Souske naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 08, 2015, 16:05:16, Souske
Még korábban megfogadtam, hogy nem teszek semmi olyanra, amit nem tudok megindokolni egy normális mondattal. Sokszor sikerült ezt megszegni, ezért is jó ez a felület, ahol leírhatom és remélem nektek is segít. Főleg a három fő sportágam, amerikai foci, biathlon és strandröplabda fog itt szerepelni, de adott esetben más is belefér ;D

2015. 02. 07.
Nadezhda Skardino v Jana Gerekova - Nove Mesto - nők - 7.5 km sprint (Párosítás): Skardino, 1,60

Skardino sokkal stabilabb versenyző egyre jobb eredményekkel és jó lövészettel, míg Gerekova inkább közepes.
Meg akartam tenni Dorin Habert v Dahlmeier párosítást, de későn keltem és start után két perccel élőben nem lehetett (ott tettem meg a Skardino v Gerekovát). Végül jól jártam, mert nem jött volna.

2015. 02. 08.
Kombinált, odds: 2,33
Nove Mesto - nők - 10 km üldözőverseny (Dobogós helyezés igen/nem): Franziska Hildebrand nem
Nove Mesto - 12.5 km üldözőverseny - Beatrix v Slesingr (Párosítás) : Slesingr


Hildebrand állóban nem szokott jól lőni. Ugyan kijött neki a lépés szombaton, de kétlem hogy ez egy nap múlva is meglesz. Emellett fáradtságra is panaszkodott. Beatrix ellen szintén hasonló okok miatt teszek, sprintben egyik legjobb lövészet volt az övé és gyorsan leszedte a táblákat, de nagyon nem ez a jellemző rá. Slesingr hazai pályán versenyez és jól is megy neki.

#1 február 12, 2015, 15:25:43, Souske
2015. 02. 08.
A héten biathlon verseny Holmenkollenben, jó az "alapanyag"  ;D
Lindstroem v Birnbacher - Oslo - 20 km egyéni - (Párosítás): Lindstroem, 1,66

Lindström nagyon jó lövő, ami az egyéni indításosban különösen számít. Birnbacher már csak árnyéka régi önmagának, ráadásul szerintem futásban is jobb a svéd.

Dzhyma v Glazyrina Oslo - nők - 15km egyéni - végső győztes - (Párosítás): Dzhyma, 1,72

Glazyrina nem nyújt rossz teljesítményt és bármikor őt tenném Dzhyma ellen, de ez egyéni indításos futam. Itt egy jó lövészettel Dzhyma előrébb fog végezni.

Dahlmeier v Hildebrand - Oslo - nők - 15km egyéni - végső győztes - (Párosítás): Dahlmeier, 1,61

Dahlmeier nagyon jó formában van, fantasztikusan lő és a síelése is kiváló. A síelést elmondhatja magáról Hildebrand is, de meg kell tanulnia állót is lőni ha konzisztens jó teljesítményt akar. Itt Dahlmeier jobb lesz, mint ő.

Skardino v Virolaynen - Oslo - nők - 15km egyéni - végső győztes - (Párosítás): Skardino, 1,61

Virolaynen nem indult

Skardinonak érdekes párosításokat találnak. Múlt héten Gerekova, most Virolaynen. A bukik szerintem alábecsülik őt, pedig pláne nem ebben a versenyszámban kéne ezt tenniük. Pontos lövő, közepes futó, egyre inkább megbízható versenyző. A versenyszám is neki kedvez, tizedik hely környékére várom.

Cikk: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/biathlon-dahlmeier-es-fourcade-lehet-a-befuto

#2 március 07, 2015, 17:12:14, Souske
Rendesen közbeszólt egy munka miatti kényszeres utazás, ami miatt ki kellett hagynom sajnos az első két versenyszámot a biathlon vébén. Van mit behozni, a női sprinten három fogadást ki is néztem vonatút közben.

2015.03.07.
Hojnisz v Crawford Kontiolahti - nők - 7.5 km sprint - (Párosítás) - Hojnisz 1,72

Hojnisztól már régóta vártam az áttörést, ami Holmenkollenben jött el. Nagyon fiatal a lengyel hölgy és van benne potenciál. Várom mit hoz számára a jövő, - már csak lengyel nemzetisége miatt is - remélem kicsit stabilabban elkezdi hozni a top 20, időnkénti top 10 helyeket. Ma bizalmat szavazok neki Crawforddal szemben, de tény hogy van némi szimpátia is a döntésemben.

Eckhoff v Oberhofer - Kontiolahti - nők - 7.5 km sprint - (Párosítás) - Eckhoff 1,83

Két jó versenyző nagyon hasonló stílussal. Mindketten jó teljesítményt nyújtanak (top10), amit inkább a futásnak köszönhetnek. Lövészetben kicsit jobb Oberhofer, futásban pedig Eckhoff. Erőnlétben viszont Eckhoffot nagyon erősnek tartom és ez egy elég kemény pálya a "falnak" nevezett kemény kaptatóval. Ha nem faragja szét a táblát akkor nagyon jó helyezést érhet el, akár dobogót is.

Dahlmeier v Wierer - Kontiolahti - nők - 7.5 km sprint - (Párosítás) - Dahlmeier 1,57

Szintén két hasonló versenyzőről beszélünk. Dahlmeiertől ebben a szezonban még nem vártam, hogy ekkorát robbant, ehhez képest 21 évesen a harmadik legjobbá nőtte ki magát. A lövőpontossága zseniális, de ez elmondható Wiererről is. A német lány bombaformájának hála neki adom ezt a párharcot.