NBA 2009/10

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nagypöcörő, én is ugyanígy érzem ezt a meccset. Utálom a 10 pont fölötti spreadeket, és mostanában néztem, gyakrabban jön "nem be", mint be. Nagy tipp, gondolkodom a megjátszásán élesben...

#91 november 17, 2009, 12:35:16, Milan
Atlanta Hawks-Portland Trail Blazers

Tipp: Atlanta
Odds: 1.64
[ex]expekt[/ex]

Pár napos kihagyásom után kisebb meglepetésemre tapasztaltam, hogy az NBA power-ranking alapján a Hawks a legerősebb csapat jelenleg, korábban is az élmezőnybe várták, de nem ennyire. 8-2-es mérlegükre igen büszkék lehetnek, egyszer a Lakers-szel nem bírtak, másszor a Charlotte-tól kaptak ki, utóbbi ellen gondolom elbohóckodták, hiszen 3-6 a Bobcats mérlege. A Portland a jelenleg legjobb formában lévő csapat, 6 meccses veretéenségi sorozatot tudhatnak maguk mögött, ez egy tökéletes alkalom, hogy megtörjön ez széria. Az Atlanta elvileg erősebb, mint a Portland ráadásul a hazai közönség is őket segíti, amit remélem kihasználnak. A Portland 2-3-as mérlege után támadt fel, nem hiszem, ez alapján, hogy annyira erősek lennénke, hogy folytassák a menetelést.

Eredmény: 99-95
3,28 pont

#92 november 17, 2009, 12:35:41, Milan
Milwaukee Bucks-Dallas Mavericks

Tipp: Dallas
odds: 2.05
unibet

A kezdeti oddsokhoz képest szépen megfordultak a dolgok. Igaz nem nagy underdog a Dallas, de a Bucks az esélyesebb az irodák szeint. Nálam ez elég kiegyenlített meccs. Ami a Bucks mellett szól az a hazai pálya előnye egyfelől, másrészről pedig, hogy mindössze 7 meccset játszottak eddig, így semmiképp se lehetnek fáradtak, mérlegük 5-2, ez is egész jó, de komolyabb ellenféllel nem találkoztak. Egyedül a Denver legyőzése, ami erősnek mutatja őket. A Dallas most hajnalban is játszott, Detroitot verték szoros meccsen, zsínórban negyedik idegenbeli meccsük lesz, előző kettőt nyerték. Szoros meccs várható, így fontos lehet akár még a büntetők kihasználása is. Ezen a téren a Dallas felé mutatkozik egy kis plusz, a többi statisztikában úgy vélem közel állnak egymáshoz.

Eredmény: 113-115
4,10 pont

#93 november 18, 2009, 15:04:23, Milan
Sacramento Kings-Chicago Bulls

Tipp:2
Odds:1.96
Iroda: [10b]10bet[/10b]

Hát sziasztok kispöcörők. Egy ajándék odds mára. Nem hittem a szememnek, de a 10bet 1,96-ért kínálja a bulls-t, míg más irodák kivétel nélkül 1,70 körül adják. Tőlem nem tudhatnak többet. :D. Na kezdem az érdemi indoklást mielőtt továbblépnétek és el sem olvasnátok. Kezdeném is a Kings lehúzását. Mérlegük idén 5-4!!! Pfff. Őszintén szólva nem tudom, hogy szedték össze az 5 győzelmüket, de nem is igazán érdekel. Az a múlt. Egy valamire való játékosuk van. Kevin 'K-money' Martinnnnnn.
Na ő nemigen lesz ma. Kicsit pöcörőzik a csuklója, és az nem jó. Van egy-két tehetséges játékosuk. T. Evans és J. Tompson is 15 körül átlagol idén, ami azért nem rossz.  Van egy ex-bikájuk, a triplagyáros argentin, Nocioni. Ott van az első izraeli NBA játékos Casspi, 10 körüli átlag. Hát nem is rossz csapat ez. Csak a már említett Martin mellett utóbb említett két játékosnak is van kisebb sérülése, de kétség nem fér hozzá, játszani fognak. Na most figyeljetek! A Kings utsó 4 meccsét megnyerte!!! Na és akkor hová vizeljek. Az 5. nem lesz meg. Hisz a Chicago nem kikapni megy az ARCO-ba. (Pedig a hazaiak nagy fiesztára készülnek...)-nem részletezem. Szóval a Bulls. Egyedül TNT sérült, de Vinny del amúgy sem csipázza, nem is játszik sokat. Aron Gray is maródi, de nem nagy érvágás.-csak meg ne bántódjom amikor olvassa a fórumot... :D Na két magas ember mínusz. A bikák győzelme ma Jokin fog múlni. Noahnak nagyot kell ma éjjel játszani. Bízok benne. Sokat fejlődött, és látni rajta az akarást. Ott van még Brad Millerfelső poszton, de ő utál verekedni a palánk alatt. A betonlábú inkább tempót hajingál, de azt viszonylag jól.
Felső posztokon a bikucik picit gyengék, de nem feledjünk egy tényt. A sacra-nak sincs Dwight Howardja. Na alsó posztokon viszont a Rose-Deng-Salmons hármas szétdobja a Kings csapatát. Ha sikerül 100 alatt tartani a hazaiakat a bullsnak, nem kétséges a győzelem. Ha Rose Deng Salmons együtt dob 55-60 pontot nem lesz baj. A meccs két kulcsjátékosa Noah és Salmons lesz. Noahnak figyelni kell majd a faultokra. Remélem helyén az esze. Ja és megsúgok még valamit. Ha olyan irodánál játszol, ahol lehet játékosra fogadni, mondok egy tutit. Nem tudom hány pontból adják Salmons-t, de ma 25 fölött fog dobni.
Csak azért merem ajánlani mert felhívtam, és azt mondta ma odateszi magát :D
Köszönöm, hogy elolvastátok.

Eredmény: 87-101
3,92 pont

#94 november 18, 2009, 15:05:23, Milan
New Jersey Nets-Indiana Pacers

Tipp:2
Odds: 1.54
Iroda:Bet365

Na ezt a tippet nem szükséges indokolni. A Nets mélyrepülése nem semmi. 0-10 Franchise rekord vagy mi. Ennél csak jobb lehet. Ha ezen a meccsen nyer a Nets az hatalmas bunda. De én bízok a sport tisztaságában. :D A Nets csoda ha fel tud küldeni 5 embert a pályára. Egyszerűen elfogytak. Hol van már Carter, meg Jefferson... . De Nincs!Harris, Yi, Dooling, Battie, meg még nem is tudom ki. C. Lee sem 100-as. Na ha ezek után nyer a Nets, az lenne az utóbbi idők egyik legnagyobb NBA csalása. Csak annyit a netsről, hogy legerdményesebb játékosuk Brook Lopez. No Comment. Az Indiana, ha komolyan veszi a szezont, ezt a kötelezőt hoznia kell. Granger-ék 4-3 as mérlege reggelre könnyen 5-3 lehet. Ha nem így lesz én felhagyok az NBA-vel. Na ennyi elég is, különben is jön a Barátok Közt.
Köszi hogy elolvastátok.

Eredmény: 83-91
3,08 pont

#95 november 18, 2009, 15:05:51, Milan
New Jersey Nets - Indiana Pacers
Tipp: 1
Odds: 2,60
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]

Bár az éles játékból kimaradt, de közben ,,beleszerelmesedtem" ebbe a tippbe. Nincs semmi különös oka, csupán a statisztika. A Nets 10 meccset bírt lejátszani úgy, hogy egyiket sem tudta megnyerni, de érdemes egyenként megnézni, hogy mi történt. Azokkal a csapatokkal, amelyekkel szemben esélye lehetett volna a nyerésre idegenben játszott (Timber, Wizards, Bobcats), és minden esetben érvényesíteni tudták a hazai parkett előnyét, amelyekkel pedig hazai pályán találkoztak, azok papírforma szerint is erősebbek náluk (Orlando, Denver, Boston) és ezt be is bizonyították. Legutóbb Miamiban már majdnem összejött valami, mindössze 1 ponttal kaptak ki. A Pacers 3 vereség után 4 meccset nyert zsinórban, de ez a sorozat sem tarthat örökké, mondjuk holnap hajnalig...

Eredmény: 83-91
-1 pont


#96 november 18, 2009, 15:06:22, Milan
Cleveland - Golden State

Tipp: hendikep Golden State (+14.5)
odds: 1.91
bwin

Első megérzésem ez volt, majd utána sokat gondolkodtam az over 213-on is, de ezt biztosabbnak érzem. A Cleveland 2 gyors vereség után összekapta magát és azóta csak a Chicago-tól kaptak ki szoros meccsen, így jelenleg 7-3-as mérleggel állnak. A hazaiaknak nagyon jól mennek a 3 pontosok, összességében 46%-ban dobják be őket, különösképp Anthony Parker, aki majdnem 60%-ban be is vágja ha beleáll. A Cleveland 7 győzelméből csak a harmatgyenge Minnesotát verte 14 pont fölött, így hiába is erősebb és favorit a Cavaliers olyan 10 pont körülire teszem a sikerüket. A Golden State próbálkozásai elég jó arányban sikerülnek, a ligában a második, 49,2% a mezőny kísérletek sikeressége (Field gól percentage- ebben benne van a 3 pontos is vagy csak a 2pontosok?, aki ért hozzá megírhatná). Nem hiszem, hogy a Clevelend nagyon megfékezi a Harcosok támadóit, vagy ha mégis, akkor a támadók se fognak mindent kiadni magukból, így ilyen határral ez a hendi számomra egész jó tipp.

Eredmény: 114-108
3,82 pont

#97 november 19, 2009, 18:26:35, Milan
Orlando - Oklahoma

Tipp: hendikep Oklahoma (+12.5)
Odds: 1.909
sportingbet

Megbabonázott ez a magas határ, szerintem egyértelmű, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Az Oklahoma 6-5-ös mutatóval áll és még sose kapott ki 13 ponttal vagy többel, és szerintem ez jelent valamit. Noha a Magic játékosaiban él a revans vágya, nem hiszem, hogy elpüfölik a Thunder-t. Az Orlando mérlege: 8-3, a 8 győzelemből csak 3 haladta meg ezt a határt, azokból 2 14 pontos siker volt szóval a 12.5-es határ közelében. Gondolkodtam eleinte azon, hogy a tutira megyek és felviszem a határt +16.5-re, de annyival jobb erre az odds, hogy kicsit kockáztatok. A Két csapat egyszer már találkozott, ezért is említettem előbb a revans vágyát, fordított felállásban a Thunder nyert 102-74-re, ez akkor egy hatalmas zakó volt az Orlandonak. Revansra sor kerülhet, hisz velük a hazai közönség, de aza 28 pontos különbség szerintem valamit mutat.

Eredmény: 108-94
-1 pont

#98 november 19, 2009, 18:26:59, Milan
Washington - Cleveland

Tipp: Cleveland
odds: 1.54
bet365

A Wizards nem lehet büszke 2-7-es mérlegére, egyelőre ez nem az ő szezonjuk. A szezon első meccsén nem kis meglepetésre verték a Dallast idegenben, utána kikaptak a jó formában lévő Atlantától, majd verték a nagyon gyenge, a mai napig nyeretlen New Jersey-t. Azóta lassú de biztos mélyrepülésbe kezdtek, jelenleg hatos nyeretlenségi szériában vannak, így tehetjük fel a kérdést, hogy mikor fog ez vajon megszakadni? Nekem az a véleményemm hogy most biztos nem, ugyanis a Cavaliers jó formában van, első két versegük után jelenlegi mérlegük 8-3 és ötös győzelmi szériában vannak. Szóval az a kérdés, hogy folytatódnak-e a szériák vagy megszakadnak. Én úgy vélem folytatódnak, hiszen csak egyszer szakadnak meg és a jelenlegi formák alapján sokkal esélyesebb. A Washingtonnak tényleg csak egy értékelhető eredményük van még az első meccsükön a Dallas elleni győzelem és utána semmi. A bukik határa 4.5, szerintem simán nyer 5 ponttal a Cleveland így az is megpróbálható.

Eredmény: 108-91
-1 pont

#99 november 19, 2009, 18:28:00, Milan
Utah Jazz - Toronto Raptors

Tipp: Utah -6,5 pont hendikep
Odds: 1,62
Bet365


Tegnap este a Raptors nagyon kikapott a Denvertől. Mostani nyugati túrájuk következő állomása Utah. A szerzett 112 pont nagyon jó, csak a kapott 130 pont is sokatmondó. Előtte ugyan csak egyel kaptak ki a Sunstól.  A fáradtság és utazás is bennük lehet már. A Jazz három napot pihenhetett és így tér vissza otthonába. A Utah felemásan kezdte az idényt. Jelenleg 4-6 a mérlegük. De ha megnézzük az utóbbi pár meccsüket, akkor látszik, hogy a verhető ellenfeleket le is győzték. Boston és Clevelandtől ki lehet kapni. A legutóbbi mérkőzésükön jól tartották magukat a  Cavssal szemben és megverték idén már a Spurts is. Az örök mérleg is nagyon Utah felé billen. A Jazz játékstílusa nem fekszik a Torontónak és Turkoglu játéka is kérdéses a vendégeknél.

Eredmény: 104-91
3,24 pont

#100 november 19, 2009, 18:28:33, Milan
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets

Tipp: Houston -3,0 pont hendikep
Odds: 1,62
Bet365


Ezt a tippet csak egy tényező gyengíti, hogy a Rockets tegnap este nagy mecset játszott a nyugati első Suns ellen. Egyébként minden a Houston mellett szól. De úgy is mondhatnám, hogy a Minnesota majd összehozza ezt reményeim szerint. Az 1-10 -es mutató enyhén szólva is tragikus. A mutatott játék se mutat pozitív képet. A szintén nem acélos Memphistől is kikaptak egy tízessel. A Golden State elleni 105-146 ! pedig mindent elárul. Teljesen szétesett a csapat Garnett távozása után. Teljesen kicserélődött az elmúlt két évben a gárda. Így nem lehet építkezni. A legjobb játékosuk Jefferson is kihagyott pár mérkőzést.  A Houstonnál Yao Ming hiányát már megszokták és átalakították a játékukat. Ami nagyon erős tényező, hogy az elmúlt években a Rockets 10 pont feletti átlaggal veri a Minnesotát. A Timberwolvesnak nagyon nem megy a Rockets ellen és bár pihentebbek lehetnek,  de így is ellenük megyek.

Eredmény: 84-97
3,24 pont

#101 november 20, 2009, 13:50:59, Milan
San Antonio Spurs - Utah Jazz
(2009. november 20. - 02:30)

tipp: hendikep -5,5 pontról Spurs nyer
odds: 1,93
fogadóiroda: unibet

Biztos én nem tudok megint valamit, de én már az 1,45 körüli oddsokat is sokallom a sima hazai sikerre. Úgy tudom, hogy Duncan játszik, Parker kérdéses és Ginobili nem lesz. Ezzel együtt a Spurs két vereség után most már nyerni fog hazai környezetben, akkor is ha esetleg nem lesz a két említett játékos. És ha behúzzák a mérkőzést ez a 6pontos különbség meglesz a két csapat között Duncanék javára. A Jazz idegenben amúgy sem túl erős, míg a Spursnek otthon eddig 1 veresége van, és a két csapat egymás elleni mérlege is fölényes Spurs javára. 10 éve tudott utoljára nyerni San Antonioban a Utah. Duncan összekapja magát erre a mérkőzésre és az ő vezérletével minimum 6 ponttal megverik a Jazzt.

Eredmény: 83-90
-1 pont

#102 november 20, 2009, 13:51:29, Milan
Los Angeles Lakers - Chicago Bulls
(2009. november 20. - 04:30)

tipp: 193,5 pont felett
odds: 1,9
fogadóiroda: [ex]expekt[/ex]

Azzal kezdeném, hogy hazai győzelmet várok ezen a mérkőzésen, ezzel nem kell nagy jóslásokba bocsátkozzak, hiszen a fogadóirodák is és mindenki ezt várja, nem is lesz ez másképp. Elég kicsinek találom viszont ezt a ponthatárt. Kobe ha hozza az előző teljesítményét, akkor egymaga dob 40et, de hogy 30 felett szór majd, abban szinte biztos vagyok. A Lakersre otthon egyébként is jellemző a 100 feletti pontszám, amit a Bulls ellen is megdobnak. Tehát a jelentősebb részét a Lakers fogja hozni az elvárt pontoknak.  Bulls a remekül védekező Clevelandnek is dobott 86-ot, míg a Bostonnak 90-et, ekörüli teljesítményt várok tőlük ma is, főleg hogy ha figyelembe veszem, hogy a Lakers védekezése valamivel gyengébb, mint az előbb említett két csapaté. De ha csak ennyit tudnának dobni mint ezen a két mérkőzésen, akkor sem kell sokkal 100 fölé mennie Bryant-éknek. Tehát szerintem ezt a határt mindenképp átlépik a dobott pontok tekintetében.

Eredmény: 108-93
3,80 pont

#103 november 20, 2009, 13:51:57, Milan
New Orleans Hornets - Phoenix Suns
( Nov 20-02:05 )

Tipp: Phoenix -5,5 pont hendikep
Odds: 1,62
Bet365



A Suns vezeti a nyugati konferenciát. Újra összeállt a csapat Nash és Stoudemire vezetésével. Nagyon jól kezdtek, ráadásul eddig többet játszottak idegenben. A New Orleans árnyékosabb oldalát mutatja. A legfontosabb, hogy Chris Paul hiányzik. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a gólpassz, pont és a kreativitás.  Inkább magasabb emberek felé játszanak. Gyengébbek a  külső dobásokból is idén. A Phoenix kezdő ötöséből 3-4 játékos is tud távolról dobni. Nem véletlen, hogy vezetik a ligát a dobó százalék pontosságában (50% felett vannak). Nash kiad meccsenként 11 gólpasszt ,Stoudemire 20 pont körül szór. Meg kell még említeni, hogy a Hornetsnek nem megy azon csapatok ellen, akik 100 pont felett dobnak átlagban. Ezeket a meccseket nagyrészt 10 pont körüli vereséggel zárják. Nash betörései, passzai és a Phoenix gyors játéka nagy kihívás. Idén már találkoztak és akkor Paul 25 pontja ellenére 20 ponttal nyert a Phoenix.  A Suns tovább ragyoghat egy újabb győzelemmel New Orleansban is.

Eredmény: 110-103
-1 pont

#104 november 20, 2009, 13:52:26, Milan
San Antonio Spurs - Utah Jazz

Tipp: 201,5 alatt
Odds:1,52
Iroda: Bet365

Na feldobok egy labdát így 21:00 előtt, aki akarja leüti. Erősen biztonsági tipp. Annyira biztos vagyok benne hogy akár el is mehet :D . Na kezdjünk bele. Két negatív mérlegű csapat találkozója nyugaton. A texasi összecsapás után egy másik jól ismert ellenfél, a Jazz következik. Mindkét csapat jobb rajtban reménykedett, de hát ezt sikerült összehozni. Ne feledjük, páratlan év van, és akkor a Spurs célja csak a bajnoki cím lehet. De ha ez a csapat, ha csak nyugatot nyeri, én átúszok az USA-ba és kezet csókolok Popo mesternek... . A Spurs egy nyugdíjasklub. Már egy korábbi elemzésemben részleteztem ezt , nem akarom újra. Kezdjük fenntről, vagyis a 4-es és 5-ös poszttal. Duncan. És akár be is fejezhetném. A posztján szerintem még mindig etalon. Mcdyess és Theo Ratliff egyenesen veteránok. Egyik 13 másik 14 idényt húzott le a ligában. A másik véglett Blair, aki ugyan tehetséges, de hát a rookie az újonc. Na menjünk lejjebb. Hármas és kettes poszt.
Ide sorolom Bonnert is aki minden csak nem C vagy PF. Akkor itt van Finley, Jefferson, Mason Jr és még aki nem jut eszembe elnézést tőle. Finley szintén veterán. Már öt éve is az volt  :D Jefferson OK! Mason idén nekem csalódás, semmit sem mutat. Hogy miért azt nem tudom, de Popo mester sem. És hát itt játszik a denevérgyilkos Manu. Fogalmam sincs hogy pályára lép-e, még nem hívtam fel. És hát az 1-es poszt. Tony Parker -ahogy olvasgatom ő sem egészséges. Ha játszik az gyengítí a tippem, de remélem nem fog. Tegnap a Dallas ellen nyomták Duncanék, és hosszabítással együtt sikerült dobni 94 pontot. Megjegyzem jó mezőny és triplaszázalékkal. A Utah csapatának tagjaira nem térnék ki, remélem nem bánjátok.Dobok egy várható kezdőt, de nem szentírás. Deron W-Brewer-Matthews-Boozer-Fesenko. Pad: AK47 azaz Kirilenko és Millsap. Ami tuti:Harping-Korver-Miles-OKUR-Price nem játszik. Vagyis nem lesz bő a pad. A két PF, Duncan és Boozer jó kis csatát fog vívni, keményen megnehezítik majd egymás dolgát.
Na a tippem végül is azon fog múlni hogy a Spurs akar-e nyerni. Márpedig otthon biztos akar. Akkor pedig VÉDEKEZNI kell! És a Spurs tud is. Na meg ez a senior gárda nem egy run and gun csapat. A coast to coast kifejezés hiányzik a szótárból. Véleményem szerint a SAS győzelme korántsem olyan egyértelmű mint az odds-ok sugallják. Ezen a meccsen a Utah NEM dob 100 felett mint idei első Spurs elleni meccsükön, ahol 113-at dobtak. Itt mind a két gárda 100 alatt marad. És akkor már jött is a tipp. A SAS amúgy sem az a 100 felett dobok csapat a szememben. Aki nem a hatalmas oddsokra vadászik, hanem megbecsüli a kicsit annak itt a ziccer. Csak meg kell játszani. De előre mondom ez a tipp annyira tuti, hogy az már veszélyes.
Köszönöm, hogy elolvastátok!

Eredmény: 83-90
3,04pont