Mai napon, pénteken, megkezdődnek az Erste Liga elődöntői, ahol az egyik ágon erdélyi párharc lesz, hiszen a Gyergyói HK a Brassói Coronával csap össze, míg a másik ágon a két évvel ezelőtti döntő újra játszása lesz terítéken.

Ferencváros magabiztosan szerepel idén, hat ponttal nyerték az alapszakaszt és a negyeddöntőben is simán tudták kiverni a DEAC csapatát, összesítésben 4-1-el ejtették ki a debrecenieket, utolsó meccsüket múlt szombaton játszodták, azóta bőven volt idejük a regenerálódásra, míg a Sportklub és a BJHAC egymást tűrte minden féle szempontból.

A Sportklub ezzel szemben érdekes szezont tudhat magáénak, főedzőjük, Kevin Constantine, kénytelen a lelátóról követni a mérkőzéseket egy Amerikából hozott eltíltás végett, légiósaik körül egész évben balhék voltak, egymást váltották, ráadásul úgy tűnik, mintha a MJSZ-nél is feketelistán lenne a csapat.

Számukra sokkal izgalmasabb negyeddöntő párharcaik voltak, hiszen a 7 lejátszott mérkőzésből 4 döntetlenre végződött és hosszabbításba torkolott és a maradék három mérkőzés is mindössze egy gólos különbséggel ért végett. Végülis két nappal korábban egy hosszabbításban szerzett góllal sikerült kiharcolni az elődöntőbe jutást 4-2-es összesítéssel, viszont a lábakban van egy 7. mérkőzés is, ami szintén Sportklub sikerrel ért végett, de egy utolsó fél perces játékvezetői műhiba végett újrajátszást rendelt el a szövetség.

A Fradi köszönte szépen, hiszen kettővel kevesebb mérkőzéssel, a mérkőzésre rápihenve várhatja a találkozót, a Sportklub pedig nagyon nehéz helyzetből kezdi a párharcot, hiszen két nappal ezelőtt egy 79 perces mérkőzés után nem biztos, hogy jutott elég idő a regenerálódásra. Ezen és a holnapi találkozón mindenképp a Ferencvárost érzem esélyesebbnek, aztán az erdélyi túrán már több sansza lehet a szeredai csapatnak is, de a mai napon hazai győzelmet tippelek.

Ferencvárosi TC - SC Csíkszereda: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp