A második fordulóban kerül sor az Alexander Zverev – Felix Auger Aliassime találkozót. Egyikük sem karrierje csúcsán van,de a hanyatlásnak is vannak mélységei.

Zverev a sérülése után nehezen rázódott bele a játékba. Azóta inkább hullámzó eredményeket produkál. Időnként remek produkciókat tesz le a asztalra. Olykor pedig teljes kilátástalanság. Az Ausztrál Openen is ez a hektikusság jellemezte. A mexikói kalandtúra pedig borzalmasan alakult. Indian Wellsre viszont sikerült rendezni a sorait. De Minaurt is legyőzte nagy csatában pedig sokan nem gondolták,hogy pont most kaphatja el az élete formájában játszó ausztrált. Alcaraz ellen pedig a méh inváziót követően teljesen szétesett vagy ha úgy tetszik meg se érkezett a pályára. Nem egy stabil erőmű,de a szikra azért meg van benne.

Ellenben a kanadaiban még ez is hiánycikk. Az edzőcsere után még rosszabbul játszik,mint előtte. A baseli torna után mindenki,még ő is elhitte,hogy mostantól hengerelésre készülhetünk tőle. Azonban mély hullámvölgybe került ahonnan nem látszik a kiút.Az,hogy Bubliktól kikapott nem nevezhető meglepetésnek,mert a kazahnak ha megy a játék bárkit elkap. Viszont Zhangtól is Cobollitól is súlyos vereségeket szenvedett ami már nem fér bele,ha olyan nagy terveket szöveget Auger mint ahogy állította. Indian Wellsben Alcaraztól úgy kapott ki,hogy apró momentuma nem volt. Miamiban a selejtezőből felverekedett Waltont győzte le,de sok minden elmondható csak az nem,hogy habkönnyű győzelem. Az első szettben több játszma labdája is adódott az ausztrálnak,de a rutintalanság okán nem sikerült beváltania ezeket.

Mindkét játékos esetében elmondható az ingadozó forma,de a kanadai esetében a kiút se látszik. Nagyon mélyen van így elég kilátástalanul várhatja ezt az összecsapást is.

Zverev, Alexander - Auger Aliassime, Felix: Játék hendikeppel - Hendikep tipp