Az előző héten rendezték a DVSC - Vipers párharc első felvonását, ahol a Debrecen görcs, teher, nyomás, gát és hasonlók nélkül játszott. Élvezte a közönség támogatását, és próbálta kihasználni, hogy a Vipers tompa. Hiába jött el már pénteken a Vipers, nem tudott rápörögni a vasárnapi meccsre, és csak a közvetlen végjátékban veszítette el a meccsen Szilágyi csapata. Ez a Loki idén jópárszor átélte fontos meccseken, hogy a közvetlen végjátékig ott volt a sansz, aztán mégsem jött össze.

A Debrecen jó kis csapat lett, ráadásul idény közben feljöttek a szezon eleji 'neves' lányok mellé olyanok, mint pl. Szabó, akik igencsak kellemes meglepetést okoznak, okoztak, és okozni fognak.

Viszont az tény, hogy a Loki ellen a Vipers elég vakon volt. Nem volt éles, valahogy nem igazán nyerni, inkább túlélni akart. Abbingh alaposan megszórta magát, ő valahol 10-15 között zárt, Vyakhireva is dobott párat, de aztán rajtuk kívül még Knaes Andersen volt erős, ami meg megint meglepő, ő azért nagy helyzetpazarló, de ott jó napja volt. Sok volt a betli, beálló poszton nem is tudom, született-e gól egyáltalán norvég részről, ami azért nem mindennapi, tudván pl. az orosz milyen szinten képes megtalálni a 'nagytesót' a falban.

Úgy gondolom, hogy ha ez a Kristiansand képes volt ezzel a dekoncentrált játékával eljutni 29-ig, akkor ma kis koncentrációval talán a 32+ jöhet. Remek kis csapat alapesetben, most nem nekik kellett utazni, otthon, megszokott körülmények között készülhettek. Nagyon belealudni az egy-gólos fórba nem lehet, gyakorlatilag meccsnull van, szóval rövidre fogva azt várom, hogy a Viperák ma veszélyesebbek lesznek. Az meg fix, hogy a DVSC ma is szívét lelkét a pályára teszi, és bizonyítja, hogy van helye ebben a női BL-mezőnyben egy harmadik magyar csapatnak.

Vipers Kristiansand (n) - DVSC Schaeffler (n): Vipers Kristiansand (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp