NBA 2009/10

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#45 november 12, 2009, 16:37:58, Milan
Milwaukee Bucks - New York Knicks
(2009. november 8. - 02:30)

Tipp: Milwaukee
Odds: 1,57
Fogadóiroda: Bet365


A Bucks az előző mérkőzésén nagyszerűen játszott és még kiválóan védekezett, mivel össz- vissz 72 pontot engedélyezett ellenfelének a Minesota -nak, úgy hogy a Timberwoves volt a pályaválasztó. A csapatban szinte mindenki jól játszott, talán Luke Ridnour -t és Andrew Bogut -t lehetne kiemelni, ők voltak a legponterősebbek. A Knicks viszont aránylag simán kikapott a Cleveland -et fogadva. Érdekesség hogy a Milwaukee -nak eddig csak négy meccse volt, a New York pedig már hatszor pályára lépett az idei szezonban. A két csapat formáját tekintve is a Bucks a jobb, hiszen négy fellépéséből kétszer nyert, illetve eddigi egyetlen hazai mérkőzését is sikerrel vette, a Knicks viszont hatból csak egyszer diadalmaskodott és mindkét idegenbeli összecsapásán alul maradt. Így a második otthoni mérkőzésére készülő Milwaukee ellen nemsok jóra számíthatnak a New Yor -iak,és véleményem szerint a masszívan védekező hazai csapat minden bizonnyal felülmúlja majd ellenfelét.    

Eredmény: 102-87
3,14 pont

#46 november 12, 2009, 16:39:17, Milan
Sacramento Kings - Golden Warriors
(2009. november 9. - 03:00)

Tipp: Sacramento
Odds: 2,26
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]


Nos úgy tűnik hogy a Kingset Kevin Martin hiánya  a helyett hogy negatívan hatott volna, épp az ellenkezője történt, hiszen nagy meglepetésre idegenben verték ma hajnalban az éppen formába lendülő Utah Jazzt. Pedig a mérkőzés eleje arra engedett következtetni hogy itt minden a papírforma szerint fog történni, mivel az első negyed után már 11 ponttal mentek Deron Williamsék. De jött Tyreke Evans és 32 pontot dobva a hátán vitte a Kingset és meglepetés győzelemhez segítette csapatát.Én úgy érzem hogy ezen az összecsapáson az erőviszonyok még nem rajzolódtak ki teljesen, mert a Kings két meccset játszott otthon és egyet nyert egyet pedig bukott, a Warriors meg egyetlen alkalommal lépett pályára otthonától távol és sima vereségbe szaladt bele a Phoenix csarnokában, sőt legutóbb otthon is nagy pofont  kapott a nem túl erős LA Clipperstől (90:118). Tehát nyilvánvaló hogy a Golden State nincs formában. És idegenbelei teljesítményük sem lehet valami félelmetes ugyanis a Suns elleni 22 ponttal elbukott mérkőzésük nem sejtet túlzottan nagy játékerőt. Ezért aztán a lendületben lévő hazaiak véleményem szerint könnyen lehet hogy legyőzik, érzésem szerint hasonló kaliberű ellenfelüket.  

Eredmény: 120-107
4,52 pont

#47 november 12, 2009, 16:40:01, Milan
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic
(2009. november 9. - 01.00)

tipp: Orlando -1,5 pont
odds: 1.40
fogadóiroda: bet365

A Magic sok sérülés és eltiltás ellenére 5-1-el megy a Keleti Főcsoport élén, ami nem kis teljesítmény egy Boston és Cleveland csoportjában. Most a csöppnél kicsit nagyobb ellenállásra számíthatnak, hiszen a Thunder nemrég a Lakerst is majdnem megfogta. Akkor hosszabbításban maradtak alul, és Kevin Durant hibázott a ráadás perceiben. Orlandoi oldalon nincs még az eltiltott AllStar forward Rashard Lewis, továbbá Pietrus, Anderson és Vince Carter sérüléssel bajlódik. Dwight Howard azonban mindenkit pótol, félelmetesen jól játszik idén, 20 pontos átlaga van, 67%-al tüzel. A hárompontos zónán kívül társa JJ Reddick, aki 14.7 pontos átlaggal, 16/31-es mutatóval szórja a triplákat. TEhát ők ketten viszik a Magicet, és most is az várható, hogy kitesznek magukért. Utolsó fellépésükön a Thunder kikapott Houstonban, a Magic pedig verte a Pistonst. A Detroit nálam erősebb, és úgy vélem, a vendégek lenyomják most pár ponttal az Oklahomát.

Eredmény: 102-74
-1 pont

#48 november 12, 2009, 16:41:17, Milan
L.A.Lakers - New Orleans Hornets
(2009. november 9. - 03:30)

Tipp: Lakers (-6,5 pont handicap)
Odds:1,926
Fogadóiroda: [10b]10Bet[/10b]


A Lakers és Kobe Bryant szárnyal, vagy inkább csak hozzák az elvárhatót, a kötelezőt a Memphis elleni könnyedén megnyert találkozón. A lényeg hogy a sokak által a világ legjobb kosarasának vélt Kobe elképesztő amit mérkőzésről mérkőzésre művel. Hiszen a Grizlik elleni 41(!) pontot dobva nba rekordot döntött ugyanis ő lett a legfiatalabb nba -s játékos aki átlépte a 24 ezresponthatárt. Úgy tűnik tehát hogy a Los Angelesiek háza táján minden szép és jó, remek formában a csapat és emblematikus figurájuk. Így soron következő ellenfelük a New Orleans sem számíthat semmi jóra, annál is inkább mert legutóbb kisebb meglepetésre simán kikaptak a Toronto Raptorstól (90:107), tehát ilyen főpróbával a címvédő ellen idegenbe készülni, nem sok reményre ad okot. Ezért aztán semmi akadályát nem látom hogy a Lakers ne darálja be jóval gyengébb kvalitású ellenfelét, így minden gond nélkül jön majd a 6,5 -ös hendi.

Eredmény: 104-88
3,852 pont

#49 november 12, 2009, 16:41:51, Milan
Sacramento Kings - Golden State Warriors

Tipp: 213.5 alatt
odds: 2.2
Sportingbet

Eddigi sikertelenségemet, most megpróbálom űberelni, végre egy sikeres tippel. A Warriors még nem tudta megmutatni igazi arcát, hiszen csak 4 meccset játszottak eddig, egyetlen sikerüket hazai pályán aratták a Memphis ellen, az ellen a Memphis ellen, amely 1-6-os mutatóval rendelkezik, szóval nem túl acélos gárda ez a "Harcosok", nem valószínű, hogy rájátszásba jutnak, várhatóan az utolsó harmadban fognak végezni. Ugyanez elmondható a Kings-ről is, az NBA egyik leggyengébb csapata, ha nem a leggyengébb, mérlegük: 2-4, egyik győzelmüket szintén a Memphis ellen aratták, míg a másikat utolsó meccsükön, idegenben az Utah ellen, ez számomra kisebb meglepetés egy középcsapat ellen idegenben nyerni, mondjuk a jelenlegi helyezések alapján nem sok eltérés van köztük, de messze még a szezon vége. Na el is felejtettem, hogy a tippem az under, annyira overes mindkét csapat, hogy jönnie kell az undernek ilyen határ mellett, számítok egy vendégsikerre és ők nem hiszem, hogy sokkal 100 fölé jutnak, végülis ez a tippem konkrét indoka.

Eredmény: 120-107
-1 pont

#50 november 12, 2009, 16:42:31, Milan
Portland Trail Brazers- Minnesota Timberwolves
(2009. november 9. - 03:00)

Tipp: 188,5 pont alatt
Odds:1,935
Fogadóiroda: [10b]10Bet[/10b]


Ebben a párosításban két abszolút defenzív felfogásban pattogató csapat találkozik. A két csapat utóbbi három mérkőzésük alkalmával rendre a most aktuális 188,5 pont alatt maradtak. És a tavalyi négy összecsapásuk alkalmával is csap egyszer jutottak el 190 pontig. A Portland egyébként legutóbb saját csarnokában verte simán a Spurst, nagyszerű védekezésének is nagyban köszönhetően. A Timberwolves viszont hatos vereség szériában van, nagy részben a társaság gyenge pontátlaga, alig alig jutnak 90 pont pont közelében, de volt már a szezonban hogy alig haladták meg a 70 -et. Tehát kevés az esély a Minesota sikerre, de még kevesebb sansz van arra hogy a csapatok 189 pontig jutnának.

Eredmény: 116-93
-1 pont

#51 november 12, 2009, 16:43:15, Milan
L.A.Lakers - New Orleans Hornets

Tipp: hendikep LA Lakers (-9.5)
odds: 2.2
sportingbet

A Lakers két küzdelmes, idegenbel hosszabítos utáni győzelem után 16 ponttal verte a Memphist. Mindkét csapat játszott előző nap is, ugye a Lakers a Memphis ellen, míg a Hornets a Toronto ellen. A New Orleans-t még lejjebb írja, hogy hazai pályán kaptak ki 17 ponttal egy Lakersnél gyengébb gárdától. A harmadik negyedben valami nagyon elromlott náluk, hiszen 14-34 vesztették el, míg a többiben szépen tartották magukat. Úgy vélem most még fáradtabbak és még inkább benne van egy ilyen hiba lehetősége. Ha hozzávesszük, hogy a Lakers kezd formába lendülni, hazai pályán játszanak és jobbak, akkor simán jöhet a hendis siker még kicsit emelt line-nal is. Remélem ismét örülnek a majd a Lakers drukkerek.

Eredmény: 104-88
4,40 pont

#52 november 12, 2009, 16:44:13, Milan
San  Antonio Spurs- Toronto Raptors

Tipp: 205.5 alatt
Odds: 1,90
Iroda:Bet365

A San Antonio enyhén szólva sem vett villámrajtott. A mérlegük 2 győzelem 3 vereség. A toronto jelenleg 50 %-os 3-3 a győzelmek és a vereségek száma. Mindkét csapat bukta legutolsó meccsüket, a San Antonio kettőt is. Ráadásul két nyugati rivális verte őket, név szerint a Portland és a Utah. A Spurs eddigi 2 hazai meccsét hozta, 3 idegenbeli találkozóját viszont bukta! A San Antonio mesterének Greg Popovicnak van egy olyan elképzelése, hogy negyedenként max. 22 pontot kaphat csapata. Ha ezt felszorozzuk 88 pontot kaphatnak meccsenkét. A mester azt mondja ha ezt sikerül hozni akkor szinte 100% hogy zsebben a meccs. Persze ez így elmondva szép, de a srácok eddig nem nagyon tartják be. Eddig meccseiken átlag 98 pontot kaptak. (98-at is dobtak). A Toronto eddig, ahogy az eredményeiket nézem, (egy teljes meccsüket sem sikerült elcsípni ebben a szezonban) amolyan ,,run and gun csapatnak tűnik. Ilyen már évek óta pl.: a Phoenix, vagy a Golden State. Sokat dobnak, sokat kapnak, és vagy nyernek vagy nem. Na idén a Toronto is ilyen gárda. Meccsenként  107 pontot dobnak, mellé 108-at kapnak. Nem szabad elhallgatni azt a tényt sem, hogy a Raptors eddig mindig 100 felett dobott, ami  6 meccset tekintve elég szép széria. Na ma nem fognak 100 felett dobni. Greg Popo mester sosem volt az efféle ,,run 'n gun stílus híve. ( Bár szerintem a kis Tony-nak nem lenne ellenére, csak hát akkor nem Duncan kénne mellé). A tippemet kicsit gyengíti, hogy a nyáron elbúcsúztak Bowentől. Bowen volt a védekezés maga, még ,,vénségére" is. De hát ő már nincs a keretben. Van viszont McDyess, és Ratliff. Az utóbbi 36 éves, McDyess csak 35 :D !!! (Kevesen tudják, hogy abban az évben, amikor draftolták McDyesst, neki volt a legnagyobb súlypontemelkedése a ligában.)Ha megemlítem hogy Finley is 36, és Duncan is 33 már, hát akkor meg lehet érteni, hogy nem erőltetik a rohanós kosárlabdát. A csapat húzóemberei Duncan És Tony P. Említésre érdemes még Ric Jefferson, és Ginobili (aki szintén túl van a harmadik x-en). Nekem nagy csalódás idén Mason jr. aki átlegban 21 percet játszik és eddig nem éri a 6.0-át az átlaga. A Raptors elsősorban magas embereinek köszönheti pontjai nagy részét. Bosh 28,5 Bargnani!!! 20,7 Turkoglu 14 felett dobál átlagban idén. Irányítójuk J M Calderon eddig meccsenként 6 gólpasszt ad és dob 11 pontot. A mai meccset tekintve Sok múlik majd a Bosh-Duncan párharcon. Szerintem Duncan képes lesz ellenfelét 20 pont körül tartani. (már ha ő fogja tartani).Bargnani viszont meg van táltosodva 90%-al büntetőzik 50%-al dobálja a triplát, és mezőnyből is 50%-al tüzel. Hát nem rossz!!! A Toronto kezdője nagyon pöpec de a padja korántsem olyan jó. De hát a Spursnek sem olyan mély a padja mint mondjuk egy Lakersnek vagy egy Clevelandnak. Na az elképzelésem az hogy San Antonio lassítja majd a játékot, és minnél hosszabb támadásokat akar majd vezetni. Kevés pontos meccsen nagyobb az esélye a nyerésre, mert ezek a seniorok már nem bírnák a Toronto lendületes játékát. A padról kevés pontot várok, lévén egyik gárdának sincs kiemelkedő 6. esetleg 7. embere. Az én tippem, hogy mindkét gárda 100 pont alatt marad, és szoros csatában nyer a Spurs. Max. 6-7 pontos különbség lesz a két gárda között. A Spurs sikerére már nem tennék vagyonokat, de a 205.5 underben biztos vagyok!  :ok:


Eredmény: 131-124
-1 pont

#53 november 12, 2009, 16:44:46, Milan
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns
(2009. november 10. - 01:00)

Tipp: Phoenix
Odds:1,85
Fogadóiroda: Interwetten


Nagy formában van a Suns, mivel idén majdnem makulátlan mérleggel rendelkeznek (6-1), illetve a legutóbb a Washington vendégeként is könnyedén győzedelmeskedett. Ami még ennél is nagyobb fegyvertény hogy néhány napja a bivalyerős és kiváló játékosok egész sorát felvonultató Boston Celticst is sikerült saját csarnokában(!) megleckéztetniük. A Suns egyik alapembere az amerikai kosárlabda rajongók kedvenc kanadaija Steve Nash aki Gernették ellen, és legutóbb a Washingtonban is mintaszerűen irányított és hozta társait számtalanszor kihagyhatatlan helyzetbe, ezt misem mutatja jobban mint az hogy a varázslók ellen például 17(!) asszisztot jegyzett. Így aztán  Jason Richardsonéknak nem is volt más dolguk mint értékesíteni a kanadai irányítótó jóvoltából adódó  lehetőségeket. Következő ellenfelük a nem túl acélos és formán kívül pattogtató Philadelphia, a 76ers legutóbb a Detroittól kapott ki viszuonylag simán (88-81), és ez nem túl jó ómen a Phoenix elleni derbi előtt, ugyanis a Nashék rendelkeznek a legjobb házon kívüli statisztikával a mezőnyben. És ha a Suns a Celticset verte otthonától távol, akkor reálisan nézve a dolgot, a Phil minden bizonnyal fejtet hajt majd nagyobb játékerőt képviselő vendége előtt..    

Eredmény: 115-119
3,70 pont




#54 november 12, 2009, 16:45:49, Milan
N. Orleans Hornets – L.A. Clippers

Tipp: L.A. Clippers +2
Odds: 1.90
Iroda:Bet365

Hát majdnem elkerülte a figyelmem ez az esemény. A Staplesbe látogat a Hornets csapata. Nem lesz benne köszönet. Hát kezdeném a Hornets-el. L2-azaz legutolsó két meccsüket bukták. a Toronto és a Lakers verte őket, ha jól emlékszem 15 ponton kívül volt a különbség mind a két meccsen. Két húzó emberük CP3 , és West. Chris Pault nem kell bemutatni, kétségkívül az NBA legjobb jelenleg is aktív irányítója. Ott van még 4-es poszton David West. Hát nekem szimpatikus gyerek, de a róla szóló hírek kicsit aggasztóak. Azt mondják kicsit nagyobb sztárnak hiszi magát, mint amilyen. (szerintem ez kacsa, de hát ki tudja mi van odaát, és mi jut el hozzánk)Ők ketten kis túlzással szinte végig pályán vannak. Paul idén is hozza magát meccsenkénti 26 pont és 10 gólpassz. West is jól produkál a maga 15-20 pontját stabilan hozza. A nyáron Chandler ment, Okeafor Jött. Eddig stabil Emeka, de hogy mikor sérül meg csak idő kérdése :D  Tíz pont 10 pattanó nem rossz.
Hát nagyjából ennyi. A legnagyobb csalódás talán Posey játéka. a 19 mérkőzésperc és a meccsenkénti 3 pont nincs arányban!!! Tőle stabil 10-15 pont kellene. Mo P. a maga 6 pontjával sehol sincs. Pedig bedobó a posztja, de hát nem dob be semmit.
Na akkor jöjjön a Clippers! Idén kinéz nekik a pozitív mérleg és szerintem nyugaton 8-ban lesznek. A clippi ledraftolta Griffint,aki ki is dőlt annak rendje és módja szerint. Ő azért szerencsésebb, mint anno Oden. Neki nem kell az egész idényt kihagyni. (Lassan lesz az NBA-ben egy first pick átok, mint az NFL-ben a Madden átok. ) Na ezzel ki is van lőve a sérültlista. A squad többi tagja rendben. Még a kispöcörő Eric Gordon játéka kérdéses, de ő ott lesz a pályán semmi kétség. A legeredményesebb játékosuk a német Kaman. 23 pont, 10 lepattanó. Pöpec ! bár ezt tartaná egész idényben.... Kezdő guardjuk  BARON DAVIS!!!
Róla nem írok semmit hisz elfogult vagyok. Ő az egyik kedvencem. :D A keretben ott van Cambyman a liga légelhárítója, a prakkerok mestere. Ricky Davis  eddig 2 meccsen szerepelt nem túl sok sikerrel. De lesz ez még jobb is! Lesz még jobb Al Thornton játéka is aki egy kicsit nehezen melegszik be, de ha sikerül neki nem lehet majd lehűteni. Kicsit csalóka az a 3 W. Legutolsó három meccsüket ugyanis nem a legjobbak ellen nyomták. Minnesota, Golden State, Memphis. Ezek a meccsek kötelezők.  De a lendület még kitart mára, és a Hornetsset még bedarálják lendületből. Ugyanis van lendület! A ,,runengunner" GS Warriorst 90 ponton tartották, vagyis a védekezés rendben. CP3 ugyan 1-1-ben sok lesz Davisnek, de egy fecske nem csinál nyarat. Ott van még a hazai pálya! Ha jól tudom a darazsak mérlege idegenben 0-3. Ma sem fognak nyerni. .

Eredmény: téves tipp.
0 pont


#55 november 12, 2009, 16:47:39, Milan
New York Knicks - Utah Jazz
(2009. november 10. - 01.30)

tipp: Knicks
odds: 3.00
fogadóiroda: [bs]betsson[/bs]

Jó nagy underdog hazai pályán a Knicks, mondjuk megértem ezt is, ha mondjuk egy közepes erősségű csapat jön hozzájuk. De a Jazz korántsem az. Valami eszméletlen gyenge most mindkét gárda, lényegében az fog nyerni ma este, aki kevesebbet hibázik. A Kincks 1-6-al szerénykedik leghátul a Főcsoportban, de a Jazz a 2-4-ével sem lehet büszke magára. A new yorkiak mestere, Mike D'Antoni variálgat, próbálja a kezdőötösét cserélgetni, legutóbb Al Harringtont hagyta ki, mondván, majd a második félidőben sziporkáznak a friss erővel. Hát nem ez történt a Bucks ellen. Így legalább az első és a második félidőben is gyengék voltak. A másik kutyaütő a Bucks ellen Wilson Chandler volt, aki 34 %-al dobott. A Jazz ellenben a szememben még nagyobbat égett, hiszen a Kevin Martin nélkül felálló Kings alázta le őket Utahban. Most nem az utolsó negyedet baszarintották el a változatosság kedvéért, hanem a harmadikat. De azt minden eddiginél jobban. Tehát a két gyenge csapat találkozóján bármit el tudok képzelni, és annak az ellenkezőjét is. A Knicks nem hullámzik annyira, mint a Jazz, és simán nyerhetnek a hazaiak. Ekkora oddsért meg pláne ;D Ja, és sok pontot várnak, de a 210 nekem soknak tűnik azért.

Eredmény: 93-95
-1 pont

#56 november 12, 2009, 16:48:20, Milan
San Antonio Spurs - Toronto Raptors
(2009. november 10. - 02.30)

tipp: 205 pont alatt
odds: 1.94
fogadóiroda: [bs]betsson[/bs]

Teljesen egyetértek oakland23-al, sokat nem is lehet hozzátenni a tippjéhez. Csak már annyira néptipp lett ebből az underből a neten, hogy én sem maradhatok ki belőle. Annyival egészíteném ki, hogy egyes hírek szerint Tony Parker sérüléssel bajlódik, és a kezdő PG George Hill lesz. Támadásban tehát kicsit a Spurs gyengébb lesz, és a győzelmüket is kétségesebbnek érzem ezáltal. a támadásokkal eddig sem volt minden rendben Ginobili és Duncan is rendre csak 15 pontokat dobál, ennek is köszönhető ez a három vereség. A védelem rendben, de a támadásokkal vannak gondok. A Toronto Chris Bosh kiváló játéka ellenére szenvedett elég nagyarányú vereséget Dallasban (26 pont, 12 lepattanó), de Turkoglu gyenge fellépést nem tudta ellensúlyozni, aki mindösszesen 8 pontot dobott. Hazai parketten még veretlen a Spurs, tehát nagy esély van a győzelmükre, de Parker esetleges hiánya miatt ezt mellőzném. Maradjunk tényleg a kevés pontnál, mert a Spurs védelem kiváló, Turkoglu meg nem olyan jó a túrán.

Eredmény: 131-124
-1 pont

#57 november 12, 2009, 16:48:49, Milan
Philadelphia - Phoenix

Tipp:hendikep Phoenix (-8.5)
odds: 3.15
bet365

Ha már lúd akkor, legyen kövér. Számomra túl nagynak tűnik az 1.8 körüli odds a Phoenix-re, félek, hogy megint megy a beetetés, de egyszerűen nincsen szívem a Philadelphia-ra tippelni, annyival jobbnak érzem a Suns-ot. Úgy vélem, ha nyer a Suns és az elvárt formát hozzák a hendivel se lesz baj. A Suns remek formában van, mérlegük 6-1. Vereségüket az Orlando ellen szenvedték, majd két napra rá nagyon felszívták magukat és pofán vágták a Bostont. A Phoenix nagyon erős támadójátékkal rendelkezik, Steve Nash bombaformában van, a Washington ellen 17 assist-ja volt és a ligában is ő a legjobb meccsenkénti 11.9-es átlagával. A Phoenix nem szokott túl nagy arányú győzelmeket aratni, de meccsenkénti dobott pontátlaguk a legmagasabb. Úgy vélem most lendületben vannak és ha nyernek , akkor meg lesz a hendi, ha meg a Philly felszívja magát, akkor mindegy, hogy hendibe megy-e vagy simán.

Eredmény: 115-119
-1 pont

Na ezt nevezik totális csődnek. 2 tipp 2 bukó. Gratulálok magamnak. A SAS-TOR meccsen 205.5 undert tippeltem, és 255 pont született. Hosszabbítás nélküllll. De hát mikor dob egy San Antonio 131 pontot ha nem most?
Persze a második tippem is gurult a Clippers győzelmét jósoltam a Hornets ellen. Hát nem nyertek. Sőt 28 pontot tettek közé a darazsak... Azt hiszem ma fel kell hívnom Baron Davist...

p.s.: A GS Warriors 146 dobott pontja sem semmi.

