A második körös meccseket vívják a csütörtöki programban már a nőknél (a férfiak picit le vannak maradva).

Egyre több visszatérővel találkozunk a hölgyek mezőnyében, van aki dopping vétség után térhetett vissza frissen, lásd Simone Halep, van, aki kihagyások után kacsintgat vissza, mint a fiatal Amanda Anisimova, de szülés után is jöttek vissza, mint Svitolina vagy a GS bajnok Caroline Wozniacki. Én utóbbi dán-lengyel játékost pécéztem ki magamnak mára.

Wozniacki korábban az egyik leginkább egyenletes teljesítményre képes játékos volt a touron, a visszatérés után természetes, hogy ingadozik a forma. Ám lassan eléri azt a fokozatot, amikor újra tudja hullámzás nélkül járni a tornákat.

Keményen érzi a legotthonosabban magát, a 2020 -as "szülési szabadság" óta csak ezen a felületen versenyzett a dánok egykori "tenisz hercegnője".

Tavaly a US Openen sikerült három főtáblás sikert aratnia, s csupán Gauff álltotta meg három szettben. A mostani szezonban Indian Wellsben gyújtotta be a rakétákat, ahol négy kört teljestett, de a Swiatek elleni negyeddöntőt fel kellett adnia az egyik lábújja miatt. Ez a probléma azonban tova szállt, így legalább Miamira is pihenhetett, a Burel elleni első kör pedig újabb sikert eredményezett. Most Kalinina érkezik, akit nem lehet félvárról venni, ám az ukrán most kisebb gödörbe került, márpedig Caroline az ilyen ellenfeleknek nem szokott lehetőséget adni az egybőli feltápászkodásra. Kalinina a múlt héten Indian Wellsben nagyon gyenge meccsen kapott ki az olasz Bronzettitól, Wozniackinak fél lángon is nyernie kellene a mai napon.

Kalinina, Anhelina - Wozniacki, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp