A tegnapi magyar siker után a mai meccseket hátradőlve nézhetjük. Két szomszédunk, Szlovákia és Ausztria egymás ellen játszik Pozsonyban a korábbi magyar koronázó városban, a Tehelné Polé Stadionban.

A felkészülési meccsek azért még mindig más hangulatuak, de, ha van az együttesek között nagyobb meglévő tudáskülönbség azért nagy arányban nyer az erősebbik tizenegy.

Nálam ez egyértelműen a sógorok nemzeti együttese, akik a selejtezők során magabiztosan jutottak ki a kontinensviadalra, csupán Belgiumtól kaptak ki, úgy, hogy a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje annak a meccsnek. Tervszerű munka folyik az osztrákoknál, ahol nem véletlen bízták a feladatokat Ralf Ragnickra, akinél szépen összeállt az együttes játéka. A tavalyi évet egy németek elleni sima 2-0 -as sikerrel zárták le.

Ezzel szemben a mai házigazda szlovákok egy bűn gyenge csoportból jutottak ki végül egyenes ágon az Európa-bajnokságra. A portugálok 100% -os mérleggel csoportelső lettek, de ebben a selejtezős maszlagban Liechtenstein, Bosznia-Hercegovina, Izland jelentősen visszaesett és a szlovákok a Luxemburgiakkal futottak végül versenyt a kijutásért. Az olasz Francesco Calzona komolyabb edzői munka nélkül kapta meg a szlovákok irányítását, ám a kijutás annyira fényestette a nevét, hogy immáron a BL -ből éppen most kieső Napoli szakvezetését is ő rá bízták. Kérdés ez milyen hatással lesz a további munkájára.

Szlovákia az utóbbi években számottevő Európai együttest nem kapott el, se barátságos, se tétmeccsen én azt mondom Ausztriát se sikerül elporolniuk, sőt én egyértelmű osztrák sikert jósolok ma délutánra.

Szlovákia - Ausztria: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp