Tovább élesedik a kiesés ellen vívott harc az első osztályban. A lassan már matematikai esélyét is elvesztő Haladás mellett több csapat is veszélybe kerülhet a nyár közeledtével. Az utóbbi öt forduló eredményét tekintve a Kisvárda és a Diósgyőr gyűjtötte a legtöbb pontot, de még így is a Puskás (ugyanannyi pontot gyűjtve mint a borsodiak) a Mezőkövesd és a Paks mögött állnak. Ha azonban ilyen lendülettel folytatják - és ez utóbbi triumvirátus továbbra is betlizik - akkor izgalmas tavasz elé nézünk. Pikáns párosítás tehát, igazi három pontos csörte lesz a Mezőkövesd - Kisvárda. Ezen kívül a számkivetett rangadót, a Honvéd-MTK meccset vesézzük ki.

Budapest Honvéd - MTK

Az amerikai major sportok szurkolói már hozzá vannak szokva, hogy egy-egy mérkőzést elvisznek a saját stadionjukból akár Dél-Amerikába vagy Európába. Ez mögött minden esetben megalapozott üzleti döntés áll. Az utóbbi évek hazai stadion építési láza miatt a magyar csapatok nemcsak egy-egy meccsre költöznek albérletbe, hanem fél vagy egész szezonra is. Ha adott esetben egy olyan csapat otthonát kölcsönzik ki, amelyik azonos ligában játszik, akkor a szövetség szabályai szerint az albérlő hazai meccsét nem játszhatja ugyanabban a stadionban. Ekkor jön, hogy itthon is egy meccsre az eredetileg is stadionszörfös csapat egy harmadik számú otthonra lel. A helyszín választás mögött itthon is anyagi okok húzódhatnak, így fordulhat elő, hogy most a Honvéd is Pesttől távol talált menedéket.
Kíváncsi lettem volna Puskás Ferenc reakciójára, mikor megtudja, hogy az MTK elleni rangadónak Győr ad otthont, pontosabban a Gyirmót stadionja. El tudom képzelni, hogy a kispesti szurkolók is mire gondoltak, mikor feleszméltek, hogy villamossal nem tudnak eljutni a helyszínre. A Honvéd (2.30) szerdán Tiszakécskén szerepelt a kupában. Több fiatal és a bajnokságban kevesebb szerepet játszó kapott most lehetőséget, azonban a papírformát érvényesíteni tudták (1-0). A nyerő ember a frissen igazolt Ben-Hatira volt, aki egy kontra után talált be. Supka meg is volt elégedve a teljesítményükkel - nem úgy mint a múlt heti bajnokin Miskolcon. A DVTK ellen szinte minden mutatóban alul maradtak, és hiába szereztek vezetést az elején, nem bírták kihúzni még döntetlennel sem (2-1). Az említett tunéziai támadó egyre jobb formába kerül, és Daniloval kiegészülve életveszélyes kettőst alkothatnak a 3-5-2-es rendszert preferáló edzőnél.

Danilo ha felgyorsul sokszor csak szabálytalanul tudják megállítani (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A vendég MTK (3.30) fiataljai már nem érintettek a kupában, így egész héten a gyirmóti meccsre készülhettek. A programba belefért múzeumlátogatás is (érdemes körülnézni a troll oldalakon, mert pazar mémek születtek), de koncentráltan készültek, mert mindenképp javítani szeretnének a Vidi elleni botlás után (1-3). Egy hete az első félidőben eldőlt a meccs, motivált volt a regnáló bajnok csapat és hármat vágott. A szünet után azonban talpra álltak Bognárék és összességében többet birtokolták a labdát, több lövéssel is próbálkoztak. Ezt a játékot szeretnék átmenteni szombat estére is és minél több ponttal hazautazni. Kiegyenlített találkozó lehet, ahol mindkét csapat a győzelmet szeretné megszerezni, kiváló támadók lépnek továbbá pályára így sok gól eshet. Az utóbbi időszak underes teljesítményei miatt az overre kínált oddsban pedig érték van (2.00)

Mezőkövesd - Kisvárda

A szerdai kupameccsen több eddig mellőzött játékos is lehetőséget kapott a Mezőkövesd (1.80) színeiben is. A Haladás ellen (0-0) az volt az elsődleges cél, hogy ne kapjanak gólt, a továbbjutást pedig majd jövő kedden kiharcolják. A visszavágón szeretnék megismételni a múlt hétvégi bajnoki teljesítményt, amikor Szombathelyen sikerült nyerni (1-2). Bár az utolsó percben a Hali egyenlíthetett volna, de így a begyűjtött három pont és a két idegenben szerzett gól magabiztosságot adhat Molnáréknak. A tavasz eddigi gólvágója a háromszor beköszönő Drazic, akire a Kisvárda (4.75) védőinek is különösen figyelni kell. Az újonc a Fradi (2-0) otthonában adta fel a kupameccsét, így pályára léphettek az idén eddig partvonalon túl szereplő játékosok is. Ezt leszámítva a bajnokságban hat forduló óta veretlenek, és már csak egy pontra van előttük a Puskás, Diósgyőr duó. A vendégeket most is a helyszínen támogatják majd a Várkerti Vitézek, és bár hiába lapok miatt nem játszhat a gólvágó Horváth Zoltán, mi úgy gondoljuk nem maradnak góltalanok (1.61). Azt figyelembe véve, hogy hazai oldalon is kreatív támadók vannak, ezen a meccsen is a gólokban bízunk (2.10)

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 02. 22. 20:00 CET. 

  • NB1 tippek

    Honvéd - MTK, gólok száma 2,5 fölött
  • Mezőkövesd - Kisvárda, gólok száma 2 fölött

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Vági András gólt szerez. MTI Fotó: Vajda János