A női BL-ben is az egyenes kieséses szakaszt rendezik már, a találkozó az utolsó negyeddöntő mérkőzés lesz. Ugyan sok esélye nincs a norvégoknak arra, hogy megcsípjenek egy pontot, de talán még arra sem, hogy megússzák a kiütéses vereséget. Mindenesetre életük mérkőzésére készülnek a Hölgyek, akármi legyen is a vége, foci ünnep ez a számukra.

A Brann a francia Lyon mögött végzett a B csoport második helyén, mindössze egy ponttal elmaradva a csoportgyőztestől. Meglepetésre Norvégiában döntetlenre végzett egymással a két csapat, így akárki más ellen lépne pályára a csapat, nem szabadna leírni őket. Csak hogy most az a Barcelona az ellenfél, akik számolatlanul rúgják a gólokat, az elmúlt hetekben több alkalommal is rúgtak hét gólt. Ha ez nem lenne elég, akkor ott van még az is, hogy a legnépszerűbb eredményük a 6-0, ez öt alkalommal fordult elő. De nyertek már 7-0-ra, 8-0-ra és 9-1-re is többek közt, és a mérkőzéseiken a gólátlag 4.91.

A Brann vereséggel kezdte a Norvég Toppserient, az LSK csapatától kaptak ki 4-2-re. Ugyan a csapat jól szerepel most a Bajnokok Ligájában, de ennek a bajnokság itta meg a levét, a negyedik helyen végeztek csak az előző szezonban. Így most kettőzött erővel kell küzdeniük, mert ki tudja, hogy mikor lesz lehetőségük újra pályára lépni a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

A spanyol óriásklubra a hétvégén El Classico vár, a második helyezett Real Madrid ellen kell pályára lépjenek idegenben. Rangadónak rangadó, mert a második fogadja az elsőt, de az egymás elleni mérleg is jól mutatja, hogy esélytelen még csak a Real pontszerzés is (14-1-0 a katalán együttes javára).

A tippem az, hogy megnyomja az első félidőt a spanyol csapat, igyekszenek majd minél előbb eldönteni a mérkőzést. Ha úgy alakul, még tartalékolhat is a Barcelona a hétvégére, a félidőig legalább két gólt várok.

Brann (n) - FC Barcelona (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp