Épp az SPF Race to 10 nevű játékhoz kerestem megfelelő tippet, és végignézve a mai hat EB-s meccset, első meglátásra beleszerettem egy underbe. Én vallom, a Wales-Finnország meccsen 0 vagy 1 gól lesz a rendes játékidőben, és nem több.

Wales sokáig annyi, volt,hogy Giggs, aztán jött Bale, és egy szinttel magasabbra emelte a válogatott játékát, ami a főtábla létszámának bővítése miatt már főtáblát ért Wales számára. Nem túl magyaros mondat, meg helytelen is, de talán a tippem legalább helyes lesz.

Wales valószínűleg egy Ward; Mepham, Rodon, Davies; Roberts, Ampadu, Levitt, Williams; Wilson, Johnson; Moore -sorral lép pályára, Bale már sehol, Ramsey sincs, szóval az egyéni villanásoknak az esélye kevés, Bale azért állítottból akár befejezőként, akár keresett félként a szabadrúgás másik felén rendre gólveszély volt. Ez egy szervezett, melós csapatnak tűnik, rakkolós focit tesznek majd a pályára, az első dolog pedig, hogy csak semmi hülyeség, szóval olyan nyílt futballt nem várok Wales együttesétől.

Finnország meg főleg a defensében bízik szerintem. Ezek a finnek mocsok mód megtanultak védekezni, ilyesformán picit, vagy nem is picit párhuzamba lehet állítani a magyar válogatottal, mert mi is hátulról építkeztünk, aztán csak lettek olyan klasszis focistáink, mint Szoboszlai vagy Sallai.

2021-ben felkészülési meccsen 0-0-át játszottak, kevés helyzet is volt, ha felkészülési meccsen nem volt akció, miért várnánk egy ekkora tét mellett vívott meccsen, hogy lesz. Eleve aki itt nyer, 26-án még játszik egy újabb meccset, és bár öt nap nem kevés, azért itt tényleg nem az a cél, hogy egy csapat kiüsse a másikat, lőjön 4-5 gólt,hanem az, hogy továbbjusson, méghozzá minimális veszteséggel.

Mezőnyben Wales dominciát várok, de a finnek a sablont egész jól védekezik le, így a tippem az, hogy itt gólzáport aligha látunk.

Wales - Finnország: Gólok száma - Felett/alatt tipp