Te jooóóó Isten Tibi! -szokta mondani Sydney van den Bosch Kasza Tibinek a méltán népszerű TV2-es Szerencsekerék c. műsor fődíjjátékában, amikor a borítékban valami nagy összeg, vagy mondjuk a csilli-villi kocsi virtuális kulcsa található.

Na, én is azt mondtam magamban, hogy te jó Isten, amikor a 2.60-ra pillantottam. Egy másik 'szóösszetétel' is eszembe jutott, Úristen, very big!!!

Na, lényeg a lényeg, a 2,60 tényleg nem pici. Mondjuk kb. egy inch, de oddsban azért szemmel látható! A 2.60-as szorzót a Btts-re ilyen Afrika Kupa meccseken szoktuk látni, a LaLigában azért ritkán fordul elő. Persze-persze, van alapja, hisz a két együttes utolsó 3 meccsén összesen 1 gól született. Nem sok, ellenben kevés!

De hogy a közhelyszótárból is idézzek: Minden meccs más! Más bizony!

A Sociedad sokáig nagyon kiváló idényt futott, állt a BL-ben, Copa del Rey elődöntőt játszott, és a bajnokságban is állta a sarat, még a top4 is benne volt a pakliban. Igen ám, de az erőfoci egyre erőtlenebb lett. A BL-ből a PSG, a Király Kupából a Mallorca búcsúztatta, és utóbbi nagyon fájt minden szinten. Főleg anyagilag, mert így bukta a Szuperkupa kiruccanást a szaúdiakhoz, és alsó hangon 10-12 millió Eurót. Közben a több frontos harc miatt a bajnokságra sem nagyon maradt erő, ráadásul Kubo Ázsia kupázott, voltak sérültek, felemésztette a három frontos harc a csapatot.

Az erő elfogyott, 2-3-5 a csapat mérlege az utolsó 10 meccsen. Ebből a két sikerből 1 volt a Mallorca elleni bajnoki, de a Mallorca azt elengedte, koncentrálva kettejük kupameccséről, és legutóbb a totál homály Granadát sikerült még megverni, de még a totál vakegér szinten gurigázó, már Zaragoza nélküli Granadától is sikerült két gólt beszopni, ha már így kiesett belőlem egy újabb felnőtt filmes gondolat.

A Cádíz mint Hudini, menekülőre fogta. Amíg az Almeria és Granada menthetetlennek látszik, addig a Cádíz mér reménykedik a bennmaradásban. Ha netán nyer most, a Celtát már meg is előzi, de úgy vélem, azért ezen a találkozón egy ikszet a Cádíz simán aláírna.

Juanmi komolyat húzott a Cádíz szekerén a közelmúltban, a Celta elleni hat pontos meccsen iksz, aztán iksz a Rayo ellen, majd meglepetésre 2-0-ra lenyomták az Intert kiejtő Atleticót! Még a védelemben kényszer szülte megoldások is jól sültek el, Chusték egész jól zárnak, szóval mocorog a Cádíz, és csöppet sem reménytelen a helyzete. Lökést meg mi adjon, ha nem az Atleti elleni siker.

Úgy vélem, a Sociedad valahogy otthon egyet bekotor, de mostanában a Cádízban is van gól, még Maxi Gomez is kibrusztolhat egyet. Jó húzás az is, hogy Iza kezd, és Alejo jön csereként, aki frissen sokkal jobban tud mondjuk egy fáradtabb Galán ellen párharcokat nyerni a szépen. Maxi, vagy Ramos is remekül fejel.

A Sociedad utolsó 3 meccsén 3-3-2 gólt kapott, és nem épp Real Madrid szintű csapatok ellen, hanem a döcögő Villarreal, és Sevilla ellen, meg a Granada ellen.

Andalúzia becsülete a tét, mert fura, de a tartomány idény 3 csapatot veszíthet. Az Almeria és a Granada fix kieső nálam (is), és ugye a Cádíz is bajban, de ha már Andalúzia, még a Sevilla is pakliban. Nem tudom, mi történik délen, de cudar idők járnak most arrafelé.

Úgy vélem, a Sociedad megint egy adok-kapok meccsbe bonyolódhat, mostanában rendre ilyen meccseket tol, szerintem azt sem tudják, merre van előre. Mindkét csapatnál látok egy-egy góllal végződő akciót, és bevallom, már 2.00-ás odds körül is behúztam volna, így 2.60-on meg több ez, mint value, bármit toltak a múltban, a most az most van.

Real Sociedad - Cadiz: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp