Nápolyban a Napoli és a Barcelona 1-1-et játszott, azaz a párharc nyílt maradt. Tök őszintén mondom, én abban a tudatban voltam, hogy a Barca azt a meccset megnyerte. :D De frankón, aztán néztam csak, hogy hohóó, az a 0-1 1-1 volt valójában.

Talán azért voltam tévhitben, mert a Napoli úgy igazán semmit sem mutatott. Megvolt a Barcánál a kontroll, a Napoli egy kaput eltaláló lövést hozott össze, abból született Oshimen gólja.

Na ja, de ha a Nápoly ennyire 'kevés' volt otthon, akkor mi lesz idegenben. Jó-jó, tudom, hogy nem a Camp Nou most a Barca otthona, de a Napoli olasz földön sem csillog idegenben.

A Partenopei utolsó 8 idegenbeli tétmeccséből csak az utolsót húzta be, mondjuk azt nagyon. Előtte viszont 7 meccsen 2 iksz mellet 5 zakó. Jobb csapatoktól rendre kikapott, és azért bár nem éli fénykorát a Barca, azért annyit tud, mint az AC Milan vagy az AS Roma.

A katalán együttes bajnokságot nem fog nyerni, kupát sem, marad a BL. Nyílván azt sem, de azért a Napoli elleni továbbjutás az még a kötelező kategória, aztán a 8 között már csak nívós csapatok jöhetnek.

Úgy vélem, a Mallorca ellen elég volt a minimalista foci, Araujo lapok miatt pihent, Lewa sem kezdett, viszont a többi egészséges játékos komolyabb terhelést kap, hisz sok a sérült kulcsember. Ettől függetlenül, ha nem is űrfocival, de valahogy kiszenvedi ezeket a győzelmeket a Barcelona.

A katalánoknál pár hete Xavi szezonközi bejelentése megkavarta a dolgokat, de aztán pár, lenyugodtak a dolgok, és mindenki teszi a dolgát. A Barcánál a gond koncentráció terén a 2. félidőkben szokott jönni, de azért ez nem egy átlag meccs, fontos találkozó, presztízs és anyagi szempontból is. Azt a 2. félidei 10-15 perces meccs végi dekoncentrált állapotot ha sikerül most mellőzni, akkor szerintem nagy gond nem lehet.

FC Barcelona - Napoli: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp