Játék az élet 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


2014-re egy komoly évet tervezek, így nyitok egy új naplót. A régi is üzemel majd, de abban kötetlenebb fogadások jönnek majd, itt pedig egy másik projekt fog futni. Napi 2-3 single fogadás indoklással, csak tenisz. A legtöbb előzetes bekerül majd az sfguruba is de ha ott már jól állok (vagy kizúgtam a hétre  :D ), akkor csak itt jelennek majd meg. Már ma elindítom a mókát, de egyelőre bemelegítek, majd pár nap múlva jön az élesebb üzem.
A napló nyitott bárki számára, jöhetnek negatív/pozitív hozzászólások, itt nincs off.
Sok sikert mindenkinek!  :beerchug:

Kezdjük is:
1.
Hopman-kupa
Milos Raonic - Bernard Tomic
tipp: +2.5-ös játékhendikeppel Tomic
odds: 1.81
iroda: Pinnacle
tét: 1 egység

Ausztrál földön Bernard Tomic csak a legnagyobbak ellen esélytelen, ilyen oddson egy Raonic ellen pedig elég komoly value betnek tűnik.
Sok a közös tényező  a két játékosnál, mindketten fiatalok és a nagy áttörésre várnak, ennek érdekében új edzővel készülnek a szezonra. Milos még tavaly fogadta fel Ivan Ljubicic-t majd a segítségével novemberben elszipkázták a Gasquet-stábból a tar horvát egykori mesterét, Riccardo Piatti-t. Az olasz nagy taktikus, az ő segítségével Ljubo anno kihozta magából a maximumot, most ketten dolgoznak azon, hogy Milos Raonic befuthassa azt a karriert, amit Kanadában várnak tőle.
Tomic helyzete pikánsabb, van egy óriási paraszt apja, akinek hatása a személyiségére és ezen keresztül a játékára is kihat. Az ő kezében sokkal több van, mint amiről Raonic álmodhat, de nagyon elámulok majd, ha az ausztrál pályafutása lesz a sikeresebb. Míg Milos keményen dolgozik, hogy a szervája mögé játékot tegyen, gyakorolja a röptéket, fejleszti a nyeséseit és a pályán való mozgása is fejlődik, addig Tomic az év nagy részében teljesen nemtörődöm, személyes sértésnek veszi ha futnia kell a pályán, lesz vele dolga a csapatába bekerült Velimir Zovko-nak.
Viszont most Ausztráliában vannak, hazai pályán Tomic nem csak a pálya tartozéka, hanem játszani is akar, ilyenkor nehéz megállítani. Bernard a labdával mindent tud, nála az akarat a kérdéses. Ha motivált, akkor piszok nehéz legyőzni. Tavaly mindhárom meccsét megnyerte a Hopman-kupán, Djokovic és Haas sem tudta megállítani. Ausztrália 15 éve nem nyerte meg ezt a csapatversenyt, ami házigazdaként elég ciki. Most mindent megtesznek, hogy megszakadjon a sorozat, a két jelenlegi legjobb ausztrál, Tomic és Sam Stosur a csapatban.
Milos Raonic számára nem ez a brahi verseny lesz az idei feladat (annak ellenére sem, hogy elég komoly a pénzdíj), Tomic és az ausztrálok számára viszont elég fontos. Szerintem megnyeri a meccset Bernard de majdnem leestem a székről mikor megláttam, hogy ilyen szorzót adnak a hendikepre, így biztosítok kicsit...

