Ligue 1: Utolsó szalmaszál

Nagy Bence
2019 ápr 11. 17:53
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Paris Saint-Germain FC Lille OSC

Annak köszönheti a Lille, hogy egy héttel kitolhatja a bajnokavatást, hogy a PSG egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a bajnokságban. Vasárnap este tehát még csökkenthetik is a hátrányt, ha sikerül legyőzni a regnáló bajnokot!

Lille - PSG

Az a helyzet, hogy mutatott játékban az idei volt az elmúlt évek egyik leggyengébb PSG-je, de még így is bántóan nagy különbséggel fogják nyerni a bajnokságot, közben a Monaco a kiesés szélére sodródott, illetve a Lyon és a Marseille is árnyéka önmagának. A szezonban a legnagyobb rivális az a Lille, amelynél egy rendkívül fiatal kerettel dolgoznak.

A PSG hétvégén egy "rangadó" keretein belül zárhatja le a bajnoki cím kérdését, de ehhez nem ártana végre kezdőként is bevetni Mbappét. A franciák világklasszisa pihen, Thomas Tuchel nem erőlteti a játékát, míg Neymar és Cavani sérült. Alázgatják nélkülük is a liga többi csapatát, olyan csatárokkal próbálkoznak elől, mint Choupo-Moting, aki gólhelyzetben inkább megmenti az ellenfelet a góltól. 

A helyzet az, hogy a sérülések egész szezon során nem kímélték a párizsi klubot. Először Verratti sérült meg, majd utána jöttek folyamatosan a többiek részéről is a kihagyások. Egyedül Mbappé volt, aki többségében bevethető volt. Neymar és Cavani kiesése a BL-be került, de a bajnokságban ez sem okozott komolyabb veszélyt. Mbappé gyakorlatilag egyedül hozta a klub számára a pontokat. 

Érdekesség, hogy míg a szezon elején borzalmasan gyengén működött a védekezés, addig a szezon második felére Tuchel megtalálta a számításait és a PSG kapta magasan a legkevesebb gólt a ligában. A német szakember már három belsővédővel dolgozik, gyakorlatilag egy 3-5-2-es rendszerben, ha kell, visszaállnak öt védőre is. 

Nem csoda tehát, hogy a 60%-os párizsi labdatartás mellé, rendkívül kevés helyzet párosul a riválisok részéről. Náluk kevesebbszer csak a Lille ellen próbálkoznak. Ők elsősorban a rendkívül gyors támadóikra építenek, akik összesen 28 gólt szereztek. Bamba és Pepe minden védelem számára komoly fejtörést jelent, mivel jól futnak be az üres területekre és kihasználják a helyzeteiket. 

Két hasonlóan játszó klub, akik a gyors támadóikra építenek, de míg a Lille elsősorban kontráiban bízik, addig a PSG-nél abban, hogy sikerül üres területet kreálni Mbappénak, aki megoldja a szituációt. Eléggé kiszámítható taktika, de működik. Józan paraszti ésszel azt lehetne mondani, hogy ez 2,5 overes meccs és mindkét csapat gólt szerez, de fegyelmezett védekezés esetén épp ellenkezőjére van kilátás. 

Ha megnézzük az eredményeket és a mutatott játékot, akkor a Lille szenvedett az olyan klubokkal szemben, akik képesek voltak hátul lezárni a területeket (Monaco, Montpellier). Gólképtelenek voltak, ez megvalósulhat a PSG-vel szemben is, de fordítva is könnyen elsülhet a dolog, azaz a vendégek maradnak rúgott találat nélkül, ha nem válik be az offenzív játékban Tuchel terve. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mindkét csapat gólt szerez: NEM
    2.25 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -1.32 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 21. 12:39
Ligue 1: Tovább nehezítik az életüket?

Már rég pihenőre vonulhatnának a sztárok, ehelyett tovább szenved Tuchel csapata.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 19. 12:25
Ligue 1: Mégsem egyértelmű?

Elsőre országos egyesnek tűnik a Nice - Caen, de vajon tényleg az? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 15. 09:35
Ligue 1: Kezd kellemetlen lenni

Vasárnap este csúnya vereségbe szaladt bele a PSG, jöhet rögtön a következő? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek