A második körös összecsapások zajlanak még mindig Miamiban köszönhetően annak is,hogy még tegnap délelőtt is az eső hátráltatta a tornát. Két fiatal az adogatásaira nagy hangsúlyt fektető játékos találkozója lesz ez a mai. Jiri Lehecka és Alexei Popyrin mérkőzik meg.

A fiatal cseh tehetség álomszerűen kezdte az évet azzal,hogy rögtön tornagyőzelmet ünnepelhetett Adelaidenben. Utána kicsit visszaesett a játékának színvonala,de ilyen korban nem elvárható a végtelen stabilitás. Dubaiban remek teljesítményt nyújtott. Sajnos viszont megsérült így Bublik ellen kénytelen volt feladni a találkozót. Indian Wellsben azonban ismét visszatérhetett. Szerencsére tudja,hozni amit az év elején láthattunk tőle. Parádésan játszott mindhárom győztes meccsén nem a versenytársaknak köszönhette a sikert. Sinner állt a másik oldalon a negyeddöntőben ami soknak bizonyult,na de kinek nem. Persze amellett sem mehettünk el,hogy nem játszott jól az olasszal vívott csatájában. Tsitsipassal szemben jól fogadott. Kitűnően jött a hálóhoz ahol,olykor extrákat is mutatott. Atletikus és nagy potenciál van benne. Sokkal komplexebb játékos lehet belőle,mint Berdychből.

Az ausztrál az elmúlt egy évet tekintve sokkal jobban játszik,mint korábban. Ez persze nem jelenti azt,hogy top20-as játékos lesz belőle,de fejlődött. Nála is a tenyeres a nyerő taktika. Khacsanov ellen Dohában volt esélye,hogy megnyerje az első szettet,de nem élt vele. A második szettre pedig már teljesen felőrölte az orosz. Fejben nem acélos Alexei ez is arról tanúskodik. Indian Wellst kihagyta és csak Miamiban láthattuk újra. Gyors győzelmet aratott a salak specialista Diaz Acosta ellen,de ettől elájulni nem szabad. Popyrin se nyújtott kimagasló teljesítményt,az argentin pedig borzalmasan produkciót nyújtott.

A tehetségükben hatalmas az olló és a forma terén is cseh felé billen a mérleg nyelve.

Lehecka, Jiri - Popyrin, Alexei: Játék hendikeppel - Hendikep tipp