Sok sikert 2014-re! :beerchug: Most, hogy Coralon van egy kis pénzem szétnézem a kínálatukat tekintve és ezen megakadt a szemem. Tomic-csal kezdtél, vele folytatom. Mit gondolsz erről? Unibeten 1,60-ot adnak erre. (és ott amúgy óriási a választék a long-termeket tekintve; sajnos kombizni nem lehet őket, így lehet felejtős lesz az ilyen jellegű fogadás)



Idézetet írta: Latzka Dátum december 27, 2013, 17:59:43
Sok sikert 2014-re! :beerchug: Most, hogy Coralon van egy kis pénzem szétnézem a kínálatukat tekintve és ezen megakadt a szemem. Tomic-csal kezdtél, vele folytatom. Mit gondolsz erről? Unibeten 1,60-ot adnak erre. (és ott amúgy óriási a választék a long-termeket tekintve; sajnos kombizni nem lehet őket, így lehet felejtős lesz az ilyen jellegű fogadás)




Őszintén? Tomic kezében van de én egy fillért sem tennék rá. Tipikus nem normális exjugó család, a faterja egy idegbeteg állat, Bernard meg egy flegma kis pöcs. Könnyen lehet, hogy az edzőváltás sem segít rajta, akkor meg meleg a pite. A kedvenc tornáin elég sok a megvédendő pontja, a többit meg leszarja. Hewitt tavaly nyáron nagyon jó fizikai állapotban volt, az utóbbi 10 évben talán a legjobban, csak nyártól lesz védendő pontja. Matosevic minden GS-tornán kiesett az első körben, egy jó sorsolás és már jönnek is a pontok és elég közel vannak egymáshoz. Persze Mato korlátolt játékos Lleyton meg lassan 33...
Szerintem ebben az oddsban nincs érték, az 1.6 pedig nevetséges, Tomic faterja nem marad távol a fiától, addig pedig nem érdemes sok mindenről beszélni.

2.
WTA Auckland-selejtező;  2013. 12. 27. 22:00
Maria Irigoyen - Lucie Hradecka
tipp: Hradecka 2-0
odds: 2.1
iroda: bet365
tét: 1 egység

Az argentin Maria Irigoyen jelenleg 190. a világranglistán, belefordult a 27. életévébe és még közepes eredményt sem tudott eddig letenni az asztalra. A legszebben az hangzik a karrierjében, hogy Tandilban él, ahonnan Del Potro vagy Monaco elindult... Sosem láttam még játszani de az eredményei alapján nincs komplett játéka, valószínűleg igazán ütőereje sem. Ha meg tudná húzni az ütéseket, akkor nem kapott volna ki kemény pályán az összes olyan ellenféltől, aki akkor a WTA-szint legalját képviselte. Kurumi Nara, Caroline Garcia, Eleni Daniilidou, Yulia Beygelzimer, Mirjana Lucic-Baroni, Varvara Lepchenko, Lauren Davis, Andrea Hlavackova és Coco Vandeweghe is simán elverte. A legnagyobb eredménye az akkor még csak 17 éves Caroline Garcia elkapása az év utolsó tornáján, amikor már baj van a koncentrációval és egy ajándék szett Cepelova ellen egy kis mexikói ITF-versenyen két éve. Amit ezekből leszűrhetünk: ez a meccs nem az ő kezében van.
Lucie Hradecka egy igazi nehézbombázó, ha bele tud állni a labdákba, akkor mindkét oldalról brutális erejű ütésekre képes. Jól szervál és az adogatásfogadásokra is rátalál néha. Elég nagydarab, így nem túl mozgékony, ennek köszönhetően nincs B-játéka sem, ha nem megy a püfölés, akkor végzett. A tavalyi éve nem sikerült tökéletesre egyesben, egy strasbourg-i döntőt tud felmutatni. Párosban azért kárpótolta a rajongóit, Andrea Hlavackova oldalán megnyerték az US Open-t. Év végén próbálkozott fedett pályán, játszott pár szoros meccset de semmi több, párosban viszont akkor is villogott. Összeálltak a holland Michaella Krajicek-kel és behúztak két francia ITF-tornát.  Ez adhatott egy kis önbizalmat, amit a cseh extraligában kamatoztatott is, december közepén a tavaly remek évet zárt Yvonne Meusburger-t és Sofia Arvidsson-t is lecsapta a pályáról, szettenként maximum két játékot nyertek mindketten.
2012-ben az auckland-i WTA-tornán negyeddöntőbe jutott Lucie Hradecka. Most egy salakon is átlagos, kemény pályán pedig nagyon gyenge ellenféllel szemben lép pályára a selejtezőben, ahol a 2013-as év végi önbizalom bombának és a sokkal nagyobb tapasztalatának köszönhetően sokat nem tökölhet, le kellene bombáznia az argentint. Ehhez képest nagyon gyanús nekem ez az odds, de rápróbálok, mert hiszek benne, hogy nyerni fog a cseh, ha pedig susmus lenne és kapna egy szettet az argentin, akkor élőben még mindig lehet javítani...

Egy kezemen meg tudom számolni azokat, akiknek élmény olvasni az elemzéseit, és te közéjük tartozol! :ok: Mindenképpen követni fogom a naplót! :)

3.
ATP Doha-selejtező; 2013.12.28. 10:30
Thomas Fabbiano - Dustin Brown
Tipp: Brown
odds: 1.52
iroda: Pinnacle
tét: 1 egység

A statisztika itt nem a raszta német mellett van, hiszen 2-0-ra vezet az egymás elleni összecsapásokon Fabbiano. Mindkét meccs szoros döntő szettes csata 2012-ből. Ennek ellenére azt mondom, most Dustin örülhet majd.
A doha-i pálya az egyik leggyorsabb borítás a versenynaptárban, ott fröcsöghetnek a nyerők és diadalmaskodhat a támadótenisz. Brown nagy szervája ilyen körülmények között komoly fegyver, ráadásul gyorsan igyekszik lezárni a pontokat, ami szintén könnyebben mehet, mint másik pályákon.
Fabbiano alacsony, gyors lábú játékos, akinek nincsenek igazi fegyverei, nincs nagy szervája és komoly ütőereje. Ő megharcol a pontokért és a szívósságával nyeri meg a meccseket.
Mindkét eddigi meccsükön nyerte az első szettet Brown, majd az olasz addig küzdött, amíg elvesztette a koncentrációját a raszta és jöttek zsinóron a hibák. Ez nem rossz taktika salakon, de a lehető leggyorsabb körülmények között már igencsak bajos. Tavaly ezen a tornán Brown megvívott három sikeres selejtezőt majd szettet csent David Ferrer-től is.
Úgy gondolom most sikerülhet a szépítés, a borítás teljesen a raszta mellett van, itt Fabbiano nem tudja kibrusztolni a győzelmet, sima Dustin Bown győzelmet várok. A 2-0-ás német sikeren gondolkodtam de annyira megtetszett a Pinnacle nyitóoddsa, hogy maradok a sima győzelemnél...

1. nap:
1. Milos Raonic - Bernard Tomic +2.5-ről Tomic  1.81    7-6 6-1
2. Maria Irigoyen - Lucie Hradecka, Hradecka 2-0  2.1  4-6 1-6
3. Thomas Fabbiano - Dustin Brown  Brown 1.52   6-7 3-6

Eredmény: +0.62 egység

Kezdésnek teljesen jó ez, Tomic kezében ott volt az első szett de gyakorlatilag telibeszarta a meccset. Ha már Ausztráliában sem, akkor hol akarsz teniszezni Bernard??

4.
WTA Brisbane; 2013.12.29. 03:30
Varvara Lepchenko - Elina Svitolina
Tipp: Svitolina +2.5 game
odds: 1.77
Iroda: Pinnacle
tét: 1 egység

Az amerikai Lepchenko tipikus nagy ütő, van egy óriási tenyerese, agresszívan játszik, sokszor belép a pályára, a lendített röptéi az egyik legszebbek a mezőnyben és bal kezes, ami még egy kis előnyt is jelent neki. De nagyon instabil, képes a semmiből szórni a hibákat és sose lehet tudni melyik ütése lesz nyerő és melyik megy a háló aljába. Mindezek mellett még a szervája sem tartozik a jobbak közé.
A fiatal ukrán Svitolina nagy jövő előtt áll. Az alapvonalról nagyon stabil, korrekt szervája van, mindkét oldalról tud gyorsítani és variálni is tudja a játékát. Annyi hibája van, hogy még nem vette fel teljesen a WTA mezőny ritmusát, sokszor hajlamos röviden ütni és nem kezeli jól a hullámvölgyeket. Egy kis rutin hiányzik neki és minimum top 20-as kaliber. 2010-ben megnyerte a Roland Garros-t a juniorok között, azóta pedig fokozatosan fejlődik. 2011-ben volt pár jó ITF-tornája, 2012-ben már stabil szereplő volt és a WTA-versenyek selejtezőiben is feltűnt, például az US Openre is kvalifikálta magát. Tavaly jött az igazi robbantás, az év első felében egyre szorosabb meccseket játszott stabil WTA-játékosokkal, ettől annyi önbizalmat szerzett, hogy a nyáron nagyobb sikereket is ért el, szoros meccsen veszítette el a Bad gastein-i elődöntőt Hlavackova ellen, a baku-i WTA-tornát pedig megnyerte. Év végén kicsit rápihent a szezonra, az US Openen még elverte Cibulkova-t de utána már nem volt ott fejben.
Svitolina a stabilabb játékos és övé a jobb szerva is. Ha Lepchenko a legjobbját nyújtja, akkor nehéz megállítani, de mindig kérdés, hogy meddig tud zónában maradni. Általában nem sokáig, anélkül pedig elég 50%-osak az erőviszonyok. Egyszer találkoztak eddig, akkor 7-6 6-1-re nyert Lepchenko a Garroson. Tisztán emlékszem arra a meccsre, az amerikaira fogadtam és kőkeményen izzadtam. Kisebb csoda kellett, hogy megnyerje az első szettet Varvara, pedig a salakos GS-torna az egyik kedvenc pályája az amerikainak, ráadásul Svitolina akkor még a mostaninál jóval kevesebb önbizalommal és tapasztalattal rendelkezett. Most az év első tornáján kétlem, hogy Lepchenko tökéletes játékot mutatna, kell egy kis idő, míg beüti magát. A stabilabb ukrán ezt könnyen kihasználhatja és minimum a hendikepet lehozhatja.

5.
ATP Brisbane-selejtező; 2013.12.29. 03:00
Ryan Harrison - Jimmy Wang
Tipp: Harrison
odds: 1.48
iroda: Pinnacle
tét: 1 egység

Sokáig az amerikaiak nagy reménységének tartották Ryan Harrison-t de lassan rájönnek, hogy semmi sem lesz belőle. Van egy kemény szervája, de utána bajban van. Óriásit tud ütni tenyeresről de ritkán találja el a pályát. Hatalmasakat tud küzdeni, elmegy minden labdáért de fizikálisan nem olyan jó, hogy végig bírja, hiába a sok szoros meccs jó ellenfelekkel, szinte mindig veszít. Tiszta 22-es csapdája, ha védekezik, akkor partiban van de a végén elfogy, ha támad akkor világgá üti a labdákat,
Jimmy Wang nagy tehetség volt, juniorként döntőzött az Australian Openen és az US Openen is de nem tudott igazi karriert befutni. Hosszú évekre eltűnt majd tavaly újra felhívta magára a figyelmet mikor feljutott az US Open főtáblájára, idén pedig Wimbledonban is végigvitte a selejtezőt.
Tommy Haas ellen láttam a tajvanit, akkor nekem úgy tűnt, hogy normális szervák ellen vannak gondjai és lábon is lassúnak tűnt kicsit. Ez a két dolog, amiben Harrison jobb, mint az átlag, bomba szervák és rohan, mintha muszáj lenne. Wang is jól adogat, egy darabig elszerválhatnak de végül a futóbolond amerikai lyukat üthet a pajzson. Gondolkodtam a 2-0-ás sikeren is de ez függ Harrison hozzáállásától is, ha siettetni akarja a pontokat könnyen adhat egy ajándék szettet is. De a végén szerintem ő örül majd.

6.
ATP Doha-selejtező; 2013.12.29. 13:30
Florent Serra - Dustin Brown
Tipp: Brown
Odds: 1.61
iroda: Pinnacle
tét: 1 egység

Dohában a támadó tenisz nagy sikereket érhet el, hiszen az ATP versenynaptár egyik leggyorsabb pályájáról van szó. Brown nagy szervás, agresszív játékos, aki szereti gyorsan lezárni a meccseket. Florent Serra gyenge fogadó játékos, így sok esélye nem lehet a raszta német adogatásainál. 2011-ben egyszer már találkoztak Johannesburgban, akkor 6-4 6-4 lett Dustin javára. Az egy a mostaninál lassabb borítás volt, ennek ellenére Brown ütött 15 ászt és 82%-ban hozta az első adogatása mögött a pontokat. Ennyit most is elvárhatunk tőle, a mai meccsen hasonló statisztikát hozott egy jobb fogadó ellen.
Tavaly Brown már megízlelte a dohai örömöket, megnyert három selejtezős meccset, majd szettet vett el David Ferrer-től. Önbizalomban is előrébb áll, mint francia vetélytársa, hiszen az év végét jó szereplésekkel zárta, bejutott két challenger-verseny elődöntőjébe és egy döntőbe is (ahol Fucsovics Marci állította meg).
Az egymás elleni eredmény, a borítás, a forma és a tavalyi jó szereplés után nem tudom otthagyni a raszta sikerét, csodálkoznék ha vasárnap délelőttre nem állna be 1.5 környékére a szorzója...

Varvara Lepchenko - Elina Svitolina +2.5-ről Svitolina  1.77 3-6 3-6
Ryan Harrison - Jimmy Wang  Harrison 1.48   6-4 6-4
Florent Serra - Dustin Brown  Brown  1.61 2-6 3-6

+1.86 egység

Sokat izgulni nem kellett, bárcsak mindig így menne  :D

7.
WTA Brisbane; 2013.12.30. 02:00
Alexandra Panova - Kaia Kanepi
tipp: over 20.5
odds: 1.96 (unibet)
tét: 1 egység

Két éve teljesen hasonló helyzetben találkozott a két lány ugyanezen a tornán. Panova sikerrel vívta meg a selejtezőket, Kanepi pedig akkor kezdte meg az évet. A végén 2-1-re nyert az észt teniszező, majd megnyerte a tornát is. Most annyiban rosszabb a helyzet számára, hogy tavaly sérülés miatt kihagyta szinte az egész nyarat és utána sem tudott igazán formába lendülni, nincs a kezében a meccsrutin. Ráadásul a hozzá hasonló nagy ütőknek meg kell találni a ritmust, ami az év első meccsén nehezen megy, ha az ellen nem terített betli.
Panova nagy szervás, 185 km/órás elsői vannak és mellette hatalmas ütéseket is meg tud ereszteni. Gyengéje, hogy nem túl mozgékony és elég nagy hibaszázalékkal is játszik, amit a jobb ellenfelek megbüntetnek.
Kanepi szintén agresszív teniszező de stabilabb és lábon is rendben van, viszont meccshiánnyal küzd, ami kihathat a teljesítményére.
Panova nem rossz ellenfeleket győzött le a selejtezőben, a tavaly év végén berobbant Katarzyna Piter például jó védekező játékos, de ennek ellenére szettre sem tellett neki, ez mutathatja, hogy az orosz nagy ütései eltalálják a pályát.
Pár elrontott fogadás, pár jó adogatás és nagy hibák nem is kellenek már, elég ha Kanepi nem lesz a zónában és helyenként kicsit rövidebben üt, amit a három selejtezős meccsel jól bemelegedett orosz kihasznál és ott is van a szoros meccs. Eredetileg Panova szetthendikepnek indult a tipp, de ez jobbnak tűnik és a szorzó is magasabb, remélem nem rontja el Kaia...

8.
WTA Shenzhen; 2013.12.30. 04:00
Ajla Tomljanovic - Annika Beck
tipp: Beck
odds: 2.01 (pinnacle)
tét: 1 egység

Érdekesnek találom ezt az oddsot, jó kérdés mit tudnak a bukik amit mi nem, de én 1.5 környékére lőném be a német szorzóját. Az év végét hátsérüléssel fejezte be Annika de annak már lassan két hónapja, végig böngésztem a facebook és a twitter oldalát meg a német sportújságokat de nem találtam olyan hírt, hogy még gondja lenne, így abból indulok ki, hogy rendben van.
Tomljanovic tavaly indult meg felfelé a ranglistán, volt egy remek szereplése Floridában majd az év második felében a gyors pályákon is jól teljesített. Jó első szervája van és mögötte hatékony agresszív játék, de fogadóként még vannak gondjai és nagyon ingadozó a teljesítménye. A tavalyi nagy skalpjai között egy stabil játékost sem találunk, az egyetlen komolyabb ütésbiztonsággal rendelkező ellenféltől nagyon simán kikapott (2-6 2-6 Alize Cornet ellen az US Openen).
Annika Beck 2012-ben megnyerte a junior Roland Garros-t és azóta szépen ível felfelé a karrierje, 2013-ban játszott 4 negyeddöntőt, egy elődöntőt és egy finálét is a kisebb WTA-tornákon. Ez egy hozzá hasonló fiatal lánynál elég komoly teljesítmény. Alacsony játékos a német, nincs óriási ütőereje de villámgyors, fizikailag patent, akár egész nap tudna futkosni a pályán. A hullámvölgyein kellene még dolgoznia, mert képes zsinórban 3-4 játékban teljesen offon lenni, utána meg nem lehet lelőni a pályáról.
Nagyon 2-1-es Beck győzelem a megérzésem, a horvát jobban játékban van, múlt héten döntőt játszott egy mexikói ITF viadalon, viszont nincs még olyan kontrollált agresszió a teniszében ami egy motivált Beck ellen elég lehet, hogy ne csak szorossá tudjon tenni egy ilyen meccset, hanem meg is nyerje. Márpedig tavaly negyeddöntőzött ezen a tornán Annika, így oda kellene tennie magát. 

9.
ATP Doha; 2013. 12.30. 15:00
Tomas Berdych - Ivo Karlovic
tipp: over 22.5
odds: 1.74 (unibet)
tét: 1 egység

Ivo Karlovic bombasztikus adogatásait nem egyszerű fogadni, a horvát ászkirály első szervái átlag 200 km/óra feletti sebességgel száguldanak. Dohában villámgyors pálya van, ott még nehezebb dolga lesz az ellenfélnek. Karlovic jó pár éve visszajár Dohába és rengeteg szoros meccset játszott, volt olyan döntő szettes összecsapása Philipp Kohlschreiber ellen ahol brék nélkül, három rövidítésben diadalmaskodott.
Berdych az évet egy Davis-kupa sikerrel zárta idegenben a szerbek ellen, ez adhatott neki akkora lökést, hogy lendületben legyen az év elején. Viszont az első meccsen nem kapott tökéletes ellenfelet, ilyenkor még kellene egy kis meccsrutin, hogy élesedjenek a reflexek, jobban menjen az adogatásfogadás is a komoly szervák ellen. Hát most lesz lehetősége gyakorolni, de az ellenszer megtalálása időbe telhet, ami minimum egy rövidítésbe vagy egy elveszített első szettbe kerülhet.
Eddig ötször találkozott a két játékos, a horvát monstrum vezet 3-2-re ami a nagy szervák mellett a cseh fejének is köszönhető, a kiélezett szituációkban hajlamos megremegni és Ivo fonák nyeséseit a hálóba verni. Ötből kétszer volt meg ez a határ, kétszer lett 22 játék és egy simább meccs volt. Úgy gondolom az év elején még nincs meg a ritmus, hogy könnyen megtörjék egymást így egy nagyon szoros, kiélezett meccsre számítok.