A tegnapi kiírást az eső elmosta tulajdonképpen. Ma reméljük a teniszé lesz a főszerep.Ismét két salak játékos összecsapása került a látóterembe. A Francisco Cerundolo és Sebastian Ofner párharcról írok egy pár gondolatot.

Az argentinra elég szép kövér szorzót kaphatunk. Egész karrierje a salak körül forog,de a Miami torna toronymagasan a legjobb kemény pályás versenye Francisconak. Aki nem tudja talán el sem hiszi,de tavaly negyeddöntős,2022-ben pedig elődöntős volt e viadalon. Egy igazi specialistával lesz dolga Ofnernek. A tornán teljesen átszellemül. Eddig téli álmát aludta,de február végére kezdett formába lendülni. Indian Wellsben pedig kifejezetten jól játszott. Shevchenko az első körben feladta a párharcot ellene,de addig jól játszott a kazah. A második fordulóban pedig a top20-as Sheltonnal mérkőzött meg akitől döntő szett tie breakben kapott ki. Koncentráltan és sok nyerővel valamint kevés hibával játszott a vereség ellenére.

Az osztráknak tavaly év végén apró fellángolásai voltak ami az új év kezdetére még kitartott,de mostanra teljesen leeresztett. Hong Kong óta rengeteg vereség sorakozik a neve mellett. A győzelemek pedig olyan haloványak,mintha csak egy boxoló mérlegén akarnának javítani. Hiszen nyert négy meccset az említett sok zakó mellett na de milyeneket?! Megverte a Davis Kupában az 1000-en kívüli írt,a szabadkártyás éppen 500-ban lévő Escobedot,a teljesen szétesett és a 100-ból is kiesett Shapovalovot. Itt Miamiban megkapta Nishikorit akinek nem volt éles meccse két éve. Indian Wellsben az első fordulóban kikapott Corictól. Tragikus egy meccs volt,mert mind a ketten bűn rossz teljesítményt nyújtottak. A gyors búcsú okán lehetősége nyílt,hogy Phoenixben is próbára tegye tudását. Az első kör azonban itt is a végállomást jelentette Atmanen által.

Ha a kedvenc kemény pályás tornáján nem győzi le Cerundolo a harmatgyenge Ofnert a forduló meglepetése lenne szerintem.

Cerundolo, Francisco - Ofner, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp