A 2023/24-es női EHF Chamipons League sorozat az egyenes kieséses szakasz elején jár. Szombaton két meccsel nyitottunk, az FTC sajnos a végjátékot elrontotta (illetve azt is), és szűken kikapott a Brest ellen.

Benne volt, de az meg főleg, hogy a DVSC sem fog nyerni a hétvégén, mert ez a Vipers elég komoly erőt mutat. Érdekes vagy sem, de ahhoz képest, hogy a világ legjobbjai norvégok, ez a Vipers nem feltétlenül olyan, mint a korábbi sztárcsapat Larvik, amely kb egyet jelentett a norvég válogatottal. Itt a Vipers egy színes, nemzetközi társaság, nyolc nemzet delegál játékost ebbe a klubcsapatba. Ja, és szlovák edző.

Minden poszton klasszis, vagy világklasszis, ahol Vyakhireva a csapat motorja, ha neki épp jó napja van, és még kedve is van a játékhoz, akkor az ellenfeleknek reszeltek. Egy-egyben a világ egyik legjobbja, pici, minden résbe befér, megvan az esze a játékhoz, és vagy bebújik a falba található résen, vagy összeránt két embert, és bedugja a beállónak a labdát, vagy előkészít átlövésre, lehúzza szélre, szóval az ellenfelek védekezése gondban van.

A norvégok is darálják a meccseket, mégis úgy érzem, hogy a DVSC lehet fáradtabb, hisz az előző hétvégén két igencsak éles meccset toltak. A Győr ellen ismét egy picit szerencsésebb végjáték hiányzott, ám mutatja a DVSC erejét, hogy nem estek össze, a M'óvárt másnap jól megrakták.

Nyílván mindenki tudja, mi ebben a párharcban a realitás, épp ezért várok én őszinte meccset. A Loki kiadja, ami maradt, de nem hiszem, hogy lehet majd bármit kezdeni Vyakhireváékkal. Úgy vélem, ez a 30,5 egy olyan line, amit megugranak a vendégek

DVSC Schaeffler (n) - Vipers Kristiansand (n): Vipers Kristiansand (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp