Padlógázzal indult az NB2. Egy hete az idei első fordulóban potyogtak a gólok, mindössze két találkozó végződött underrel. Összesen 36 találatot termeltek a csapatok, ami meccsenkénti 3.6-os átlagot jelent. Belecsapott tehát a hazai másodosztály is a lecsóba, és úgy gondoljuk vasárnap is érdemes a gólok irányába kacsintgatni. Az overes Budaörs kaposvári vendégjátéka mellett a télen megerősített MTE tiszaújvárosi meccsével is foglalkozunk.

Kaposvár - Budaörs

Az őszi idény egyik legnagyobb meglepetését a Kaposvár (2.00) szolgáltatta. A patinás klub öt éve esett ki az NB1-ből, majd egy lendülettel az NB2-ből is. A dolgok hátterében anyagi okok álltak - tipikus magyaros a történet -  de a lényeg, hogy 2015 őszén végül a megyei első osztályban tudtak indulni. Ezt azonnal meg is nyerték, viszont az NB3-ből csak második nekifutásra sikerült a visszajutás a profi futballba. Bár jó előjelekkel készültek a nyáron, de azt még Tipszmix Csabi se gondolta volna, hogy a dobogón telelnek. Arról pedig még ő sem álmodozott, hogy esélyük lehet visszakerülni a legmagasabb osztályba! Visszaköltözött az élet a Rákóczi Stadionba, nem volt ritka az 1000 fölötti nézőszám sem. A csapat egyik húzó emberévé vált a nyáron igazolt Beliczky Gergő, aki az ősszel 11 gólt vállalt. A támadó részleget tovább erősítve érkezett a télen Ádám Martin, akivel teljes lehet a támadósor. Bár ezt a szekciót erősíti még többek között a helyi legenda, Rajczi, a fiatal Tömösvári, illetve a 8 gólpasszal asszisztkirály Zsiga Ervin is, de az MTE elleni meccset Ádám gólja döntötte el. Jó formában tehát a Rákóczi, azonos pontszámmal állnak mint a második helyezett ZTE, így a játékosok magabiztosan készülnek a következő bajnokira.

Ádám Martin a Vasas mezét cserélte zöld-fehérre (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Vasárnap késő délután a támadó focit preferáló Budaörs (3.30) érkezik vendégségbe a Somogyba. Bognár György csapata is lendületből szeretné begyűjteni a pontokat, és az ötödik helyről előrébb lépni. Egy hete a Nyíregyházát verték (3-2) a már tíz gólos Sajbán Máté és Stíber András két góljával. A csapat hozzá lehet szokva az utazáshoz, hazai meccseiket átmeneti otthonukban, Tatabányán játsszák. A mindig idegenben hozzáállás a teljesítményükön is meglátszik, mind a hazai, mind a vendég tabellán az ötödikek. Nem feltartott kézzel utaznak Kaposvárra sem, szeretnének visszavágni az őszi 3-2-es vereségért. A két csapat stílusából kiindulva, és a pillanatnyi formákat tekintve parázs összecsapásra. A tévés közvetítés plusz motivációt adhat a játékosoknak, így potyoghatnak a gólok. A szorzókat tekintve a mindkét csapat betalál opció is igen szép (1.73), de talán a legalább három gólra kínált oddsban van a nagyobb érték(1.95).

Tiszakécske - Mosonmagyaróvár

Jó félszezont zárt egy kis keserű utóízzel a Duna Aszfalt TVSE (1.90). Az újonc csapat két vereség után szépen hozta a pontokat, a nyolcadik helyen is állt, de az utolsó négy őszi meccsen mindössze egy pontot gyűjtöttek. Visszacsúsztak így a 12. helyre, de ami fontosabb: 7 ponttal gyűjtöttek többet, mint a legjobb kieső helyen álló csapat. Ez megnyugtató előny, és minden esélyük megvan arra, hogy szezon végén is a vonal fölött zárjanak. Ehhez azonban jobban kell teljesíteniük, mint az év első meccsén. Egy hete a Kazincbarcika vendégeként szaladtak bele a késbe (5-0). Az öt kapott gólt nehéz megmagyarázni, Szabó István edző nem is tudott semmi biztatót mondani nyilatkozatában. Sokat kell javulniuk, ha mindhárom pontot meg akarják szerezni a Mosonmagyaróvár (3.40) ellen. A kisalföldi egyesület az ősz végi edzőváltás után jól szerepelt, négy meccsen nem kapott ki, sőt, begyűjtötte a Csaba és az ETO skalpját is. Tóth Andrásnak sikerült tehát felráznia a csapatot, ráadásul a keret a télen tovább erősödött. Szerinte a bennmaradásért folytatott harcot egy összetartó társaság tudja megnyerni, így fontos volt az emberi tényező a játékosok kvalitása mellett: igazi csapatemberek érkeztek. A U20 VB bronzérmes és kétszeres MK győztes Debreceni András erősítés lehet a védelembe, és a a rutinos irányító, Nagy István is fontos láncszem lehet tavasszal. Az első fordulóban nem játszottak alárendelt szerepet a Kaposvár ellen, és ez erőt adhat nekik a folytatásra. A formákat tekintve és a szorzókat vizsgálva a vendég pontszerzésben látunk értéket (1.80).

Borítókép: Tarmo Kink. Fotó: muzsy/Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kaposvár Rákóczi FC - Budaörsi SC, gólok száma 2,5 fölött
    1.95 Bet365
  • Duna Aszfalt Tvse - MTE 1904 Mosonmagyaróvár, X2
    1.80 Bet365