A Premier League sorozat folytatódik, ezúttal a nottinghami Motorpoint Aréna lesz a helyszín, ez a Premier Liga 7. állomása idén. Az este 3. meccse lesz a Michael van Gerwen - Luke Littler összecsapás. Az fix, hogy az este talán legjobban várt meccse, mert itt minden együtt van, trend, divat és mellé a játéktudás. Luke Littler berobbant, azóta is minden tornán tényező, második helyek aztán talán Bahrein Open után a 2. tornáját nyerte, egy ET állomáson a legutóbbi hétvégén nyerni tudott LL.

Littlernek megvolt az első kis bajusz-összeakasztása, a német Pikachu orrolt meg rá. Én magam csak utólag néztem vissza, elvileg Pikachu azt nehezményezte, hogy Littler extrém kombinációkat használt, nem megszokott kiszállókat, emiatt talán az arrogáns szót használta Pika... Én nem igazán láttam ebbe sokat, Littler egy zseni, ha úgy érzi, képes 32-ről dobni egy kerekítőt, hogy D10-re kerüljön, de ez a srác zseni.

Talán a 'get out'-ot olvastam le a szájáról, azt mondta Pikachunak a meccse után, hogy 'takarodj' :D, szóval tetszett nekem, kell is egy kis fűszer!!! Imádom ezt a dartsban, ahol a kis dagi 17 éves srác, meg a 40kg-s német Pika egymásnak 'feszül', mint izompacsirta ketrecharcos...

Littler kegyetlen, nincsenek rá szavak.

MvG az a játékos, aki 'mindég, minden körülmények között' (Alekosz) esélyes, kivéve most. MvG-nek a Suljo elleni UK Open meccsen jött elő valami vállfájdalom, amiről aztán nyilatkozott, meg heverja, VvdV is, de hogy mi az igazság, csak ő meg talán az orvosa tudja. Én annyit látok, hogy utolsó 4 meccsét bukta, ami nála tényleg kuriózum.

Littler tornagyőztesként érkezik, MvG pedig 4 bukóból. Jó kis 'görcsös' meccset várok, mindkettő nagyon rá fog feszülni, hogy nyerjen. Littler azért, hogy MvG-t megverje, MvG meg azért, hogy a trónkövetelőt megpics*zza, mert ez tuti presztízs, nem kicsi.

Hogy MvG válla milyen állapotban, jó kérdés. Nyílván vannak megoldások, meg eltelt pár nap az ET óta is, de Littler akkor sem lenne esélytelen, ha MvG full egészséges lenne. Én még egy leg előnyt is adok az angolnak, kettejük két PL meccse a lehető legszorosabb volt, így épp ezért nekem ide egy 6-5-ös MvG siker is befér.

van Gerwen, Michael - Littler, Luke: Kör hendikeppel - Hendikep tipp