A Francia válogatott Európa egyik hanem a legjobb csapata manapság ez nem is kérdés. A világbajnokságon a döntőig meneteltek, majd a 2023-as évet egyetlen vereséggel hozták le, érdekesség hogy éppen a mai ellenfelük tudta őket legyűrni nagy meglepetésre. Nyugodtan használhatjuk a meglepetés szót, ugyanis ez a német csapat hosszú idő óta nem találja korábbi önmagát. A legutóbbi két világbajnokságon, de az EB-n is nagyon csúnyán beégtek. 2023-ban 11 felkészülési meccset játszottak ahol szintén kegyetlen gyenge eredményeket értek el nevükhöz képest (3-2-6), a meccseik több mint felét elveszítették. A már említett Franciák elleni győzelem alkalmával is kegyetlen mázlijuk volt, emlékezhetünk mindkét játékrészben 1-1 alkalommal találtak kaput de azokból gól lett, amíg a franciák megannyi lehetőséget szalasztottak el. Akkor Dortmund, ma viszont Parc Olympique Lyonnais azaz Lyon lesz a meccs helyszíne ami szintén egyértelműen a gallok sikerének esélyét növeli.

Didier Deschamps fiai csont nélkül jutottak ki az EB-re, mindössze egy utolsó már tét nélküli körben lejátszott görögök elleni remi csúfította el a makulátlan összképet (7-1-0). Amellett hogy Mbappe vezette támadósor szórja a gólokat, a védelem is remekül működött az egész sorozat alatt és mindössze három gólt kaptak. Pedig például Hollandia is az ellenfelek között volt, de egy laza 4-0val és idegenbeli 1-2vel léptek túl rajtuk is. Hazai pályán szerintem gond nélkül visszavágnak a tavaly szeptemberi zakóért.

Hiába áll jó nevekből ez a német gárda, valahogy nem tudnak csapatként működni ami a franciáknál viszont ellenben maximálisan adott. Már félidőben hazai vezetést, majd könnyed győzelmet várok.

Várható kezdőcsapatok:

Maignan; Clauss, Pavard, Upamecano, T. Hernandez; Rabiot, Tchouameni, Camavinga; Dembele, Thuram, Mbappe

Ter Stegen; Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstadt; Kroos, Andrich, Gundogan; Musiala, Wirtz; Havertz

Tipp: 3-1

Franciaország - Németország: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp