A mai napon két LaLiga meccsre érzek remit, és úgy vagyok vele, ha a 3.50-es és a 3.15-ös szorzó közül egy beesik, az már 'happy day'.

A Celta és a Sevilla összeröffenése az egyik, a másik ikszes megérzésem pedig ez a Rayo-Betis.

A Rayo 11 remit hozott össze, a Betis pedig 12-őt. A Cádíz az iksz-király idén a maga 13 döntetlenjével, de azért erős kihívó a Betis és a Rayo is. Mindkettőre jellemző a döntetlen, sok-sok olyan meccsük volt, amit megnyerhettek volna, mégsem nyerték, meg olyan is, amit reálisan el kellett volna bukni, egy pont mégis becsúszott.

A különbség, hogy a Betis sok olyan meccset adott ikszre, amit nyerni kellett volna, a Rayo pedig inkább alulról, azaz a vereség felőli oldalról kapargatta a remit.

A Rayo nem játszik űrfocit idén, messze már az Iraola-féle csapat, amely az EL-ért küzdött. Ez a Rayo 4 pontra a kieséstől, ennek pedig egyértelmű oka az 1-7-5-ös hazai pályás mérleg. Valahogy a gólért, a helyzetekért felelős srácok egyszerre kerültek gödörbe, és amíg Dimitrievskiék állják a sarat hátul, addig Isiék elöl erőlködnek.

Viszont azt meg látjuk, hogy a döntetleneket csípegetik, az megint más kérdés, mire lesz elég ez a sok döntetlen hosszú távon. A Rayo sérülésekkel és eltiltásokkal jól áll, mondom, náluk az a probléma, hogy nincs kreativitás, nem jönnek a minőségi helyzetek és a gólok.

A Betis szezonja megint rámegy a sérülésekre, meg arra, hogy totál hektikus a csapat. De hiába van itt szó minden évben a BL-ről, ez a csapat nagyjából helyén van. Otthon még csak-csak hoznak komolyabb meccseket, de Fekir nem az igazi sérülése után, ott a zöld-fehéreknél is hiánycikk a kreativitás. Isco sérülése is piszok rosszkor jött, és tény, kis túlzással minden 2. idegenbeli meccsét ikszre hozza csak a Betis, 13-ból hatot. Hosszú távon az ikszek nem sokat érnek, mert a riválisok, mint a Bilbao, az ikszes meccsen is kaparnak a győzelemért. Ezt a Betis-en sokszor nem érezni.

Ebben a meccsben sem látok mást, mint 0-0-t vagy 1-1-et. Nálam a tipikus remi ez a párosítás most.

Rayo Vallecano - Real Betis: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp