A Mezőörs együttese fogadja a Vasas csapatát a nyolcaddöntők mai első mérkőzésén. Toronymagas esélyese a párharcnak az NB2-ben szereplő klub, nagy kérdés, hogy mennyire veszi komolyan az angyalföldi gárda ezt a találkozót. Azzal, hogy eljutott idáig a hazai együttes, bejutott az Amatőr Kupa fináléjába is, de ezen ők még csavarnának egyet.

A hazai együttes a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság első osztályában szerepel jelenleg, ahol az együttes vezeti a bajnokságot. Mérlegük 11-1-1, és ahogyan az alacsonyabb osztályú bajnokságoknál lenni szokott, csak sokkal később folytatódik majd a tavaszi szezon. Addig is edzőmérkőzésekkel készült a Mezőörs, kiütéssel legyőzték a Nagymegyer, a Mór és a Pápa együttesét, illetve a Szombathelyi MÁV Haladás VSE csapatát is, ugyanakkor 2-1-es vereséget szenvedtek a Komárommal szemben.

Nem csoda egyébként, hogy ennyire jól szerepel a hazai együttes, több kiváló labdarúgó is szerepel náluk, akik korábban megfordultak az élvonalban is.

A Vasas csapatánál pont a napokban jelentették be az új vezetőedzőt, aki nem más, mint Gera Zoltán. Hogy mire mennek vele, az nagy kérdés, azonban kötve hiszem, hogy nem szeretnének a játékosok bizonyítani az új mesternek. Rögtön itt is az első lehetőség, ráadásul egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. Aki itt nem tud teljesíteni, az sok jóra nem számíthat a szezon hátralévő részében, főleg, hogy a feljutásra pályázik a másodosztályú klub és jelenleg egy pontos hátrányban vannak a második helyezett Győrrel szemben.

Nagyon jó kerettel rendelkezik a Vasas, azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen nem szabad félvállról venni az összecsapást. Az előző fordulóban a Dunaharaszti ellen szenvedett az élvonalba vágyódó együttes, reményeim szerint Gerával dominálni fogják ezt az összecsapást, és sima továbbjutás következik.

Szerintem van a két együttes között vagy 3-4 gól, főleg, hogy a hazai oldalon már inkább idősebb játékosok szerepelnek, akik már túl vannak a karrierjük csúcsán. Nem megbántva őket természetesen, de én sima angyalföldi sikert várok ezen a mérkőzésen.

Mezőörs KSE - Vasas: Vasas által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp