A hazai együttes a mérkőzés esélyese, hiszen a Newcastle valami botrányoson szezont fut a 2023/24-es évadban. Már nagyon régen, még október végén nyert bajnoki mérkőzést a Newcastle, azt megelőzően pedig még augusztusban. Ezzel szemben a hazai együttes csak 2024-ben aratott ugyanannyi győzelmet, mint a vendégek a tavaly augusztus óta, így tényleg a Sunderland felé billen a mérleg nyelve.

Jól látszik, hogy hiába a sok-sok milliárd az olyan csapatoknál, mint a Manchester City vagy épp a Newcastle, ha az utánpótlással nem foglalkoznak kellőképpen. Az U21-es PL-ben huszonhat együttes vesz részt, előbbi a 24.-, utóbbi pedig az utolsó, 26.helyet foglalja el.

A hazai együttes a playoffba kerülésért küzd, ehhez az első tizenhat hely valamelyikén kell végezzenek. Nagyon szoros a tabella, jelenleg a tizenkettedik helyen áll a csapat, 6-4-4-es mérleggel és 30-23-as gólaránnyal. Ami jó hír lehet még a számukra, hogy egy győzelemmel előre léphetnének a kilencedik pozícióba, illetve, hogy pillanatnyilag két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a riválisok. Az sem egy utolsó szempont még, hogy sok mögöttük elhelyezkedő csapatnak már mínuszos a gólaránya, míg nekik plusszos, így ha nem lesz több kiütéses vereségük, akkor szerintem nyert ügyük lehet.

Amint már írtam, a Newcastle a sereghajtó, 2-4-7-es mérlegük és 18-32-es gólarányuk van. Legutóbbi mérkőzésükön odahaza szenvedtek 1-7-es vereséget a Chelsea csapatától, és azzal is büszkélkedhet még a csapat, hogy a legkevesebb gólt szerezték. Idegenbeli mérlegük a legrosszabb a bajnokságban, ők az egyetlenek, akik még nem nyertek. Szerintem ez a mai mérkőzés után is így lesz, egyszerűen súlytalanok idén minden téren.

Egymás elleni mérlegük 4-6-7, de ez azért nem mérvadó, mert akár szezonról-szezonra cserélődik a csapat, illetve több fronton is szerepelnek.

Ha csak a bajnoki mérkőzéseket nézem, akkor mindkét együttes nagyon sok olyan mérkőzést játszik, amikor van legalább két gól az első játékrészben, így nem is várhatnék mást a találkozótól, mint azt, hogy itt is lesz legalább annyi. Hazai győzelmet várok, de félek attól, hogy a Newcastle kihúzza egy ikszre, így marad az, hogy lesz legalább két gól az első 45 perc során.

Sunderland U21 - Newcastle United FC U20: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp