Mindkét együttes vereséggel hangolt erre a mai FA Kupa mérkőzésre, amely már az ötödik fordulót nyitja meg. A sorozat jelenlegi legalacsonyabban rangsorolt együttese a Maidstone United, amelyhez igen csak kegyes volt Fortuna. A klub nagyon kedvező sorsolást kapott, az egyik Championshipes ellenfélt, a Coventry csapatát húzták melléjük.

A Maidstone United egy 1992-ben létrehozott klub, amely azért jött létre, mert akkoriban megszűnt Maidstone városának első számú csapata. Helyét a klub ifjúsági együttese vette át, 1995 óta szerepelnek ezen a néven. A csapat szépen lassan araszolt felfelé a bajnokságokban, a megyei negyedik ligától egészen a hatodosztályig, több bajnoki címet is nyertek a szintlépések során. A csapat tizenkét osztályt zuhant, így nem is lehet kérdés, hogy az együttes számára ez a legnagyobb mérkőzés a történetük során. 1978 óta nem is szerepelt ilyen alacsonyan jegyzett csapat a FA Kupa ötödik fordulójában, így nem is csoda, ha mindenki felkapta a fejét a szereplésükre. Több fórum és média is a csapattal foglalkozik jelenleg, a The Guardian is írt az együttesről, és arról a csodáról, amit véghez vittek.

Teljesen felesleges bármit is összehasonlítani a két együttesnél, csillagászati különbségek vannak a két keret és a játékosok között is. A hazai együttes a másodosztálynak számító Championshipben szerepel, méghozzá nem is rosszul, ugyanis versenyben vannak a playoff helyek egyikéért. Ugyanez igaz egyébként a National League Southban a vendégekre is, bár ők valamivel jobb helyzetben vannak.

A hazai együttes mérkőzésein rengeteg döntetlen van, ami adhat némi esélyt az amatőr együttesnek, hiszen a rendes játékidő után hosszabbítás és büntetőrúgások következnek, és az idő előrehaladtával egyre több esélyük lehet.

Erősebb együttesek ellen is sikerült gólzáporos győzelmeket arassanak az FA Kupában idáig, így azt gondolom, hogy egy hatodosztályú csapat sem jelenthet gondot a Coventrynek. Egyetlen egy probléma lehet ma, az pedig a játékosok nagyképűsége, ha lenézik az ellenfelet, akkor egy szoros, kevés gólos mérkőzés is lehet ebből.

Azt gondolom, hogy nem véletlenül kaptak ki a múlthéten a bajnokságban, egy riválist engedtek maguk elé. Éppen ezért úgy gondolom, hogy odateszik magukat és sikerrel veszik ezt a mérkőzést, erődemonstrációt tartva. Legalább négy hazai gólt várok a mérkőzésen.

Coventry City - Maidstone United: Coventry City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp