Köszönöm, kérem!

Kérem az 1,5 overt a PSG-re, a 2,45 pedig mint a hentesnél, maradhat.

A Sociedad egy seggel akart három lovat megülni, ami sikerült már pár csapatnak a történelemben (bajnokság, kupa, BL), de azok a csapatok korszakos csapatok voltak, legendás focistákkal, ez a Sociedad pedig nem korszakos csapat, és maximum helyi szinten lesznek ezek a srácok legendák.

A Sociedadról sokszor írtam, hogy erőfocit játszik, ahol azért akad egy-egy kreatív játékos, mint Kubo, de főleg erőből oldották meg a feladatokat. Az ilyen csapatok viszont tavaszra sűrűn durranak el, főleg akkor, ha még van BL, és van kupa-szereplés.

A Copa del Rey-ből a Mallorca ellenében búcsúztak egy szoros párharcban, de ott is hiányzott az erő. A PSG elleni odavágón is egy félidőn át még tartotta magát a csapat, aztán a 2. félidőben kijött az, hogy a PSG egyrészt jobb, másrészt frissebb.

Erőfoci és Sociedad: Amíg a Txurri-urdin az első félidőkben 18-12-es lőtt/kapott gól rátát hoz a LaLigában, addig a 2. félidők végére totális elfogy sokszor. A Sociedad a meccsek utolsó negyed órájában (plusz ráadás percek) összesen 10 gólt kapott már, ez az 5. legrosszabb mutató Liga szinten. TEhát sem a minőségi cserék nincsenek meg védekezésben, szűrésben, sem az erő nincs már meg. Egyszerűen nincs koncentráció, ahogy fogy az erő, egyre sebezhetőbb a csapat.

Amíg a PSG otthon 4 lövést hozott össze az odavágó első játékrészében, amiből 1 talált kaput, a 2. félidőben már 10 lövésből 4, és született két dugó.

Na mármost a Sociedadak veszíteni valója nincs, 19-re húzhat lapot nyugodtan, legfeljebb rosszabb húz. Itt nyíltabb focit kell tolni, és ez pont kedvez a PSG-nek, mert Mbappénak terület kell. Dembelének szintén, Barcola is gyors, Hakimi is megy előre, szóval a PSG-nek kedvező lesz a helyzet, hisz egyrészt van egy biztonságos előny, másrészt vélhetően lesz hely a Sociedad védelme mögött.

Hiába bő ez a Sociedad-roster, azért a vak is látja, hogy itt februárban elfogyott a szufla.

A PSG eleve nagyobb minőség, de elég csak említeni pl. hogy amíg a PSG a 2024-es naptári évben 11 meccset játszott, addig a Sociedad 15-öt. Ráadásul ha kivesszük a PSG-nél a Revel és az Orleans elleni kupameccset (amely edzésnek sem volt elég), akkor látjuk, hogy amíg a Sociedad 15 komoly tétmeccset tolt le, addig a PSG szigorúan véve csak 9-et.

Úgy vélem, bármennyire nem kell már gólt, gólokat lőnie a vendég csapatnak, és jó az iksz, ha lesz helyzet, márpedig lesz, akkor Mbappé azért nem fog viccelni.

Real Sociedad - Paris SG: Paris SG által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp