Szombaton a LaLiga jó kis meccseket hoz, főleg a két középső az, ahol szerintem a piros lapok száma több lesz, mint a gólok száma. Vagy ha nem is, de nem lehetetlen.

Többször írtam már, hogy igazából magam sem értem, miért szeretem a LaLigát. Ok, amikor Messi, CR, Neymar, Bale, Benzema, Suarez ... tolta itt, azért volt súllya, de a csapatoknál egyre kevesebb a pénz, ahol valaki feltűnik, az rögtön eltűnik. Zaragoza ment Bayernbe, Savio meg a City-be, sokan a PL-be, így a Premiership sokkal erősebb lett, míg a LaLiga gyengébb. Idén a Girona hozott üde színfoltot, de Stuaniék is elfogytak.

A Barca sem jelentett semmilyen veszélyt a Real Madridra, a katalánok egy szürke idényt hoznak a bajnokságot tekintve, de legalább a BL-ben összejött a továbbjutás újra. A bajnokságban a 2. hely lehet realitás, BL-ben minél tovább, aztán ennyi.

Igen ám, de sziporkázó játékról nem beszélhetünk. Mióta Gavi kidőlt, energia sem sok van a csapatban.

A Getafe Bordalás-szal ismét egyensúlyba került. Greenwood játéka nagy ajándék, igazi középcsapat lett. Kiesési gondok nincsenek, pont emiatt túlizgulni ezt a meccset a Geta nem fogja. Számomra jó kérdés, milyen lesz a vendégek mentalitása, mennyire lesz agresszív a Geta focija. Szétrúgják a Barcát, vagy elmennek Barcelonába a pofonért. Mindkettő benne van.

Én úgy vélem, a katalán csapat nem kap gólt, és nem kap azért, mert elég defenzív focit játszik. Már a középpályán is védő játszik de Jong és Gündogan mellett Cristensen aprít újabban. Inigo és Araujo azért fizikálisan jó, sebességben sem rosszak, szóval úgy vélem, ha a Barca-féle letámadás működik, nagyon kevés értékelhető akció ér majd véget Geta-lövéssel, főleg veszélyes lövéssel.

A Geta négy meccs óta gólképtelen a katalánokkal szemben, szerintem tartják jó szokásuk, és minden energiájuk elég majd a védekezésben. Matát, Ünalt vagy aki oda kerül, Araujóék semlegesítik,Greenwood sebességét meg Cancelo és Koundé is fel tudja venni, Arambarri bombájától meg nem kell tartani, hisz sérült.

FC Barcelona - Getafe: Getafe által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp