Hatalmas amit ebben a szezonban csinál Unai Emery az Aston Villa élén. A csapat célja már a Bajnokok Ligája indulás kiharcolása, ami jelenleg simán megvan ugyanis bár a Tottenham egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, öt ponttal előzik meg őket. Nagyon régóta veretlenek lehetnének, két csapat, a manchester United és a Newcastle elleni zakók rondítottak bele a tökéletes képbe. Ez mondhatni belefér, viszont a kiesőhelyen álló újonc elleni pontvesztés már nem ez a kategória lenne.

A spanyol mester a maximálisat kihozza csapatából. A gyengébb időszakot két szép győzelemmel feledtették, előbb a Fulham otthonából hozták el mind a három pontot (1-2), majd a Nottinghamnek gurítottak egy négyest többek között Douglas Luiz duplájának köszönhetően. Azért is voltak fontosak ezek a győzelmek, mert mögöttük a két nagy üldözőjük a Tottenham és a MU is kínos vereségebe szaladt be, így kissé leszakították riválisaikat. Tény, hogy hazai pályán jobban megy a csapatnak, de idegenbeli játékukra sem lehet panasz, ugyanis a meccseik közel felét ott is behúzták Watkinsék. Ha már Watkins.. Az angol támadó irgalmatlan ütemben termeli a gólokat, és csupán három góllal van lemaradva a góllövőlista élén álló Haalandtól. Ami inkább fejtörést okozhat Emerynek az a védelem összeállítása, hiszen több sérültje is akad onnan (Mings, Diego Carlos).

A Luton élén Rob Edwards még mindig kitart, de ez nem biztos hogy sokáig lesz így. Az Everton visszakapott pár pontot, így pedig csapata még nehezebb helyzetbe került. Jelenleg négy pontra vannak a Nottinghamtől akikre vélhetően szintén egy újabb zakó vár a Pool ellen, a probléma az hogy a Luton is hasonlóra számíthat.. Nagyon gyenge formában vannak, amikor pedig négy gólt lőnek egy Newcastlenak még akkor sem sikerül nyerniük mert a pocsék védelmük rendre csődöt mond. Pár napja az FA kupában is fárasztották magukat nagyjából feleslegesen, hiszen a Manchester City egy hatost vágott nekik, amelyre Clark két szépségdíjas gólja kevés volt válasznak..

Azt gondolom hogy az Aston Villa újra magabiztosan játszva egy gólokban gazdag meccsen üti ki a padlón levő Lutont. Több gólos vendég sikert várok.

Lehetséges kezdő 11-ek:

Kaminski – Mengi, Osho, Bell – Kabore, Sambi Lokonga, Barkley, Doughty – Clark, Ogbene – Morris

Martínez – Cash, Lenglet, Torres, Moreno – Douglas Luiz, McGinn – Bailey, Tielemans, Ramsey – Watkins

Tipp: 1-3

Luton Town - Aston Villa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp