Vuelta a Espana: Van még remény?

Nagy Bence
2019 szept 8. 21:37
Szólj hozzá!

Kerékpár Primoz Roglic Vuelta a Espana Miguel Angel Lopez

Nem éppen szokványos, hogy az utolsó héten kedden tartják a szünnapot, de a Vueltán bármi előfordulhat. Két egymást követő hegyi etap, lesznek-e nagy támadások hétfőn?

16. szakasz: Pravia › Alto de La Cubilla. Lena

A Movistar érdekes taktikát választott a vasárnapi szakaszra: az etap első emelkedőjét megnyomták, Marc Soler csatlakozott egy elmenéshez, de összességében csak saját dolgát nehezített Eusébio Unzué. Több szakértő is értetlenül állt a korai támadás, majd a visszaállás mögött. Újabb hiba a spanyol menedzsertől, de Valverde valamelyest kozmetikázta a helyzetet. Nairo Quintana megrogyott, ezzel egyértelműsítve, hogy a regnáló világbajnok a kapitány a Movistaron belül. 

Tadej Pogacar is gyengébb volt önmagához képest, lehetség, hogy a harmadik hétre megmutatkoznak a tapasztalatlanság jelei. Miguel Ángel López kicsit összekapta magát, de egyelőre nem tudni, hogy ez egy szakaszra volt jó, avagy képes stabilizálni a formáját, esetleg még javulni is. A vasárnap egyértelmű nyertese azonban a Jumbo-Visma csapata, akik szakaszt nyertek Sepp Kuss révén, illetve Primoz Roglic könnyedén tartotta meg a piros trikót. 

A mindössze 144 km-es hétfői etap azonban megtöri majd a mezőnyt. Ha a két első kategóriás emelkedő nem esne rosszul, akkor utána jön az Alto de La Cubilla. Az emelkedő 17,8 km hosszú és átlagban 6,2%, szerencsétlenségükre a hegy második fele a nehezebb meredekség szempontjából. Maradjunk annyiban, hogy a felfelé vezető út, közel sem tűnik ideálisnak, de ez legyen a legkisebb problémájuk a csapatoknak. A vasárnap legfontosabb kérdése: mire lehet képes a Jumbo-Visma?

Robert Gesink. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Sepp Kuss nagyot ment, látszott, azért maradt még benne erő, de azért közel sem annyi, mintha a mezőnyben maradt volna Roglic mellett. Tony Martin egész álló nap gürcölt, jó eséllyel őt elhasználta a holland csapat. Maradék négy emberből eddig Gesink eléggé halovány volt, izgalmas lehet, hogyan védik majd meg a szlovént a támadásoktól. A szokásoknak megfelelően most sem apróztuk el a tippet, ami egy eléggé nagy szorzót rejt. 

Átalakulóban a Dimension Data csapata, amely jövőre Team NTT néven szerepel a mezőnyben. A csapatnál a megújulást tűzték ki elsődleges célként (távozik a sportigazgató, Rolf Aldag, egykori legendás felvezetőember, akinek a csapat Cavendish leigazolását köszönheti), sok egykori versenyzőtől válnak meg, köztük Mark Cavendistől, Mark Renshawtól, Bernhard Eiseltől vagy épp Enrico Gasparottótól. Steve Cummings helye sem biztos. Ezekből a nevekből leszűrhető, hogy a 30 éven felüli versenyzőknek búcsút intenek, csak néhányan maradhatnak a keretben. 

Azért is fontos ez, mert Ben King továbbra sem rendelkezik szerződéssel. Az amerikai versenyző tavaly két kőkemény hegyi etapot nyert meg a Vueltán (az összeesése még élénken élhet bennünk), de idén abszolút formán kívül. Mindössze egy második hely a kaliforniai World Tour versenyről. Nem tudott eddig még bekerülni a megfelelő szökésbe, erről panaszkodott is a spanyol körverseny alatt. Kiemelte, hogy tavaly nagyon összeállt minden a szökések szempontjából, jól érzékelte, mikor érdemes menni, rendszerint jó taktikát választott. 

Olaszországba, Luccába költözött, ahol nagyon kemény edzésprogramot hajtott végre a tél folyamán, aminek tavasszal látta a kárát. Az eredmények nem jöttek, regenerálódnia kellett. Szintet szeretett volna lépni, összetett menővé avanzsálni, de ez nem sikerült. Mindezek után visszatért a már megszokott ösvényre a Vueltát megelőzően. Újból a szakaszokra koncentrál, illetve a társai segítésére. Érezhető volt rajta, hogy már vasárnap is próbálkozna, végül O'Connor ment el a szökéssel, aki hatodik helyen végzett.

A hétfői hegyi etap ideális lehet egy King szökésre. Rendkívül hosszú, de nem túl meredek emelkedő, ez az ő állóképességének és kitartásának való. Egy jövő évi szerződésért küzd, tudja ezt ő is. Kérdés csak az, hogy bekerül-e a szökésbe? Mi bizalmat szavazunk neki! Ami negatívum lehet, hogy tényleg nagyon hosszú az utolsó hegy, ami az összetett menőknek kedvez, de nem muszáj rögtön a szakasz elején támadnia az amerikainak. Egyértelműen kockázatos tipp, de gyakorlatilag 2-3 szakasza maradt Kingnek, hogy megmutassa képességeit. 

Borítókép: Miguel Angel Lopez (Fotó: Paolo Seimandi / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 16. szakasz: Ben King dobogón végez
    15.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.63 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta a Espana 2019

Ghastly hozzászólt
2019 szept 16. 15:23
Gratulálok a Győzteseknek, nagyon szoros verseny volt ez most!  :great: :great: :great: :ok: :ok:
A szervezést köszönjük @Pozzato:beerchug: :ok:
Az oldalnak pedig a nyereményalapot! :great: :ok:
SPF Admin hozzászólt
2019 szept 16. 13:45
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük a szervezést Pozzato:beerchug:
Latzka hozzászólt
2019 szept 16. 08:08
Gratulálok minden versenyzőnek! :ok:

A kiemelt köszönet Pozzatot illeti; köszönjük a szervezést, a lebonyolítást és a sok hasznos hozzászólást! :beerchug:

Nagyon jó volt mindennap elgondolkodni az egyes szakaszok lehetséges végeredményén; ez nagy segítség volt a mezőny megismerésében.

A pontozást tekintve bennem is felmerült valami hasonló, m

Kapcsolódó cikkek