Érdekes forduló lezárása történik meg hétfő este az angol bajnokságban, ahol közel voltak a botláshoz a bajnok címre esélyes csapatok, de végül mindketten sikerrel vették az akadályt, ugyanis a Liverpool egy 99 perces góllal sikerült nyernie a Nottingham otthonában, míg a City bár lefocizta a Manchester United-et, végül az utolsó 10 percben tudta megnyerni a mérkőzést. Most a sor az Arsenalon, hogy hozza a kötelezőt.

Márpedig a legkönnyebb dolga az Arsenalnak nézz ki, hiszen a tökutoló, legtöbb gólt kapó és legkevesebb gólt szerző Sheffield United otthonában lépnek pályára. Nagyon jó formában van az Arsenal, utolsó 4 meccsén 18 gólt szereztek, minden meccsükön dominálni tudtak a bajnkságban, az ellenfelik nagyon-nagyon kevés kidolgozására képesek. Az idei évben az ellenük kidolgozott helyzetek száma 1,8, ez olyannyira kemény adat, hogy az őket követő Citynek ennek az értéknek a tripláját voltak képesek "levédekezni". Az előző meccsen az amúgy jó erőkket felvonultató Newcastle ellen tudtak erőt mutatni és ledominálták a szarkákat, úgy hogy előtte három nappal még a BL-ben volt egy gyengének nevezhető, Portó elleni mérkőzés. Első félidőben nem hagytak levegőt Eddie Howe csapatának, 0!!! probálkozást engedtek, ez a szám a második félidőben, mikor már a mérkőzés el volt dőlve is mindössze 3-ra növekedett.

Mindössze 7 meccsen tudott pontot szerezni a Sheffiled az eddigi 26 mérkőzésük alatt,, a Burnleyvel karöltve messze a két leggyengébb csapatról beszélünk, egyértelműen nincs helyük a legjobbak között Angliában, most pedig a liga legjobb, leglehengerlőbb formában lévő Arsenalt fogadják, és ha nem figyelnek itt súlyos-súlyos vereséggel is zárhatnak. Nálam ezen a mérkőzésen sima vendég győzelem várható, a lényeges kérdések pedig már a félidőig el fognak dőlni.

Sheffield United - Arsenal: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp