A következő tippemmel Belgiumba látogatok, ahol a második helyezett RSC Anderlecht fogadja az alulról második KAS Eupen csapatát, a Lotto Parkban. Az esélyek eléggé egyértelműnek tűnnek a harmincnégyszeres belga bajnok hazai csapat javára, ezért én nem is ezzel kívánok foglalkozni az írásomban. Sokkal inkább látok értéket a hazai csapat által szerzett találatokban. Több szempontból is megközelítve a tippem, úgy gondolom, minimum három találatig ezen a találkozón is eljutnak a hazaiak.

A előző bajnokság vesszőfutását letudva ismét a bajnoki címért és az azzal együtt járó BL indulásért küzdhetnek a lila-fehérek. Köszönhető mindez annak a Brian Riemernek, aki tavaly benntartotta az idén pedig az élmezőnybe navigálta az Anderlecht-t. A dán szakvezetőnek is köszönhetően, olyan játékosokat sikerült igazolniuk, akik sokat lendítettek a csapat szekerén. Kifejezetten bevált a szintén dán nemzetiségű Kasper Dolberg leigazolása a Hoffenheimtől, aki jó honfitársként magával húzta Anders Dreyer teljesítményét is. Ketten együtt 26 gólnál és 9 gólpassznál járnak a ligában. Az sem egy hátrány a hazaiak számára, hogy a tavalyi gyötrelem miatt már csak a hazai bajnokságra kell koncentrálniuk. A kupából már kiestek, ezért szerintem az a heti egy, maximum két bajnoki igazi ünnepnek számít most az Anderlecht háza táján.

Ünnepnek számítana ez a vendégcsapat számára is, de több évi biztos bennmaradás után olybá tűnik, hogy az idén már csak osztályozón vívhatja ki az első osztályú tagságot Florian Kohfeldt alakulata. Kohfeldt nyáron vette át a vendégek irányítását, de jelen állás szerint vele érik el az utóbbi évek legrosszabb eredményét a fekete-fehérek. Vendégként amúgy sem túl acélosak, de ami nagyon szemet szúrt és ezért is vállalom a tippet, a Top4-hez tartozó csapatok közül háromtól 4-4 gólt kaptak. Most látogatnak a negyedikhez...

Tisztában vagyok vele, hogy az 1:0 ugyanúgy három pontot hoz a konyhára mint a 3:0, de a fent leírtak miatt én inkább ez utóbbit tartom elképzelhetőnek.

Anderlecht - AS Eupen: Anderlecht által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp