NBA-rájátszás: Szakáll megoldja!

Nagy Bence
2019 ápr 13. 20:06
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Houston Rockets Portland Trail Blazers

A Houston Rockets támadóarzenálja elég lesz a Jazz fegyelmezett védekezésével szemben? Mire megy a Portland Trail Blazers a Paul George vezette OKC-vel ellen?

Houston Rockets - Utah Jazz

Egy dobógép, aki mellett megfelelő személyzet van, illetve egy kiválóan védekező csapat. Az ő csatájuk lesz ez a párharc. James Harden 36 pont felett átlagolt az alapszakaszban, többször dobott 50 pont felett, volt, hogy egymaga tartotta életben a Houston reményeit, kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőle? A Jazz viszont csapatként képes kiváló teljesítményre, védekezésben a legjobbak közé tartoznak és az ifjú klasszisuk is formába lendült a szezon második felére. 

A legnagyobb kérdés, hogy melyik csapat alkalmazkodik majd a másik játékstílusához. A Jazz egy fegyelmezett védekezésre képes, Gobert egy ilyen gyorsan mozgó és mobilis csapattal szemben kevés lehet egyedül, Ricky Rubio játéka kérdéses, nélküle pedig karcsú a periméter védekezés. Másfelől viszont ott van, hogy a hátvédek közül a Houstonnál Harden mellett még olyan játékosok vannak, mint Chris Paul és Eric Gordon, akik képesek 20-30 pontos meccsekre. 

A Jazz védelme hiába volt az alapszakaszban a második legerősebb, ha nem tudják majd megfelelően használni. Sokszor fognak komfortzónán kívülre kerülni, támadásban pedig valami plusz kell tőlük, mert Donovan Mitchell egyedül kevés. Capelával a Houston védelme sem kutyaütő, Paul pedig hatékony lehet hátvédposzton. 

Az első meccs döntő fontosságú lehet, mivel a Jazz egészen jó periódust produkált a szezon második felében. Ebből kéne erőt meríteniük, mert különben a Rockets dobógépei bedarálják őket. Rubio nincsen 100%-os állapotban, ezzel pedig megnőnek a hazaiak esélyei egy kiütéses sikerre (-6,5 pont: 2.02), de talán a sok pontot hozó opció még jobb lehet: 210.5 pont felett (1.73).

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder

Pikáns lehet ez az összecsapás. Damien Lillard és Russell Westbrook kapcsolata nem éppen baráti, több egymás elleni mérkőzésen is már odaszúrtak egymásnak, volt már kisebb lökdösődés is, de nem ez adhatja a párosítás igazi érdekességét, hanem az, hogy milyen vezér lesz Paul George? Simán benne van, hogy a hatodik hely ellenére kiütik a Portland csapatát, mert Nurkic hiánya komolyan rányomhatja bélyegét a Blazers teljesítményére. 

Pedig volt egy kiváló időszakuk a szezon első részében, aztán Nurkic sérülése után érezhetően megtörtek és nem lehet tudni, hogy nélküle mire lehetnek képesek. Az OKC-nél két szupersztár is van, de Westbrook végre visszalépett, ezzel teret adva George-nak. Kiválóan játszott az Indiana egykori franchise playere, még az MVP-cím is szóba került vele kapcsolatban. 

Azonban mégsem ettől függ majd a párharc végkimenetele, hanem attól, hogy mennyire lesz hatékony az OKC védekezése a liga egyik legjobban támadó csapatával szemben. A Portland ugyanis simán túldobhatja a Thundert, rendkívül jók az offenzív játékok terén így sok energiát a védekezésre sem kell majd fektetni. Ott az érem másik oldala, ha nem jönnek a dobások, akkor bizony gondban lehetnek. Mi erre alapozunk, ezért gondoljuk úgy, hogy az első meccs akár szoros is lehet (+5,5 ponttal OKC: 1.63).

Borítókép: James Harden. Fotó: Keith Allison/Flickr

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Houston pontjai 109,5 felett
    1.89 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 09:07
Gyönyörű megint  ;D
Houston: Russell Westbrook
Oklahoma: Chris Paul

Mikor a ballasztot cserélnéd, de nem kell a kutyának se, ezért csak egy hasonlóra tudod elboltoni. Chris Paul - ha nem vásárolják ki, amit közel 124 millás garantált szerződés esetén irreálisnak tartok - bajnoki cím nélkül marad, aminek örülök, látva, hogy milyen ember. Az OKC-ben jó eséll

Kapcsolódó cikkek