajnoki esélyeikről mi is írtunk, most nem boncolgatnánk ezeket, inkább a vasárnapi bajnokira koncentrálnánk. A Getafe ugyanis tavaly sokáig a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikén tartózkodott, de az utolsó fordulókra elfogyott a lendület (és más egyéb tényezők is közrejátszottak a pontveszteségeikben). Szerencsére megtartotta a vezetőség Pepe Bordalást, sőt, még a keret sem gyengült! 

Ez azért eléggé nagy szó, tudván, hogy a sikeres kisebb csapatokat általában szétkapkodják a sztárklubok. A Getafe azonban radar alatt tudott maradni, köszönhetően annak, hogy kulcsjátékosaik többsége már elmúlt 27-28 éves. Maradt egy-két olyan labdarúgó, akiben tényleg ott lehet a potenciál hosszútávon (Maksimovic, Arambarri és Amath Ndiaye). Bordalás tovább folytathatja a megkezdett munkáját, egy rutinos kerettel, akik már jól ismerik egymást, ami nagy előnyt jelenthet. 

Francisco Portillo (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Ezért is kell óvatosan kezelnie az első bajnokit Diego Simeonénak. A védelem kicserélődött, középpályán és a csatársorban is vannak új arcok. A felkészülés ugyan pozitívra sikeredett, de a másik oldalon egy olyan klub lesz, ahol a kezdő összeszokott. Bordalás nem fog változtatni, viszont idegenben volt problémája tavaly a Getafénak. Biztonsági játékra törekedtek, legalacsonyabb volt a labdabirtoklásuk a többi csapatot figyelembe véve a meccseiken, kevés kaput eltaláló lövésük volt. 

Kettő, esetleg három lövésük találta el a kaput, amiből viszont egészen jó arányban szereztek gólokat (39%). Ebben bízhatnak, mert az Atlético védelme átalakult, látható volt a felkészülési meccseken, hogy jönnek azért a bekapott gólok. Jelenleg nagyobb munkát fektetnek a támadójátékba Cholóék, amihez meg is van a játékosállományuk. Joao Félix eddig kiváló igazolásnak tűnik, meccseket dönthet el. Milyen kezdés várható a Ticótól? Hét éve kezdi Simeonával a szezont az Atlético, még sosem rajtoltak vereséggel. 

A leggyakoribb eredmény a döntetlen, ami nem meglepő, hiszen az argentin mester törekszik a vereség elkerülésére. Véleményem szerint egy edző szemlélete nem változik egyik évről a másikra gyökeresen, pláne akkor nem, ha új csapatot épít. Az impozáns felkészülés ellenére óvatos rajtot várok, ahol elsősorban Félix révén bízhatnak majd várátlan megoldásokban, amivel eldöntenék a meccset. A 2,5-es határ a góloknál eléggé csábító szorzót ad, ugyanis az over 2.50, ami akár le is jöhet, de ehhez kell a hatékony befejezése a támadásoknak a vendégek részéről. A mindkét csapat gólt szerez fogadás 2.45, nagyjából hasonló a két szorzó. Mi előbbi mellett tesszük le a voksunkat, mert ha gólt szerez a Getafe, nagyobb a valószínűsége, hogy nem marad 3 gól alatt a találkozó. 

Borítókép: Thomas Lemar. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 26.32 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 0:11
LaLiga: Visszatértek az Európa Ligából

Melyik csapat viseli jobban a kettős terhelést? Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 11:34
Egy biztos, Real Madrid ellen legalább van egy góllövő, mert tavaly az ő góljával lepte meg a Leganes a madridiakat.  ;D
Röhejes volt amúgy az a bemutatás, eléggé elszúrta, innen lenne szép felállni.  ;D
Theo Hernandez is hasonlóan kezdte a Realba, napokig röhögtek rajta, aztán egész ügyes dolgokat művel mostanság a Milanban.
https://www.youtube.com/watch?
SPF Admin hozzászólt
Tegnap, 9:20
Ha rúg 10 gólt, akkor mindegy hogy tud-e dekázgatni vagy sem. Mondjuk az érdekes kérdés, hogy miért trükközget, ha nem tud lámpalázasan. Mert ugye nyilván csinált már rainbowt, különben meg sem próbálta volna.

Egyébként az ilyen bemutatások olyanok, mint mikor új fóka érkezik az állatkertbe :D

Kapcsolódó cikkek