NO COMMENT! ÁÁÁÁÁÁÁ SORRYYYYYY  :'(

#59 november 10, 2009, 16:10:06, oakland23
Washington Wizards – Miami Heat

Tipp: Miami -6.5 (vagyis a Miami legalább 7 ponttal nyer)
Odds: 1.91
Iroda:Bwin

Először a Denver- Chicago-ra akartam elemzést írni, de semmit nem éreztem. És hát akkor láttam meg ezt a meccset. Az USA-ban kis túlzással mindenre van statisztika. Első a csapatok mérlege. A hazai gárda, vagyis a Miami mérlege 5-1, a vendégeké 2-5. Ezt nem kell magyarázni. A fővárosiak sorozatban 4 vereséget szenvedtek el, és hát ma sem ők az esélyesek. Wade csapata 2 nyert meccsel a háta mögött fogadja Arenasékat. A hazai pálya a Miaminál, így ez is mellettük szól. A floridaiak otthon 3-1 –es mutatóval állnak, a vendégek idegenben 1-3 –al. Igen ez is a Miami Heat mellett szól. Nem vesztegetném a sorokat és az időt, gondolom mindenki kitalálja ezek után, hogy a dobott és kapott pontok tekintetében is a Heat jön ki jobban. Nézzük hát a starting five-ot. A vendégek kező ötöse: Arenas-Foye-Butler-Oberto-Haywood. A hazaiak nem tudom hogy kezdenek, de egy Chalmers(Arroyo)-WADE-Q. Richardson-Beasley-J O'Neal talán előfordulhat. A hazaiak legnagyobb sztárja D Wade. Ha nem sérült, és hát elvileg most nem az, akkor tarthatatlan. Ha megnézem a match-up-ot aWADE-Foye párhacból nem sok babér terem majd Foyenak. Dwayne idén 28 pontot átlagol, ma lazán 30 fölé kerül. Leoszt meccsenként 5 gólpaszt, de ez is lazán túl lesz ma teljesítve. És irjunk már rosszat is a barátunkról. Hát igen a távoli dobások idén se mennek. 18% -al dobál a hármason kívülről, ami nem túl fényes, de őt soha nem a 3-pontos dobásai miatt kamáztuk. A triplákra ott van Richardson, Chalmers, és Cook. Illetve Cook csak ott lenne, de ő ma nem lesz. És ha már itt tartunk C. Quinn sem. De ennyi az injury list. A többiek készen állnak. A Wizards kezdő guerdja Agent Zero alias Arenas. Úgy látszik minden rendben nála. A meccsenkénti 24 pont, és 6 assist renben is van . A többiek is elfogadható teljesítményt nyújtanak, de valahogy nem jönnek az eredmények. A legnagyobb csalódás nekem DeShawn Stevenson LBJAMES és J-ZAY nagy haverja  :laugh: . Ez a csirkefogó képes 20 játékperc alatt 3 pontot átlagolni. És ilyenek szólnak be a Királynak.... A Washingtoniak centere, Bradon dupla-duplát átlagol idén, de mezőnyből 30% nem túl fényes. Csapatszinten meccsenként 15 eladott labdájuk van, csakúgy mint a Miaminak, úgyhogy ez nem lehet faktor. Idén már találkoztak egyszer, akkor a Heat vendégként 4 ponttal nyert. Wade egy laza 40-est szórt, Arenas 32-vel válaszolt. Minimum ennyivel jobb a Heat,  mint amennyi a két franchise player között van. Mike Miller és Jamison hiányát jobban meg fogja érezni a vendég gárda, mint a Miami Heat Cook és Quinn hiányát. Én -10 pontból adnám a meccset, az iroda -6,5-ből. Vagyis nekem ez bőven megfelel. Legutóbbi 5 egymás elleni párharcukat a Miami nyerte, és a Heat legutóbb ütötte a Denvert is. Remélem ma még kitart a Heat lendülete és lesöprik a Wizards gárdáját. (De a tegnapi nap után nem lepődnék meg ha esetleg  nyerne a Wizards.)