NBA-rájátszás: Érvényesül a papírforma?

Nagy Bence
2019 ápr 15. 10:08
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Toronto Raptors San Antonio Spurs Portland Trail Blazers

Képes feljavulni az Oklahoma és a Denver a második mérkőzésre? Mire megy az Orlando ellen a Toronto?

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder

Bekezdett a Portland hazai közönség előtt, azt hitték az első negyed után, hogy a bab is hús, aztán az OKC összekapta magát. Rögtön az első 12 percben szinte minden beesett Lillardéknak, míg Paul George és Russell Westbrook teljes homály volt a túloldalon. Damien Lillard komoly teljesítményt tett le az asztalra, clutch szituációban sem remegett meg, míg Enes Kanter kezdőként is megállta a helyét, képes volt dominálni haverja és egyben egykori csapattársa, Steven Adams ellen. 

Joggal féltették Jusuf Nurkic kiesése után a Blazerst, de bebizonyították, hogy bőven van potenciál a csapatban még a bosnyák magasember nélkül is. A periméter megállíthatatlan, akkor sem jönnek zavarba, ha éppenséggel nem esnek be a triplák. Ekkor a védekezésben léptek szintet, Stotts mester jól menedzselte a mérkőzés elején kialakított komoly előnyt, amely kitartott a találkozó végéig. 

A helyzet az, hogy óriásit kell javulnia az OKC-nek, de lehet, hogy ez is kevés lesz. Védekezés nem rossz, de támadásban bőven vannak problémák. A triplák egyáltalán nem ültek (mondhatnánk, hogy ennél csak jobb lehet), Paul George vállsérüléssel játszott 42 percet, ami egyáltalán nem tett jót neki. Russell Westbrook pedig hiába hozott újból tripla-duplát, megsérült és a dobási hatékonysága is gyenge volt. 

A két legfőbb játékos nincsen 100%-os állapotban, ez pedig az oklahomai álmok végét is jelentheti, mert nélkülük offenzív oldalon nem képes tartani a lépést az OKC a Portlanddel. Az már az első meccsen is látszott, hogy akkor sem jön zavarba a Portland, ha nem jönnek a triplák, ők is tudnak még bőven javulni, szóval könnyedén lejöhet a második meccsre egy újabb hazai siker (1.81).

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

Kijött a rutintalanság a párharcban. A Spurs feladta a támadást és a védekezést választotta, ami kifizetődő volt. Nem hagyta élni Popovich csapata a Denver hátvédjeit, periméteren egyértelműen dominált a Spurs, de a palánk alatt is voltak jó húzásai a vendégek legendás trénerének. A végjáték ugyan szoros volt, de a Spurs rutinból lehozta. 

A második mérkőzésen az lesz a kérdés, hogy képes-e továbbra is ilyen fegyelmezetten védekezni a San Antonio. Ha igen, akkor nincsen miről beszélni, mert hiába szervezi Jokic a játékot, ha a hátvédek nem dobják be a helyzeteket, triplák pedig nem ülnek (első meccsen a denveri mérleg 21,4%).

A helyzet viszont az, hogy a Denverben ennél jóval több van, míg a vendégek sokkal többet nem tudnak változtatni, egy dobópárbajban jó eséllyel alulmaradnának. Ugyanakkor viszont 1.30 körüli szorzón sok fantázia nincsen a denveri győzelemben, akkor inkább egy kevés pontos tipp (209,5 pont alatt: 1.84), esetleg egy Spurs hendi (+7,5 pont: 1.82).

Toronto Raptors - Orlando Magic

Ez egyszerűen hihetetlen: elmúlt hat évben rendszerint kiemelt volt a rájátszásban a Raptors, de az első kör első meccsei közül mindössze egyet tudtak megnyerni és ötöt elbuktak. Idén is ez történt, semmi sem változott, pedig megerősítették a keretet, szupersztárral is rendelkeznek, de mégsem tudtak nyerni, pedig a fegyelmezett védekezés adott volt végig. 

Az viszont pozitívum lehet számukra, hogy rendszerint talpra tudnak állni és behúzzák a második hazai mérkőzést (1.20). Ennél csak jobb lehet a Toronto, Lowry pocsék meccset játszott, ahogyan Ibaka is, míg a vendégeknél ugyan jól limitálták Vucevicet, de rá hasonló védekezés várhat a párharc többi mérkőzésén is. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -1.32 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 22. 15:20
NBA-rájátszás: Bosszút állnának

Ennyi volt Gregg Popovich csapatában?  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 21. 18:14
NBA-rájátszás: Magához tért a Thunder?

Sorsdöntő meccsre kerül sor a Portland ellen Russell Westbrook és az Oklahoma City Thunder szempontjából. Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2019 ápr 21. 11:53
Szimpatikus ez a Nets, ahogyan hajtanak, de marketing szempontból nem lenne jó a továbbjutásuk. Valahogy csak belökdösik a Butleréket. Embiid szerintem semmit sem fog változni, ilyen lesz pályafutása végéig, látszik, hogy nincsen agya, csinálja a faszságokat. Simmons pedig ebben partner, bár olyan játékostól ne várjunk sokat, akinek Kendall Jenner a barátnője.. Érdekes amúgy, hogy

Kapcsolódó cikkek