Giro d'Italia 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


május 06, 2022, 20:34:14, Admin
Érkezik a Giro d'Italia mezőnye Magyarországra!

Három magyarral rendezik meg az olasz körversenyt. Olvasd tovább


Valter Ati újra rózsaszínben?

A visegrádi befutó még akár kedvezhet is a magyar versenyzőknek! Olvasd tovább


Caleb Ewan mit csinált a végén?
Elbambult, hozzáért Biniam Girmay bringájához, s annyira megijedt, hogy földhöz vágta magát?
Közelről akarta megnézni és meghallgatni hogyan nő az aszfalt?


Két versenyző teljesítményét fogom kiemelten figyelni: Hugh Carthy és Romain Bardet.

@gavrilo14 -val megnéztük a tegnapi második etapot (Ő látta az elsőt is élőben), bejártuk a fél pályát (pesti oldalon maradtunk). Pozitívum, hogy sokan voltak, jó hangulat volt, de azért el lehetett férni, nem voltak óriási távolságok, normális szurkolás ment. Negatívum, hogy Mathieu van der Poel nem állt meg egy pacsira.

A magyar versenyzőknél óriási hangorkán, de szerintem a kevésbé ismert bringások is komoly buzdítást kaptak. Videót, majd ha lesz idő, akkor teszek fel, bár csak a nagy ordítást lehet hallani.  ;D

Zseniális volt az egész.

Szerintem megérte az elköltött százmilliók, milliárdok, mert ez egy felejthetetlen élmény.

Nyilván, lehetett volna másra, fontosabbra költeni azt a pénzt amit a rendezésre és a verseny idehozatalára fordított a kormány, lehetne is vitatkozni hogy megtérül vagy sem. Vagy hogy egyáltalán mérhető-e hogy valaha is megtérül..

De összességében szerintem jó döntés volt. A munkatársamnak azt mondtam, inkább ilyen pénzszórás, mint milliárdokért kihasználatlan stadionok, amikbe lézengenek az emberek és százmilliókba kerül fenntartani. Így legalább több 100millió ember láthatta az elképesztő szurkolást és az elképesztően szép országunkat.

Minap pont az volt a téma, hogy milyen szépen elkúrták az ATP-versenyt. Abból is lehetett volna egy remek rendezvény, évente.


A sztárok elengedik az Etnát?

Magyarország után irány az Etna, jöhet az első hegyi etap.  Olvasd tovább


Michael Morkov betegség miatt kiszállt a Giróról, nem lennék meglepődve, ha innentől kezdve Cavendish sem menne végig. Ballerini és Van Lerberghe tapasztalata nincs meg, hogy ilyen mezőnyben jó előkészítse a hajrát Cavendishnek. Ez a vonat karcsú, ráadásul érezhető volt, hogy Morkovnak rendre extrát kellett hoznia a hajrákban (400-600 méter vezetés), hogy Cav sprintelni tudjon. Az sem mellékes, hogy a két mezőnyhajrában Cav 200-250 métert sprintelt egyaránt, ami nem kevés. Ha jól emlékszem, akkor Cavendish 1 vagy 2 hajrát nyert az elmúlt 1,5 évben Morkov nélkül...

Nem hittem volna, hogy ez így megéri a franciáknak, de az FDJ 19-re lapot húzott, bejött, mert innentől Démare dominálhat a maradék 2-3 sprintnél. Az is benne van, hogy az utolsó héten már nem lesz sprintbefutó (elmegy a szökés).

Ma érdekes szakasz kövekezik, megoszlanak a vélemények, hogy a sprinterek kibírják-e az emelkedőket vagy nem és olyan nyer aki hegyre is jól megy, esetleg végigmegy egy szökés.
A tegnapi Formolo top3 tippen febuzdulva ( bár ilyenkor másnap többnyire bukó jön  :) ) négy top3 tipp mára, egyikük sem tartozik ma a nagy favoritok közé, de azért alakulhat úgy hogy ott lehetnek elől a végén ha sikerül szétrázni a mezőnyt és nem lesz tömegsprint. Albanese pl. ahogy olvasom megjelölte a szakaszt mint fő célt ezen a Girón ahol jól akar menni, persze ettől lehet hogy lesz majd 88. helyen, de hát ez ilyen.
Remélem akad egy ami jön belőle, akkor már jó.

Albanese top3 9.50
Schmid top3 8.25
Theuns top3 18.00
Vendrame top3 9.50

Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 14, 2022, 09:35:54Albanese top3 9.50
Schmid top3 8.25
Theuns top3 18.00
Vendrame top3 9.50

A szökésben ott van Vendrame és Schmid, szóval ez jó lehet, ráadásul sokan mentek el, esetleg Martin miatt érdemes menni a főmezőnyben, de ez olyan szökés, ami hazaérhet szerintem. Vendrame például ilyen mezőnyben simán ott lehet a top3-ban MVDP és Girmay mellett.  :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 14, 2022, 14:44:03A szökésben ott van Vendrame és Schmid, szóval ez jó lehet, ráadásul sokan mentek el, esetleg Martin miatt érdemes menni a főmezőnyben, de ez olyan szökés, ami hazaérhet szerintem. Vendrame például ilyen mezőnyben simán ott lehet a top3-ban MVDP és Girmay mellett.  :beerchug:

Igen, nem volt rossz, de ez most máshogy sült el végül :)
Holnap komoly szakasz, a Blockhaus, nézősnek tűnik. Hogy izgalmasabb legyen majd kitalálok valami vad tippet is rá.

A Blockhaus lehet az újabb igazodási pont

Hegyi etappal zárul az olaszországi első hét, ahol pár kérdésre választ kaphatunk.  Olvasd tovább