i love this game / Labdarúgás elemzéseim

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kedves Sportbarátok!

Ezt a naplót labdarúgás előzeteseimnek szánom. Bízom a sikerességében. Igyekszem majd minél több jó tippel szolgálni, és a világ legtöbb ligáját bele-bele csempészni az elemzésekbe.
De a megjátszásukat csakis saját felelősségre tudom ajánlani!
Hajrá!

1. próbálkozás:    :great:

Hapoel Tel-Aviv FC - FK Zeljeznicar Sarajevo
(UEFA Bajnokok Ligája, Selejtező mérkőzés) Július 13. 20:00
5-0
tipp: Hapoel Tel-Aviv FC VAGY -1 Hendikep Hapoel TEl-Aviv FC
odds: 1.35 VAGY 1.9
fogadóiroda: Expekt
tét: 10

Nem teljes két hónap elteltével kezdetét veszi a 2010/2011-es szezon a két együttes számára. A két bajnokcsapat nem akárhol, hanem a legnagyobb európai kupasorozat selejtezőjében csaphat össze egymással. Az izraeli Hapoel Tel-Aviv óriási harcban nyerte meg a tavalyi szezont az egyik nagy rivális, a Maccabi Haifa előtt. A végsőkig kiélezett harcot vívtak a bajnoki címért, amelyet végül csak magának köszönhetően elbukott a play-offig magabiztosan első Maccabi Haifa. Ennek köszönhetően idén a Hapoel próbálhat szerencsét a BL-ben. Eli Guttmann fiai a tavalyi remek szezon után joggal bízhatnak egy hasonlóan jó idei évadban is, hiszen a csapatot sikerült együtt tartania a vezetőségnek. Egy-két új igazolással pedig még erősítették is főleg a középpályás sorukat. Tehát az eddigi siker főszereplői a védelmet dirigáló Ben Dayan és a brazil Douglas da Silva, a középpálya motorjai Vermouth, Badir és Yadin, valamint a támadások befejezéséért felelős Shechter idén is garanciát jelenthetnek az izraeli vörös ördögök híveinek. Szóval a 2009/2010-es évadban az Európa Ligában szereplő tel-aviviak remek támadójátékára ma sem lesz panasz úgy gondolom. Amely csapat a Hamburgot, a Celticet és a Rapidot is verni tudta otthonában annak a bosnyák bajnok elkalapálása nem okozhat gondot. Az FK Zeljeznicar csapata elsősorban kiváló védekezésének köszönhette a bajnoki címet. Edin Prljaca legénysége kapta a legkevesebb gólt (szám szerint 22-t) és e mellett ők szerezték a legtöbbet is a bajnokságban (52-t). Tehát megérdemelten lettek bajnokok a kékek. De ez az izraeli kirándulás nem lesz leányálom nekik, hiába van már némi BL tapasztalatuk az évezred elejéről! Akkoriban a selejtezőkben felemás teljesítményt nyújtottak. 2001-ben első körös KO a Levskitől, majd 2002-ben két sikeres kör után a Newcastle jelentett végállomást. A Bloomfield Stadium közönsége előtt egyszerűen nem vallhatnak szégyent az izraeli fiúk, és ezért a mérkőzés egészében rohamozni fogják a bosnyák kaput. És ha nem megy közelről, akkor majd esetleg egy-két távoli bombával gyűlhet meg Pjanic kapus dolga. Tehát mindent egybevéve legalább kétgólos különbségű gyözelmet várok a Hapoeltől.

2. próbálkozás:    :noway:    :ok:

BATE Borisov - FH Hafnarfjardar
(UEFA Bajnokok Ligája, Selejtező mérkőzés) Július 14. 18:00
5-1
tipp: FH Hafnarfjardar nem szerez gólt VAGY BATE Borisov
odds: 1.85 VAGY 1.28
fogadóiroda: Unibet
tét: 10


Nyugodtan állíthatjuk, hogy a fehérorosz BATE Borisov remek kupacsapattá nőtte ki magát. A fehérorosz bajnokság egyeduralkodói (már 4 éve zsinórban ők a bajnokok, és most is vezetik a bajnokságot) tavaly az Európa Ligában remekül helytálltak, és harmadikként zártak a csoportjukban a Benfica és az Everton mögött, a görög AEK Athént megelőzve. És még talán a 2008-as szezonbeli Juve ellen elért két döntetlenjük is felsejlik a BL-t rendre figyelemmel kisérők emlékeiben. Bizony így van a múltban a Juvénak is beletörött a bicskája a BATE védelmének feltörésébe. És ezek a fiúk nem a múltból szeretnének élni, hanem bizony a jelenben is bizonyítani igyekeznek. Goncharenko mester kerete a tavalyihoz képest nem változott. Szóval a már jól összeszokott társaság várja majd az izlandiak elleni megmérettetést. Egyik csapatnak sincs meccshiánya, hisz mind a fehérorosz és mind az izlandi liga már javában tart. Az FH csapatának komoly kihívói akadtak már a hazai bajnokságban is. Az együttes csak a 4. helyen tanyázik hazája bajnokságában, 5 pontos hátrányt összeszedve az első Breidablikkal szemben. Így hát az izlandiaknak otthon is oda kell figyelniük mostantól. Az FH csapata még a nyári átigazolási időszak kezdetén rutinos játékosokkal erősödött?, de ez a 11 meccsen bekapott 17 gól tükrében azt gondolom, hogy eltúlzott kijelentés. Már találkoztak egymással a felek. Akkor a BATE az első meccsen idegenben eldöntötte a továbbjutás sorsát egy 3-1-es sikerrel, és a visszavágó már csak formalitás volt (1-1). Most úgy érzem, hogy semmiképpen nem fog gólt szerezni az FH Hafnarfjardar a Stadyen Haradskiban, egy az izlandiaknál jelentősen jobb erőt képviselő BATE Borisov ellenében. Számomra a BATE továbbjutása borítékolt, csak a különbség a kérdéses.

3. próbálkozás:    :noway:    :noway:

Sao Paulo FC - Avaí FC
(Campeonato Brasileiro, 8. forduló) Július 15. 00:30
1-2
tipp: HT/FT Sao Paulo FC VAGY Sao Paulo FC
odds: 2.40 VAGY 1.42
fogadóiroda: bwin
tét: 10


A Sao Paulo az egyik legnépszerűbb és az egyik legsikeresebb brazil klub. Jelenleg csak a 6. helyen tanyáznak a brazil Serie A-ban. A tavaly elvesztett bajnoki címüket szeretnék az idén visszavenni. A múlt szezonban ugyanis az utolsó fordulóig versenyben voltak a bajnoki aranyért folytatott küzdelemben, de végül két pont hátránnyal a 3. helyen zártak a bajnok Flamengo és a 2. helyezett Internacional mögött. Az idei bajnokságban egyik csapat sincs benne a legjobb ötben sem. Ebben a rettentő erős ligában csupán ha a második évezredet nézzük, már akkor is 4 bajnoki elsőséget tudhatnak magukénak a Sao Paulo tagjai és szimpatizánsai. Szóval hát mikor kellene elkezdeniük a jelenlegi első helyezett Corinthianshoz a felzárkózást, ha nem most. Hat pontos hátrányuk még azért nem jelentős, de ezt mindenféleképpen csökkenteniük kell már, és nem nőni hagyni. Ehez remek partnernek bizonyulhat az Avaí Florianopolis csapata. Ez a kis csapat tavaly újoncként a 6. helyen zárt. És ahogy az általában lenni szokott az újonc csapatok életében, a következő szezonra kipukkannak. Legalábbis én ezt jóslom nekik. Szóval az olyan sztárok által (mint pl. a legendás kapus Rogério Ceni, az európában is hírnevet szerző Marcelinho, Cléber Santana, és a remek támadószekció: Fernandao, Dagoberto, Washington és Fernandinho) fémjelzett Ricardo Gomes legénységnek otthon kötelező megvernie az Avaít. Otthon a 73500 néző befogadására képes Morumbiban nem is lehet kérdéses, hogy Gomes legényei az első perctől kezdve mindent elkövetnek majd a 3 pont megszerzéséért. Úgy gondolom, hogy össze is fog jönni számukra a kötelező győzelem a legutúbbi négy fordulóban nyeretlen ellenfelükkel szemben.

4. próbálkozás:    :great:

Young Boys - Luzern
(Super League, 2. forduló) Július 24. 17:45
1-1
tipp: X vagy Luzern
odds: 2.30
fogadóiroda: Sportingbet
tét: 10


A berni csapat jól elügyetlenkedte a tavalyi bajnoki címet. Minden esélyük megvolt, hogy ne a Basel legyen a bajnok, hanem ők, de az utolsó előtti fordulóban jött a mostani ellenfél a Luzern, és egy 5-1-es hidegzuhany. Így hát az utolsó fordulóra maradt a döntés, amikor is ki-ki meccset vívhattak a Basellel. Nem jött össze. Talán még azóta sem sikerült kiheverniük az akkori fiaskót. Utal erre az első fordulóban elért 1-1-es döntetlen a Thun vendégeként, ahol az utolsó percben sikerült csak a pontmentés. Tetézve a gondokat nem sikerült megtartaniuk az előző két szezonban összesen félszáz gólra képes elefántcsontparti Doumbát, aki a CSKA Moszkvához igazolt a nyáron. Így hát nem is nagy csoda, hogy nem jönnek a gólok. A Luzern a tavalyi szezont a 4. helyen zárta, ezzel EL indulónak számít. Remekül hajráztak, és többek közt annak is köszönhetik az EL-t érő helyezést. De a kezdés is remek volt. Ugyanis a Baselt sikerült megfogniuk még 2009 júliusában. A 2010/11-es szezon rajtja is jól sikered(h)et, hiszen a múlt hétvégén 4-0-ra lealázták a St. Gallen csapatát, a veterán Hakan Yakin, és a nyáron hazatérő Daniel Gygax remeklésének köszönhetően. Úgy gondolom, hogy a Young Boyst is képesek lesznek megcsípni, hiszen a mérkőzésre pár nappal a berniekre a török Fenerbahce vár a BL selejtezőben. Igaz, hogy a Luzern is kupameccset vív majd a jövő héten, de ők csak egy nappal később lépnek pályára minden bizonnyal az Utrecht ellenében. Szóval az az érzésem, hogy a hazaiakat szombaton már a jövő szerdai BL érdekli majd inkább, és ez ki fog hatni az aznapi teljesítményükre is.

5. próbálkozás:    :great:

FC Midtjylland - Silkeborg IF
(Superligaen, 2. forduló) Július 24. 17:00
2-0
tipp: Midtjylland
odds: 1.70
fogadóiroda: Unibet
tét: 10


A Midtjylland egy 2-0-ás meccsel kezdte a 2010/11-es szezont a Horsens vendégeként. Egy könnyed kis meccs volt az, hiszen még tíz emberrel is ők lőttek gólt. A sorsolásuk igen kedvezőnek mondható, mert a 2. fordulóban a tavaly újonc Silkeborggal csaphatnak össze szombat délután. A 2009/10-es szezonban csupán csak a középmezőnyben végeztek, de talán idén komolyabb tervekkel vágnak bele a fociba a srácok. Akár egy EL-t érő helyre is esélyesek lehetnek. A keret maradt a régi, jól összeszokott. 2008-ban az UEFA kupában épphogy kipottyantak a Manchester City ellenfeleként. Akkor például a City of Manchester stadionban tudott nyerni a csapat. Úgy vélem, hogy ezzel sokat is mondtam róluk. A rajtnál ellentétes utat bejáró Silkeborgnak nem sok esélyt biztosítanak majd Alan Kuhn tanítványai. Ráadásul hazai pályán játszanak majd, ami amúgy is amolyan dán oroszlánbarlangnak tekinthető, mert ott még a dán top csapatoknak is keményen kell melózniuk a pontokért. A Silkeborg bizony komoly verést kapott múlt hétvégén a Nordsjaelland otthonában. 4-1 lett annak a meccsnek a vége. Tavaly újoncként, az év elején még csak-csak ment a szekér, de az év végére kidurrant a lufi. Sorra kapták a nagy veréseket, főleg az otthonuktól távol. A keretük maradt a régi. Úgy érzem, hogy ami ilyenkor lenni szokott az újoncoknál az a Troels Bech vezérelte Silkeborgra is igaz lesz. Vagyis egy viszonylag jó szezon után, a következő évben jön a hanyatlás, és a kiesés. Egyértelműen Midtjylland győzelmet várok szombatra.

6. próbálkozás:    :noway:

Corinthians - Guarani
(Campeonato Brasileiro, 11. forduló) Július 25. 23:30
3-1
tipp: nem szerez mindkét csapat gólt
odds: 1.92
fogadóiroda: Unibet
tét: 6


A Corinthians a júliusi újraindulás után bizony nem ontja a gólokat. Az eddig lejátszott 3 meccsük alatt mindössze kétszer sikerült megzörgetni az ellenfelek hálóját. Ez csupán 4 pontot hozott a konyhára. Így hát le kellett mondaniuk az első helyről is. A bombaformában lévő Fluminense csapata át is vette a vezetést, lehet hogy csak eddig a fordulóig. Pár óra múlva kiderül a dolog. Míg Roberto Carlosék a Guarani ellen léphetnek pályára, addig a Fred vezette rioiaknak kemény feladatot jelenthet a Botafogo RJ otthonában a győzelem. Szóval a Corinthians - Guarani meccs esélyese toronymagasan a hazai együttes. Még ha most nem is pörögnek annyira Menezes mester fiai. És pont ezért is választottam ezt a mérkőzést. Hiszen az újonc Guarani stabil kis csapat. Nem adják könnyen a bőrüket. Szóval a mérkőzéstől azt várom, hogy a hazai, sao pauloi csapat támadgat, és próbálja feltörni a vendégek védelmét. Na most ez vagy sikerül majd nekik, vagy nem. Ha nem akkor a mérkőzésben benne van egy 0-0-ás remi is akár. Ha pedig sikerül bevenniük a vendégek kapuját, akkor pedig azt várom, hogy bajnoki esélyeshez méltóan 1- vagy 2-0-lal lehozzák a Corinthians játékosai az összecsapást. A tippemet alátámasztja az is továbbá, hogy eddigi 13 egymás elleni találkozásukkor mindössze 3 meccsen szerzett mindkét csapat gólt. És abban is bízom, hogy ugyan a most gyengélkedő, de amúgy erős csapatnak számító Sao Paulo, valamint a mostanság jól teljesítő Internacional hálója is érintetlen maradt a Guarani elleni mérkőzéseken.

Nagyon jó kis elemzések! Gratulálok! (csak azért nem játszom meg őket mert a saját statisztikám rossz ezekben a ligákban! Ezért letiltottam magam,főleg a brazilokról ahol igen gyakran vannak meglepik).
De biztos fogsz majd norvég,svéd,angol elemzésekkel is szolgálni!  :ok:

7. próbálkozás:    :great:

AZ Alkmaar - IFK Göteborg
(UEFA Európa Liga selejtező) Július 29. 20:45
2-0
tipp: AZ VAGY -1 hendikep AZ Alkmaar
odds: 1.33 VAGY 2.2
fogadóiroda: bet365
tét: 10


Az AZ egy pocsék őszi szezon után, végül Dick Advocaat vezérletével tavaszra csak-csak EL helyre futott be a holland élvonalban. A 2010/11-es idénynek új edzővel, nevezetesen Gertjan Verbeekkel vágnak neki. Azzal a Verbeekkel, aki a Héracles Almelo csapatától érkezett. A Héraclest én olyan csapatnak ismertem meg, amely, főleg otthon remek támadójátékkal örvendeztette meg a nagyérdemű közönséget, és emellett stabil hátsó alakzattal is bírt. Szóval az új trénertől Alkmaarban sem várok mást, vagyis látványos támadó futballt. Ehhez a garnitúra adott, hiszen tavalyhoz képest nem sokat változott az AZ kerete. Lens és Mendes da Silva távozott, de helyettük jött a pótlás Benschop és Marcellis személyében. (Valamint rajtuk kívül még 5 tehetségesnek mondható játékos is a keret tagja lett.) Úgy gondolom, hogy a tavalyelőtti gólkirály El Hamdaoui és az AC Milan kívánságlistáján is szereplő belga Dembélé garancia a gól(ok)ra. Hátulról megtámogatva Elmmel, Schaarsszal, Martensszel, nem hangzik rosszul. Ha az átigazolási időszak végéig marad, esetleg erősödik ez a keret, akkor én az Alkmaart idén stabil, a bajnoki címre is esélyes csapatnak tartom. Azt hiszem ezek után áttérnék a svédekre. Az IFK Göteborg a svéd pontvadászatban csupán a 12. helyen vergődik. 2 pont választja el őket a még osztályozós helyen álló Gefle csapatától. Vagyis finoman szólva sem rózsás a helyzetük. Elsősorban (főleg idegenben) gyenge támadójátékuknak köszönhetik ezt a katasztrófális jelenlegi állást. Támadójátékukról még csak annyit, hogy a házi góllövőlista élén Hysén, Olsson, Söder és Johannsson áll 3-3 találattal. Egy szó, mint száz a tavaly még a bajnoki aranyért is harcban lévő IFK-nál valami nem klappol. És nagyon valószínünek tartom, hogy nem az AZ ellen fogják kiköszörülni a csorbát. Vagyis a tippem sima, legalább 2 gólos AZ győzelem.

8. próbálkozás:    :noway:    :o

Gloria Bistrita - Astra Ploiesti
(Liga I, 2. forduló) Július 31. 17:00
1-1
tipp: Gloria Bistrita VAGY DNB Gloria Bistrita
odds: 2.00 VAGY 1.45
fogadóiroda: Sportingbet
tét: 10


A Bistrita már évek óta középcsapatnak számít a román élvonalban. Elsősorban a hazai pályán elért remek eredményeinek köszönheti a jó szereplését. A Gloria stadion amolyan bevehetetlen várként szolgálja a csapatot egy jó ideje. Még a nagyoknak is rendesen meg kell küzdeniük a pont(ok)ért. Tavaly (elsősorban a rossz kezdés miatt,) csak 4 csapat vitte el innen a 3 pontot. Most remekül kezdtek a fiúk. A Temesvár otthonában sikerült remizniük (2-2). A csapat magja együttmaradt. Elsősorban tapasztalt játékosok alkotják a teamet. Úgy érzem, hogy Laurentiu Reghecampfnak, és tanítványainak idén sem lesznek kiesési gondjaik. A 2009/10-es szezonban elért 11. helyezést túl is szárnyalhatják, ha menni fog a szekér. Most pedig az a tavaly újonc Ploiesti látogat el hozzájuk, amely csapat még csak pontot sem volt képes szerezni a Bistrita vendégeként. Tavaly tehát 3-1-re végződött ez a párosítás, míg az odavágón 0-0-ás döntetlen született. A kis Ploiesti egy Dinamo Bukarest elleni vereséggel indult a múlt héten. Marin Barbu együttese sem sokat változott a tavalyi évadhoz képest. Szóval azt gondolom, hogy a 3 éve még a 3. vonalban induló Astra Ploiesti csapata nem kerül szombaton a pontszerzés közelébe, 0 ponttal távozik, és reménykedhet abban, hogy annyi pontot összecsipeget a szezon alatt, amennyi a bentmaradásukhoz még elégséges lesz.

9. próbálkozás:    :noway:    :ok:

Dnepr Dnepropetrovsk - Obolon Kijev
(Premier League, 4. forduló) Augusztus 1. 17:00
3-0
tipp: 2.5 gól alatt VAGY Dnepr
odds: 2.05 VAGY 1.22
fogadóiroda: Sportingbet
tét: 10


A Dnepr csapata jól kezdte az idei szezont. Ha esetlegesen ma nyernek, akkor az első helyen találhatják magukat, vagyis a két nagy, a Dinamo Kijev és a Shakhtar Donetsk elé kerülnek a bajnoki tabellán. Még a döntetlen is elég lehet nekik, hiszen +7-es gólkülönbségük van, míg a két nagynak ez jelenleg csak +5-ös, és ők már lejátszották a saját meccsüket ebben a fordulóban. A már évek óta a negyedik helyen befutó hazaiaknak nagy esélyük van, hogy hozzák ezt a mai mérkőzést, mert az ellenfelük a kijevi Obolon, mely csapat jelenleg utolsó a bajnokságban. Nem tudom, hogy mennyire lehetnek fáradtak a hazai játékosok, és mennyire fognak tartalékolni a jövő héten csütörtökön soron következő Spartak Subotica elleni EL selejtező mérkőzésre. 2-1-re kikaptak most csütörtökön, de a nagyon fontos idegenbeli gól meglett az ukránoknak, és ezzel azért esélyük van a továbbjutásra. Szóval, hogy  Bezsonov mester milyen taktikával küldi pályára fiait, az sejthető (minnél hamarabb megszerezni a vezetést), de abból mi fog megvalósulni, az nagyban függhet a már 4 gólós Seleznevtől is. A tavaly újonc Obolon vergődve, de bennmaradt a Premier League-ben. Most is pocsékul kezdtek. Eddig 1 pontra futotta. Igaz, hogy az a Dinamo Kijev ellen jött össze Kovalets mester tanítványainak. Az Obolontól védekező futballt várok, és nem többet. Vagyis, ha sokáig bírják kapott gól nélkül, akkor ők nem hiszem, hogy erőltetni fogják a támadásokat. Ha viszont a hazaiak vezetést szereznek, akkor nem biztos, hogy fel tudnak állni a fővárosiak. Eddigi egymás elleni találkozásukkor csupán kétszer született 2-nél több találat. Most sem gondolom, hogy ez másképpen fog alakulni, vagyis csupán 1-2 gólt várok a mérkőzéstől. Vagy akár a 0-0-ás döntetlent is könnyen elképzelhetőnek tartom.

10. próbálkozás:    :noway:

FC Middlesbrough - Ipswich Town
(Championship, 1. forduló) Augusztus 7. 16:00
1-3
tipp: FC Middlesbrough
odds: 1.95
fogadóiroda: Expekt
tét: 10


A skót tréner, Gordon Strachan vezényelte hazaiaknak tavaly nem sikerült a 2008/09-es kiesésük után rögtön visszakerülniük a Premier League mezőnyébe. Így hát ez a feladat vár idén a fiúkra, vagyis felküzdeniük magukat a legjobbak közé. A keret érzésem szerint elég kell legyen a kitűzött cél eléréséhez. Strachan mestert is meghagyták a posztján, vagyis már csak az eredményeknek kell jönniük. Támadó poszton bővelkednek a jóban, hiszen a Boyd, McDonald, Lita, Emnes, Kink nevek nem csengenek rosszúl a futballbarátok fülébe hatolva. A középpályássor is minőségi játékosokból áll. Ebben a szekcióban példának okáért említeném a csapatkapitányt Gary O'Neilt, Kevin Thomsont, Julio Arcát, Barry Robsont, de Didier Digard, Nick Bailey és Willo Flood sem rutintalan amatőrök. Ha a védelmük is, végre összeállna, akkor semmi problámájuk nem lenne. McManus, McMahon, Andrew Taylor, Bates, Wheater, és az Arsenalt is megjárt Justin Hoyte képes kell legyen megállítani az ellenfelek rohamait. A Brad Jones, Danny Coyne kapuskettősnek is kijöhetne már a lépés, vagyis legalább az egyiküknek. A Roy Keane vezette Ipswich is a feljutásról álmodozott tavaly. De hamar rá kellett jönniük, hogy az lehetetlen küldetés. Sok meccsen csak 1 pontra futotta a fiúk erejéből, és ez nagyon kevésnek bizonyúlt. Idén még a tavalyinál is gyengébbnek vélem a keretüket, pedig a 2009/10-es sem volt egy világverő alakulat. Sok fiatal játékos mellett, nincs meghatározó játékosa az ír fenegyerek vezette csapatnak. Egy szó mint száz a Middlesbrough sikerét várom a szombati mérkőzésen a traktoros fiúk ellenében. A Riverside közönségét végre elkápráztathatnák a Boro játékosai.

11. próbálkozás:    :great:

QPR - Barnsley
(Championship, 1. forduló) Augusztus 7. 16:00
4-0
tipp: QPR
odds: 1.72
fogadóiroda: Tobet
tét: 10


A Neil Warnock vezette Queens Park Rangers tavaly csupán a 13. helyen végzett a Championship végelszámolásánál. Pedig a feljutás volt a céljuk. A támadósorukat sikerült erősíteniük Leon Clarke-kal. Plussz a csapathoz visszatérő Patrick Agyemang, és Alessandro Pellicori, lehetővé teszik a választást Warnock mesternek, hogy az izlandi gólvágó Helguson mellé ki kerüljön a kezdők közé. A középpályán Buzsáky és Leigertwood helye megkérdőjelezhetetlen. Mellettük a két tehetséges játékos Alejandro Faurlin és Hogan Ephraim esélyes a kezdő 11-be kerülésre. A midfielderek közül még 1-2 ifista korú srác, valamint a rutinos fiúk: Cook, Rowlands, Derry várnak bevetésre. A védelemben Hill és Borrowdale személyéban két  tapasztalt játékos érkezett. Fritz Hall is visszatért a szarkáktól. Peter Ramage helye pedig valószínüleg megkérdőjelezhetetlen. Paddy Kenny és Radek Cerny pedig eldöntik egymás közt, hogy ki legyen a kezdő kapusposzton. A Barnsley jól megkapta az első fordulóra a motivált QPR-t. Tavaly is oda-vissza kikaptak tőlük. A Mark Robins vezette vörösök talán idén is stabil középcsapat lehetnek. Alaposan bevásároltak a nyáron. Talán a sok érkező közül Morales, Lovre és O'Brien lehetnek akár a kezdő csapat tagjai is. Úgy érzem, hogy ennek a csapatnak nincs meghatározó játékosa, nagy spílere, vagyis csapatként kell majd helytállniuk. Tippem nem más, minthogy szombaton  a Loftus Roadon nehéz lesz akár csak 1 pontot is elcsenniük a kék-fehér csíkos hazaiaktól a Barnsley játékosainak. Vagyis azt jósolom, hogy otthon tartják a három pontot a Rangers fiai.

12. próbálkozás:    :noway:

Twente - Heerenveen
(Eredivisie, 2. forduló) Augusztus 14. 20:45
0-0
tipp: HT/FT Twente
odds: 2.35
fogadóiroda: bwin
tét: 10


Az akkor még Steve McClaren vezényelte Twente május elején története során másodszor hódította el a bajnoki trófeát. A nagymúltú riválisokat (Ajax, PSV, Feyenoord) egytől-egyig maguk mögé sikerült utasítaniuk, és végül szűkösen, de 1 pont előnnyel zárták le a 2009/10-es szezont. Az idei sorozatot már a legendás belga hálóőr, Preud'homme irányításával kezdhették a játékosok, ugyanis McClaren átszállt a Wolfsburg fedélzetére. A fiúkat ez nem különösebben zavarta meg, hisz az Ajaxot verve elhódították a szuperkupát is. Szezonnyitánynak nem is rossz. Múlt hétvégén is jól játszott a csapat, csak az a fránya gól nem akart összejönni. A csapat magja megmaradt. N'Kufo, Stoch és Stam a nagyobb veszteségek, ja és persze a visszavonuló csk, Perez. De a pótlásukra a gólzsák Janko, Bajrami és Chadli jónak mondhatóak. Szóval a Twentének nem is lehet más célja, mint az európai kupaporondon szépen helytállni, valamint a bajnoki címet megvédeni. A Heerenveen csapata is túlesett egy edzőváltáson. Ron Jans lett az új mester. A vezéregyéniség Sibon, és mellette még 3 alapember: Popov, Losada és Dingsdag elvesztése fájó lehet a csapatnak. Az érkezők nem tudom mennyire lesznek képesek pótolni a régieket. A PSV ellen is akartak, hajtottak a fiúk, de nem volt sok esélyük, pedig a PSV igen szellősen védekezett. Azt gondolom, hogy a jobb védelemmel bíró enschedei gárda ellen sem nagyon bízhatnak a pontszerzésben. Reményeim szerint a vörösök már az első félidőben megmutatját a Jans legénységnek, hogy ki is az úr a háznál. Nálam a Twente sikere garantált, akár HT/FT 1/1 fogadással is.

13. próbálkozás:    :great:

Pacos Ferriera - Sporting CP
(Liga Sagres, 1. forduló) Augusztus 14. 22:15
1-0
tipp: Pacos Ferreira vagy X
odds: 2.00
fogadóiroda: Unibet
tét: 10


A Pacos csapata nem nagyon változott a nyáron. Volt idéjük felkészülni az új idényre, hiszen már a 2009/10-es szezon végét is átpihenték a biztos bentmaradás tudatában. 1 éve még EL selejtezővel kezdhették az idényt, de hamar ki is pottyantak. Azután a Porto orozta el előlük a portugál szuperkupát. Majd az évadnyitón 1-1-et produkáltak ugyancsak a Porto ellenében. A portugál szuperkupát idén is a Porto nyerte, de idén a Benficát nyomta le. És a Pacos idén is 1 úgymond nagyágyúval, a liszaboni Sportinggal nézhet farkasszemet a bajnoki nyitányon. A hazaiaknak az erősségük az, ha hazai közegben léphetnek pályára. A nagyoknak is foggal-körömmel harcolniuk kell, ha el akarják vinni a 3 pontot a Pacos otthonából. Szóval fel van adva a lecke a fővárosiaknak. A Sporting csapata nem túl jó előjelekkel indulhat neki ennek a szezonnak se, hisz a nyáron elvesztette két sztárjátékosát: a csapatkapitány Joao Moutinhot, és a nagy munkabírású Miguel Velosot. Előbbi a Porto, utóbbi a Genoa szolgálatába állt. A pótlásra Maniche és még pár számomra névtelen játékos érkezett. A mérkőzésre nagyban rányomhatja az is a bélyegét, hogy a fővárosiaknak pontosan 1 hét múlva a Bröndby ellen is helyt kell álniuk, amennyiben szeretnének az európai kupaporondon is bizonyítani. Az a tény is számomra a Pacos malmára hajtja a vizet, hogy a volt edzőjük, Paulo Sergio ül majd szombaton az ellenfél kispadján. Szóval én egy harcos, bizonyítani akaró hazai csapatot várok, a talán tartalékos, és még mindig nem túl acélos Sporting ellen. A tippem az, hogy ezen az összecsapáson pontokat fog veszíteni a Sporting CP.