Az év egyik legjobban várt mérkőzése következik a Premier Leagueben, újra összecsap ugyanis Szoboszlai Dominik és Erling Haaland. A meccs nem kisebb téttel bír mint a bajnoki cím. Ez persze erős túlzás hiszen még pontosan tíz forduló hátra lesz a bajnokságból, de ha most a ManCity győzni és azzal előzni tud és élre áll akkor szerintem van annyira profi csapat hogy már nem is adják ki kezükből az elsőséget. Bármennyire is szurkolunk mi magyarok a Poolnak Szobo miatt, tény hogy Guardiola csapata az esélyesebb annak ellenére hogy az Anfielden lesz a meccs. Legutóbb a városi rivális Unitedet 3-1el intézték el Foden zsenialitásának köszönhetően, majd a Bajnokok Ligájában is hasonló arányban tudtak győzni. A Köbenhavn ellen erősen tartalékolt a spanyol mester miután az első találkozón már magabiztos előnyt építettek ki. Ez rengeteget jelenthet. Frissek a játékosok, egy nappal amúgy is többet pihenhettek mint a Pool játékosok, és önbizalomból sincs hiány miután utoljára decemberben kaptak ki még a Villától 1-0-ra (azóta 18-2-0). A csapatból egyedül Grealish az aki fixen nem lesz sérülés miatt, illetve még Dokunak vannak problémái így játéka kérdéses..

A hazaiaknál ezzel szemben a fél gárda sérült. Hihetetlen hogy ennek ellenére mennyire tudnak küzdeni, eredményeket elérni és továbbra is versenybe lenni a bajnoki címért. Úgy érzem viszont hogy ez a legjobb angol csapat ellen kevés lesz. A Sparta elleni meccsen is meleg volt a pite, hiába nem ezt tükrözi a végeredmény. Aki látta azt a meccset tudja 2-3 gólt benyelhettek volna, ha nincsenek Kelleher bravúrjai. Tartalékolni sem tudtak oly mértékben mint mondjuk a City, hiszen 7-8 játékosuk sérüléssel bajlódik.

Bár vendég siker elég rég nem született a két csapat egymás elleni meccsein, most ez a sorozat megszakadhat. A City egy tökéletes gépezet, frissebbek is, szerintem minimum egy góllal jobbak lesznek Kloppéknál.

Liverpool várható kezdő 11:

Kelleher; Bradley, Gomez, Van Dijk, Robertson; Szoboszlai, Endo, Mac Allister; Salah, Nunez, Diaz

Manchester City várható kezdő 11:

Ederson; Walker, Dias, Stones, Ake; Silva, Rodri, De Bruyne; Foden, Haaland, Alvarez

Tipp: 1-2

Liverpool - Manchester City: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp