Joggal jelenthetjük ki, hogy az idei év elején a PDC-hez átszerződött háromszoros BDO-világbajnok Glen Durrant a profik között is klasszis szintet képvisel! Nem egyszerű feladat a legjobbak között rögtön az élmezőnyhöz tartozni. Korábban sokaknak beletört a bicskájuk a váltásba, elég ha csak Christian Kist vagy éppen Jelle Klaasen nevét említenünk. Egyelőre úgy tűnik, hogy Duzza már debütáló évében igyekszik tekintélyt parancsoló renomét kivívni magának. S Michael van Gerwen kedd esti legyőzésével minden bizonnyal sikerült is neki!

Világbajnokok legyőzője

Glen Durrant (1.80) ugyan idén nyert már PDC tornát a Players Championshipeken, tévés megmérettetéseken a World Matchplayig nem érkezett meg a nagy áttörés. Úgy tűnik azonban, hogy ez a hét akár PDC-s karrierjének sarokpontja is lehet, hiszen az első körben játszi könnyedséggel intézte el a korábbi kétszeres világbajnok Adrian Lewist (10:4), majd kedd este a toronymagas favorit, Michael van Gerwen esett áldozatául egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésen. A felek hosszabbításban döntötték el a továbbjutás kérdését, s miután az utolsó legben MVG 86-nál nem tudta megdobni a BULL-os kiszállót, Durrant köszönte szépen második nyílra 40-re jött a D20, így a legjobb 8 között ő találkozhat James Wade-del! 

Mielőtt Wadet kiveséznénk, érdemes pár adatot mellékelni Duzza heti performanszairól. Mindkét fentebb említett meccsen 100 körüli átlagon dobált, s a kiszállói is relatíve rendben voltak 52 és 43%-os pontosságukkal. A tömeg tehát jól megy neki, bár 180-ak terén rapszodikus. Míg Lewis ellen egyetlen maximális értéket hozott 14 leg alatt, addig Gerwen ellen ez a szám már 8-ra ugrott 24 leg során. Minden bizonnyal ez azzal is magyarázható, hogy a Lewis elleni meccsen messze nem kellett úgy odatennie magát fejben, mint a holland világelső elleni ütközet során. Mindent összevetve az angol nagyon jó formában kapta el a Matchplayt, látható, hogy rendkívül nyugodt játékossal van dolgunk, aki mögött évek rutinja áll, s keze a legkritikusabb pillanatokban is ritkán remeg meg. Nem csoda, hogy a Végső győztes piacon a bukik a talpon maradt mezőnyben már a harmadik helyen sorolják őt 5.50-es oddsért.

Számlanyitási ajánlat


Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Újabb maratoni ütközet vár Machine-ra?

James Wade (2.00) egyedülállónak mondhatja mostantól magát a Matchplay mezőnyében! A szemüveges angol ugyanis az egyetlen olyan játékos kedd este óta, aki valaha megnyerte a trófeát (2007). A kétszeres bajnok Gerwen Durrant ellen vérzett el (11:13), míg a címvédő Gary Andersont az öreg róka, Mervyn King küldte haza (8:11). Egyre nagyobb az esély tehát, hogy az idei évben új győztest avathatunk a Matchplayek történetében!

Wade számára eddig különösen hosszúra és idegtépőre nyúltak az ütközetek. Az angol klasszis mind az első körben Jeffrey de Zwaan ellen (13:12), mind pedig legutóbb a 16 között Mensur Suljoviccsal szemben (13:11) maratoni csatát vívott. Rutinjának, és szerencséjének köszönhetően mindkét csörtéből ő jött ki győztesen, azonban eddig mutatott játéka nem biztos, hogy Durrant ellen elég lesz. Elég ha azt vesszük figyelembe, hogy Suljovic kedd este kritikus pillanatokban nagyokat hibázott a kiszállókkal, s az osztrák ennek köszönhette vereségét. Wade 93,86-os átlaga nem rossz, de nem is jó. Ahogy a végjáték felé közeledünk, látva a jelenlegi mezőny egyes játékosait - Wrightot, Crosst vagy éppen Durrantot -, könnyen lehet Machine számára a negyeddöntő a végállomást jelenti majd csütörtökön este.

Wade immáron az egyetlen játékos a mezőnyben, aki valaha Matchplayt tudott nyerni. (Fotó: Chris Ibbotson/Wikipédia)

Fogadási lehetőségek

Amennyiben a fogadóirodák által kiadott szorzókat megtekintjük, láthatjuk, hogy egyértelműen szoros mérkőzést jósolnak a bukik. Ezzel egyetértünk, hiszen Wade vonzza a hosszabbításos meccseket idén, illetve Durrant is szinte a végsőkig játszott MVG-vel. A Lewis elleni sima győzelem pedig többek között Jackpot bűn rossz formájával is magyarázható.

A két játékos egyébként még sosem vívott egymással tétmeccset. Most májusban egy ET tornán összekerültek volna, de akkor Wade valamilyen okból kifolyólag nem tudott kiállni, ami automatikus Durrant továbbjutásával járt. Az eheti teljesítményeket látván, mi ezúttal Durrantet favorizáljuk (1.80). Nem csak jobb teljesítményt nyújt, hanem rendelkezik olyan extra motivációval, ami akár hozzásegítheti a sikerhez. Eleve PDC újoncként minden ilyen torna új impulzusként hat rá. Óriási lehet benne a bizonyítási vágy, hogy megmutassa, a legjobbak között is képes megállni a helyét. Továbbá szimpatikus jelleme révén a közönség is láthatóan szorít érte, amit ő visszafogottan ugyan, de rendkívül gáláns módon meg is köszön!

Mindazonáltal nem számolunk könnyed csörtével a szempontjából, mégiscsak egy James Wade az ellenfél. Azoknak a vállalkozó kedvű fogadóknak, akik esetleg ódzkodnak a kimeneteles fogadástól, egyértelműen a leg-overek piacát ajánljuk. A 16 nyert legig tartó ütközet esetében 27.5-ös határ felett (1.72) érdemes lehet nézelődni.

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 07. 24. 10:30 CET

Tenisz gyűjtő bónusz

Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • G. Durrant - J. Wade (Durrant nyer)
    1.80 Bet365