WTA Indian Wells: A 97-esek klubja nyomul előre

Gyerko Szabolcs
2019 márc 12. 12:07
Szólj hozzá!

Tenisz Naomi Osaka WTA Indian Wells Premier Mandatory Belinda Bencic

Érdekes a WTA-világelső Naomi Osaka látásmódja az Indian Wellsben zajló Premier Mandatory tornáról. Számára ez a verseny nem a címvédésről szól elsősorban, hanem a torna újonnani megnyeréséről. A szintén 1997-ben született Belinda Bencic elleni mérkőzésen mindkettőjük játékában nagyobb lesz ezáltal a nyerési vágy, mint a veszítéstől való félelem.

Ez a látásmód egy egészséges hozzáállás a játékhoz, és nem a siker által gyakran hozott, görcsös reflektorfényhez való ragaszkodás. A fiatalos bizonyítási vágy garancia a játékörömre.

március 13., szerda

A fiatal, de rutinos Belinda

Az immár kétszeres Grand Slam-győztes Osaka már mindenki számára egy bizonyosság, míg Belinda (még mindig) egy hatalmas ígéret a teniszvilágban, akitől sokan nagy eredményeket várnak (amennyiben hosszabb, sérülésmentes időszaknak örvendhet). A 22 éves Bencicről (WTA 23.) tudni kell, hogy már 2015-ben rangos tornákat tudott nyerni (Torontó, Eastbourne), ezért a kora ellenére, a rajongóknak van egy olyan érzése, hogy a svájci játékosnak terjedelmes pályafutása állna már az önéletrajzában. Meg kell azt is említeni, hogy 2016-ban a tabella 7. helyére is felért.

Belinda Bencic (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Egy pár év homály után, az idén ismét elkapta a folytonosság és eredményesség fonalát és nemrég Dubaiban ismét tornát nyert egy olyan menetelés következtében, mely során olyan játékosokat vert, mint Aryna Sabalenaka, Simona Halep, Elina Svitolina vagy éppen Petra Kvitova. Az idei 19 hivatalos meccséből csak hármat veszített. Japán ellenfeléhez hasonlóan, még nem veszített játszmát a kaliforniai tornán. Látván Osaka győzelmét az Australian Openen és Bencic sikeres periódusát, már csak idő kérdése volt amíg e két játékos összefut egy torna versenytábláján.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Tűzerő és ravaszság

Osakának erőjátékához jelen pillanatban csak a Serena Williams játéka hasonlítható tűzerő szempontjából, ezért senkit nem lephet meg, hogy a japán játékos támadásai lesznek a nyomatékosabbak. Erősebb szervája, tenyerese és fonákja is mint az ellenfeléé és már lábmunkája is elvárt színvonalú. Belinda erényei közé ismét a folytonos üres térfelek erélyes keresése nagy kockázatvállalás nélkül, a jó lábmunka és a ritmusosság sorolható. Naominak diktálnia kell a labdameneteket (vagy gyorsítva a játékot, vagy erőfölény érvényesítéssel), hogy Bencic ne tudja ravasz és erős játékával felkészületlen helyzetekbe hozni őt, mert a svájci lábmunkája kissé frissebbnek látszik most, még akkor is ha nem fedi a legmagabiztosabban térfelét. Bencic pedig fel kell legyen készülve, hogy csak hajszoló, pontos játékkal győzhet egy ilyen jól játszó ellenfél ellen (és erre most meg is lehet a kellő folytonossága és lendülete is).

Ne feledkezzünk meg a szervákról sem, mert annak ellenére, hogy női meccsről van szó, ahol az adogatás nem mindig a legfontosabb része a mérkőzésnek, ebben az esetben sokat számíthat főleg, ha Bencic nem tudja folyamatosan első szerváját az ellenfele térfelére tenni. Osaka (saját adogatásának acélosságáról nem is beszélve) híres a szervafogadásairól és arról, hogy milyen hatékonyan kezeli ellenfeleinek második szerváját. Bencic első meccsén Alison Van Uytvanck ellen csak 66%-ban, második meccsén Ekaterina Alexandrova ellen pedig csak 60%-ban volt érvényes első adogatása. Mindez kevés lenne Osaka ellen. A japán játékos a ki nem kényszerített hibáira kell vigyázzon, mert Danielle Collins ellen bár 29 nyerőt ütött, emellett 21 ki nem kényszerített hibája is volt. A bukmékerek Osaka továbbjutását látják valószínűbbnek, mert diktáló erőfölényt tud jelen pillanatban pályára vinni.

A bukik szorzóiból:

Osaka nyer 2-0-re: 2.18
Osaka győz 2-1-re: 4.10
Játékok száma 26.5 Alatt: 1.29
Játékok száma 26.5 Felett: 3.60
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.52
Szettek száma 2.5 Felett: 2.50

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.12. (11:23).

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI -9.00 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

WTA Indian Wells

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 13. 10:44
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 12. 12:07
WTA Indian Wells: A 97-esek klubja nyomul előre

Érett már egy ideje az Osaka - Bencic összecspás. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 7. 11:27
WTA Indian Wells: Anyák harca Nők napján

Victoria Azarenka - Serena Williams mérkőzés a nap fő attrakciója. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek