A lengyel élvonal az Ekstraklasa 25. fordulóját rendezik a hétvégén, ahol a jelenlegi listavezető Jagielonia Białystok a Radomiak Radom vendégeként lép pályára.

A tavalyi szezon 10. helyezettje fogadja a tavalyi 14. pozíciójában záróját, senki sem mondta volna, hogy a Jagiellonia a finishbe érkezvén ott lesz a csúcson, pedig most ez a helyzet. A lengyelek Nagelsmannja lehet a Jagiellonia 32 éves edzője Adrian Siemienic, akinek ez az első fő feladata, de 2023. április óta rendkívül jól gardírozza a játékosait és látványos az eredménybeli fejlődés is.

A Radomiak Radom nem büszkélkdehet a csúnyácska címerével sem, de átlagos teljesítménye után, a friss formája már kecsegtető, két legutóbbi sikerével (otthon a Stal Mielecet 2-1, idegenben a Piast Gliwicét 3-2 -re verték), sikerült elszakadniuk a közvetlen kiesést jelentő helyektől, így felszusszanhatnak picit.

A Jagiellonia főleg a bátor támadójátékának köszönheti ezt a fergeteges szereplését, a szerzett 54 találatuk magasan a legtöbb a ligában, a fő gólletéteményes a kilenc találatos Bartłomiej Wdowik, a hét gólos angolai Afimico Pululu és az ugyancsak héttel büszkélkedő ibériai Jesús Imaz.

A Radomiak Radom érdekesség, hogy hazai környezetben ért el gyengébb eredményeket, otthontól távol a negyedik legjobb. Őket is az első fontos "küldetését" jegyző edző irányítja, tavaly decembertől irányít Maciej Kedziorek, aki eddig 3 - 3 - 2 -es mutatóval rendelkezik.

Én úgy vélem a Radomiak "ki nyerte" magát az utóbbi időben, a virágzásnak indult Jagiellonia ezt a bajnokit listavezetőhöz méltó futballal kell, hogy lehozza, ami remélhetőleg nem csak egy pontot fog érni a végső sípszó elhangzása után.

Radomiak Radom - Jagiellonia Białystok: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp